Парламентът заработи, ще обсъди френското предложение за РСМ

В сряда и четвъртък депутати не събраха кворум
112
Парламентът заработи, ще обсъди френското предложение за РСМ
Снимка: БГНЕС

След като два дни не успяха да събират нужния кворум от 121 депутати в пленарната зала, чак в петък парламентът заработи.

Още по темата
В дневния ред на НС е предвидено обсъждането на предложението на председателя на ПГ на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов за Република Северна Македония.

Проектът на ДБ предвижда включване на референция към двустранните протоколи по чл. 12 от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество в Преговорната рамка във връзка с приемането на общите позиции на ЕС за междуправителствените конференции от Съвета на ЕС. Т.е  България пряко, чрез участие в Съвета, в допълнение към гаранциите, които се дават от Преговорната рамка, да може да контролира процеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Фридрих преди 1 година
Много едри душици са тези, които-позволяват и не позволяват!
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпреки всичко , българите винаги са харесвали македонците и са си затваряли очите за много неща , но македонците не споделят тези чувства към нас!!!!
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли колко българи са загинали за Македония? Не умаловажавайте жертвата им!
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз си имам мои победи ! Но когато , става въпрос за културното богатство на народа ми не позволявам , някакви дребни душици да омаловажават историята ни!!!
98
0
 
0
 
! Отговори
Фридрих преди 1 година
Какво съществено си създал?
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До102: Ами стой си във Виена, едва ли ще липсваш!А що се отнася до пъченето , така казват тези които не са създали нищо съществено!
96
3
 
0
 
! Отговори
Фридрих преди 1 година
Виена е най-добрият град за живеене в света! И без да се пъчат с азбука и език!
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България , съществува като народ повече от 1300 год.Ние сме създали БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА и сме дали една нова ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!!!ЦАР БОРИС САМ СЕ ОПРЕДЕЛЯ КАТО ЦАР НА БЪЛГАРИТЕ!!!! А къде са били тогава , македонците? Племе без език и култура и понеже нямат такива , решиха да отраднат нашата история и азбука!!!Македония е западна България , а езикът им е български с диалект !!И понеже вече сте отделна , държава ,а ние сме първите които сме ви признали за народ, поне се смирете и не лъжете!!!
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За ваше пълно нещастие има и Македонска Нация и Народ,има и македонски език и държава.На теб може да не тихаресва ,но ги има.А вашия герой Гоце Делчев ги създал.Даже е искал и Пиринска имЕгейска Македония да бъдат.в обша държава с настоящата Македония.Това не се е получило.Но с другаря Путин и братския китайки и индийски народ може и да стане до 10 години.Путин рано или късно ще стигне до Балканите.
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това че си чел нещо в учебниците ти,нищо не означава.Като цяло няма не измислена държава с неизмислена история.Пример:Вие празнувате създаването на Българската държава от 1908 година,а претендирате че сте държавв от 10 века.Казвате че Вие сте дали езика на славяните,а пак сте държава от 1908 година.Казвате,че сте Българи,които имат произход от пра-Българите,а нямате пра-Български гени.Какво Ви е истинското,а кое на Македонците фалшиво?Македонцоте да не са луди да искат ЕС?
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
93 нямаме шовинизъм. Фактът, че ви признахме за независими ПЪРВИ, тогава когато ЕС твърдяха че сте никой и нищо, а Гърция че сте нейна територия, доказва категорично че искаме само доброто за вас. Ако то е да сте независими, бъдете. Но не бъдете отново роби. Преди бяхте роби на гърците, после на османлиите, после на сърбите. Не бъдете ничии роби. Бъдете свободни. Ние сме единствените които го искат за вас, за това ви настройват против България. Страх ги е, че ви обичаме истински, вас хората.
91
0
 
2
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Резервата севмак са в шах от френското предложение. И опозицията и управляващи. Ако не подпишат ми се струва, че влака най-вероятно ще замине без тях. И без това Рама иска разделяне вече.
90
3
 
2
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Френското предложение е добро с това, че дава възможност на България да впише своите условия в преговорната рамка на ЕС. И ако не са изпълнени - да блокира РСМ. Така че вместо да се дърлят за пореден път, очаква се от депутатите просто да впишат ясни условия в протокола, които да защитят българския национален интерес и интересите на сънародниците ни там. Това е. Всичко друго са поредните лафове и празнодумства.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До93.Даже и да"твърдиш" че си македонец,то съвсем не означаваче не си българин.Първо,защото говориш на български диалект т.е. на български език(така както шопите,тракийците и добруджанци говорят) и пишеш на КИРИЛИЦА.(даже и във Вардарска,т.н.Северна) Мскедония пишат на кирилица)
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото на Македонците историята може да е измислена,толкова може и вашата да е измислена-/-/-/-> А? От кого сме си откраднали езика? Примерно. От кого си крадем царе или императори? Примерно. Ами ще ти кажа - от никого, защото имаме исторически доказателства, които никой в света не оспорва, освен РСМ. Значи целия свят бърка, а в РСМ са прави, така ли? Значи и Александър Македонски е северняк? Ай бегай от тука!
87
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето вашия шовинизам.Не може да приемете,че някой не се възприема за Българин,а Македонец.Комунизма е убил душите Ви.Колкото на Македонците историята може да е измислена,толкова може и вашата да е измислена.Толкова може даже и на французите да е измислена.Колкото Македонците са измислена нация ,толкова е и Българската и Френската нация.Дажи и с война и насилие не може да убедите един Македонец ,че е различно от Макрдонец.С ветото само подсилвате това Македонско чувство.Даже го събуждате в БГ.
86
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен/88 преди 1 година
"антични македонци" - ти в ред ли си? Кои са те? Я изброй няколко в историята, без ба ми пробутваш Александър и Филип. Дали ще можеш? Имаш ли идея кое е коренното население тук и в Пелопонес? Абе, я върви да си доучиш, ама да учиш, не да се зареждаш с клишета!
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонец от Вардарско не значи че не е българин.Изобщо македонец, независимо от кой край на област Македония е,не означава че не е българин.Няма македонска нация и македонски език(коминтерновски създания).Има Териториално понятие за Област-Македония и нищо повече.А Вардарската част е само една от област Македония,(част от България)така както и Тракия,и Добруджа са част от България.Това не могат да го разберат в ЕС.И поради тази причина ще е национално предателство НС да "обслужи"чужд интетес.
84
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята на България е крадена история от Византия.Всичко е измислено и копиано от Византия и историята и.Руснаците знаят това.В Московския истрорически универзитет така е описано.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОГЛЕДАХ ГИ МАЛКО И СЕ ОТВРАТИХ ОТ МАЗНИТЕ ФИЗИОНОМИИ, УДОБНО ПОЛЕГНАЛИ СЪС ДИРНИЦИТЕ НАГОРЕ И ГОТОВИ?