Нови разговори търсят подкрепа за правителство, ще има ли кабинет с третия мандат?

Партиите с разнообразни условия
13 юли 2022 20:07, Росен Стойчев
66

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС утре, но те вече обявиха, че го връщат веднага. Така ще последват нови консултации преди връчването на третия мандат. Тези предстоящи срещи бяха подкрепени от партиите в Народното събрание.

Всички са категорични, че ново правителство трябва да има, но категорично без търсене на подкрепа и разговори с опозицията. Компромиси, но без извиване на ръце, е условието за кабинет с третия мандат, съобщи Bulgaria ON AIR.

Партийните лидери да направят крачка назад. Само при това условие може да има нов кабинет в рамките на този кабинет, заявиха от "Демократична България".

"Би могло да помогне леко оттегляне на лидерските политически фигури от лидерските места в кабинета, за да намалим усещането, че кабинетът е парцелиран. "Продължаваме промяната" ще имат водеща роля, защото осигуряват най-много от гласовете и те са спечелили изборите", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.  

Левицата настоява основен приоритет на новото правителство да бъде социалната сфера, но за кабинет няма да преговаря с опозицията.

"Няма да водим преговори с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". С всички други ще разговаряме. Нашето основно предимство е, че запазихме доброто отношение към всички политически партии.

Още по темата
Нашата цел е да съставим работещ кабинет", посочи депутатът от БСП Явор Божанков. 

"Такъв ултиматуми на практика показва, че има липса на желание за компромис. Ние многократно сме казали, че с техните лидери за нас не е приемливо да водим диалог. Те самите, ако желаят да бъдат диалогични, могат да направят тази стъпка и да кажат: "Да, ето, ние сменяме ръководството. Да, ето, има промяна при нас, но напротив - те казват и отправят ултиматум единствено към нас, ние да направим крачка назад и да отстраним нашите лидери", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов.  

Междувременно парламентарната група на "Има такъв народ" остана с депутат по-малко. По собствено желание парламента напуска Виктория Василева. Точката с оставката ѝ беше вписана като първа в дневния ред за работа на парламента.

Депутатите я гласуваха и изпратиха Василева с аплодисменти и добри думи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
БСП то и *** са като удавници и за сламката ще се хванат и с дявола Слави съюз ще сключат само и само да няма избори щото там не се знае кой как ще пипне машините,Фигурантчето май ги разлюби ред е на Стефчо и Майчето да превъплатят ,,идеите,,му действие.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Позитанковците треперят от новите избори. Усещат, че ще са при патреотарете на резервната скамейка...На лъжите не се прощава.
47
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ние Българите сме ХОРА - ХОРИСТИЯНЕ - ХОРА НА ИСТИНАТА - ХОРА НА ИСУС И МАЙКА ДИАНА, ИГРАЯМЕ В КРЪГ ХОРО И ПЕЕМЕ ЗАЕДНО В ХОР, КОГАТО БОГ ХОР - ЗАГРЕЯ (СЛЪНЦЕТО) ИЗЛЕЗЕ НАД ХОР+ИЗ+ОНТА в планината на ВРЪХ ХОРБЕЛ, преименуван от мюзлманските навлеци на името на Мойсей Аллаха - Мусала. Българи, докато не си върнем името на върха на планината със Седемте РИЛСКИ ЕЗЕРА = СЕДЕМТЕ ЧОВЕШКИ ЧАКРИ, да се казва така както се е казвала от хиляди години ХОРБЕЛ, ще бъдеме в НЕВЕЖЕСТВО!
46
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ама къде скриха "слънцата"менда излъгала НС да гласува двойна ставка на божковите лотарий от който блажеха дпс-гроб...показа банковиза милиони ограбени от Народа ни,лилети ни липсва...тая санираща ни за милиарди с ЕС средства...на служба ...в ЕС,санирането при Лиляна бе нечовешки грабеж,ЕС...разочарова Народите населяващи го...Енп...юнкер,меркел,веберовци...не ви вярваме Енп...мафиоти сте,зависими сте от путин и рушите Света ни!
45
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
мали това рашисткото посолство си брани дпс-гроб яросто..нехранимайковци се сега..преди бяхте ***,ако искате да си върнем България гласувайте за г-та Петков и Василев!12 г.ви ограбваше борисов..и само факти,зависимости от раша,и кгб,с вашите пари им построй руски поток,с вашите пари плати грабежа ктб на пеевски срещу комисианни разбира се,с вашите пари купи скрап АЕЦ оборудване,безполезно на което плащата наеми..за комисионни,с ваши пари сроеше магисрали на безбожни цени,...матрял ли сте?
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента понеже такава е процедурата и правителство не може да се състави те просто се срещат за да разпускат. Гузни са и знаят че ги чака наказание.
43
1
 
2
 
! Отговори
Кики и преатели преди 1 година
Корупция е далавера в която не участваш. Извращение е секс, в който не участваш.
42
1
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Е как всички партии са съгласни, че трябва да има ново правителство, но без да се разговаря с опозицията. Значи не са всички.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - Докога тези нехранивайковци ще изнасилват държавата? - ___ - Ми, докато сне се увеличи масата избиратели, които гласуват рационално, за сметка на онези, които избират емоционално! Тогава ще намалиеят шансовете на нехранимайковците!
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога тези нехранивайковци ще изнасилват държавата? Първо бяха "избори, докато спечелим", после дойдоха надменните лъжци с родата и любовниците, да си делят милиарди...Обирайте ки крушите и дим, да ви няма. Така само продължавате агонията. Защото полк ще стигнете, където сте сега, до "кривата круша". Стига лъжи и обещания, стига популизъм. Стига сте обслужвали чужди посолства и БСП. ПП е бита карта.
39
4
 
4
 
! Отговори
паф преди 1 година
бати бойко, връщай се и махни тоя ХАОС!!!!!
38
0
 
8
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До модерният ляв: На полицайката и трябва един здрав шут от МВР и съд за съучастие в престъплението на Семерджиев. Образец на нагла простотия, убедена че нея закон не я лови.
37
1
 
3
 
! Отговори
Карандил преди 1 година
Който носи стълба да помага другиму за него ще гласувам
36
3
 
4
 
! Отговори
модерният ляв преди 1 година
На избори отивам,само,ако учавства в тях като кандидат доказано честна жена като полицайката.
35
0
 
10
 
! Отговори
КуКлус преди 1 година
Интересното че народа в България няма право на думата както в Сомалия! Достатъчно е да се сетим къде отива златото на държавата ни ...на родината ни ! Това е само малка подробност !
34
3
 
2
 
! Отговори
Линда галопа преди 1 година
Нали сме европейци,толкова ли нямаме кой да включи българска Илона Сталер - Чичолина,която италианците избраха за депутат?
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ли не правят милиардите евро от ' Плана за възстановяаване " . Партии с противоположни идеологии влизат в коалиция. Ама докато се набутат, да не вземат да изпуснат всички срокове , че техните спонсори ще им се карат после .
32
2
 
12
 
! Отговори
Фикипалди преди 1 година
А приятелката на джигита камикадзе Семерджиев ,полицайката няма ли да бъде поканена в следващия бъдещ кабинет.Вижда ми се печена и точна.ПП могат да я вземат на местото на Лена.По хубава е от Ленчето и е вряла и кипяла в игрите.
31
1
 
4
 
! Отговори
<><> преди 1 година
Цирк България ! Чудя се кога ще купим 100-200 автомата от Македония на стойност 10-20 милиона .....ние ги умеем тия неща най добре .....*** ли не знам ама .....*** поне е нужник ....България е нужна само на кръвопийците !
30
6
 
7
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 1 година
България трябва да бъде закрита ! Не заради друго ....ами за нейно добро нали да не попадне в ръцете на Русия ....трябва да бъде поделена на държави които могат да я ползват като заден двор ! Мислим само за доброто на България !