Томаш Здеховски: Снимките от спалнята на Борисов са манипулирани

Това е доказано от петорна компютърна експертиза
Обновена: 13 юли 2022 13:37 | 13 юли 2022 13:33, Росен Стойчев
211
Томаш Здеховски: Снимките от спалнята на Борисов са манипулирани
Снимка: БГНЕС/EPA

Петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов, заснети в спалнята му в резиденция "Бояна", показва, че те са били манипулирани, съобщава БНР.

Това оповести председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април Томаш Здеховски.

Още по темата
Той поясни, че информацията е предоставена от българската прокуратурата. В нея се казва, че не може да се установи дали парите и кюлчетата на снимките и видеото са автентични:

"Експертизата показа, че снимките и видеото са манипулирани. Има много несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките, на водните знаци, холографските стикери, светлината и сенките на обектите", посочи той.

По-късно евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков заяви:

"Тази петорна компютърна експертиза показва, че снимките са били манипулирани, че резолюцията на част от обектите в снимките като парите и златните кюлчета се различава от тази на останалите обекти в снимките. Оказа се също така, че по време на разпитите със служители в резиденцията те никога не са виждали подобни обекти и че самите данни в снимките навеждат на мисълта, че те са направени в порядъка на година и половина, но изследванията на експертите показват, че обектите в снимките не са помръднали тази година и половина, та заключението, което направи г-н Здеховски е, че самите снимки и видеото са били манипулирани с цел да наведат на дадени изводи, макар те в случая да не са валидни".

"От началото беше ясно, че тези снимки и видеа, които се разпространяваха по всички медии, бяха манипулирани, и то с цел да обслужат едни или други нечистоплътни партийни интереси. Радвам се, че това се доказа след петорна експертиза. Живеем в една груба манипулация на общественото мнение от повече от година", коментира пред Нова и народният представител от ГЕРБ Дани Каназирева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реално тия дето измислиха фейка с пачките и кюлчетата са на власт в момента и ни докараха до просешка тояга...за има- няма една година
90
11
 
9
 
! Отговори
сина преди 1 година
Тая петорна експертиза кой я поръча и изпълни - Гешев ли ?!? Боци ли ?!? Много ясно, че ЕНП ще кажат, че са фалшиви, но ЕНП не е орган, а сбирщина по интереси, за това тази новина е ФЕЙК!
89
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно, че са фалшиви и манипулирани! Въпросът е кой ги фабрикува, дали ейджънтс или са шпионами, д'ге'а?
88
6
 
12
 
! Отговори
Транспърси Интернеш. преди 1 година
Между другото и 2022г България си остава на същата позиция по корупция
87
2
 
3
 
! Отговори
анонимен до 94 както преди 1 година
Явно ти си бил куриера щом си то кова сигурен
86
5
 
11
 
! Отговори
Централни новини преди 1 година
Тя Ленчето сама си каза ,че доказателствата с ,които разполага са от.... Гугъл... - да писала в търсачката "корупция" и и излезнала тая снимка и била над снимката с бутилки олио в същото чекмедже и затова взела първата снимка....
85
8
 
8
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Дайте я тази петорна експертиза да я разгледаме из цялост.Борисов си го обичат в ЕС, въпреки, че тука се опитват да изкарат ГЕРБ про руска партия, което е абсурдно само по себе си.
84
8
 
8
 
! Отговори
ТАКА ЛИ ? преди 1 година
До АнонименЧестна дума каза Гешев, назначен от сикаджията от Банкя.Всички знаем как се правят поръчкови експертизи, никой не вярва на Гешев. -------------------------------------------------Да видим сега - източени язовири, фалшива димплома,нарушена конституция, любовници, ге йове, наркомани - "ПРИЯТЕН УИКЕНД", няма завод за електромобили, масови чистки навсякъде, дамаджанов се вихри като типичен комунистически сатрап, мустакатата лена и киро си поръчват "ПИЦА" на работното място и още......
83
5
 
4
 
! Отговори
999 преди 1 година
Потърсете през гугъл Бойко Борисов снимки и разгледайте всички.
82
2
 
15
 
! Отговори
Ураааааааааа !!!! преди 1 година
На Корнелия евтините дърва за народа са 150% по скъпи ...
81
7
 
14
 
! Отговори
МАФИЯТА ИСКА МАШИНИ преди 1 година
САМО В БЪЛГАРИЯ ИМА МАФИЯ........ САМО В БЪЛГАРИЯ СЕ ГЛАСУВА С МАШИНИ.......... .....ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ СИ ИМА ИМЕ =ПП = БСП = ДБ.........!!!
80
10
 
17
 
! Отговори
СЕГА преди 1 година
Гешев е наред - да ги почва по домова книга, че са много.
79
8
 
13
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
До 555 - аз бих допълнил, че хора, които не вярват на петорна експертиза на професионалисти и я подлагат на съмнения с лекота вярват, че делфини са извадили икона на св. богородица от морето, за да я върнат на православна Русия. И така всяка година. Само дето не става ясно кой подяволите постоянно я хвърля обратно в морето тази икона, щото тази новина се завърта всяка година и едни и същи хора вярват, но това са подробности.
78
15
 
11
 
! Отговори
Ко НЕ преди 1 година
От българската прокуратура нищо достоверно не излиза особено това твърдение ...
77
16
 
13
 
! Отговори
дедо Гошо преди 1 година
Даже и най-големите гербаджии знаят, че снимките са истински и Гешев лъже. Ама някой от ЕП ако иска да вярва, проблема си е негов.
76
7
 
10
 
! Отговори
тея фалшификати преди 1 година
си бяха производство на КБГ и разпространени от техната креатура у нас в.томова - афера ... дори боце сам призна това...Трагичното в случая че ги изпозваха всички заинтересовани от смяната на боце и рушнаците и хамериканците че и фигурантъ
75
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЮДЖЕТНИЯ ЕКСПЕРТ В ЧИЕ КАЧЕСТВО СЕ ПРОИЗНАСЯ ЗА ЕКСПЕРТИЗА НА КРИМИНАЛНИ СНИМКИ?? ЗАЩО НЕ ДОБАВИТЕ,Ч Е Е ОТ ПАРТИЯТА НА ББ?
74
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Томаш Здеховски (на чешки: Tomáš Zdechovský) е чешки мениджър и политик. Член на Европейския парламент от коалицията Християндемократически съюз Чехословашка народна партия. ---- Колега на Боку в ЕНП. Лешояд лешояду око не вади, поне докато още мърда.
73
1
 
3
 
! Отговори
Киреца преди 1 година
До Стамболов Всичко е точно тая игра се казва се : "Трансферно ценообразуване"Накрая го отнася потребителя,но по договори всичко е уин-уин опшън мееен.
72
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честна дума каза Гешев, назначен от сикаджията от Банкя.Всички знаем как се правят поръчкови експертизи, никой не вярва на Гешев.