Томаш Здеховски: Снимките от спалнята на Борисов са манипулирани

Това е доказано от петорна компютърна експертиза
Обновена: 13 юли 2022 13:37 | 13 юли 2022 13:33, Росен Стойчев
211
Томаш Здеховски: Снимките от спалнята на Борисов са манипулирани
Снимка: БГНЕС/EPA

Петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов, заснети в спалнята му в резиденция "Бояна", показва, че те са били манипулирани, съобщава БНР.

Това оповести председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април Томаш Здеховски.

Още по темата
Той поясни, че информацията е предоставена от българската прокуратурата. В нея се казва, че не може да се установи дали парите и кюлчетата на снимките и видеото са автентични:

"Експертизата показа, че снимките и видеото са манипулирани. Има много несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките, на водните знаци, холографските стикери, светлината и сенките на обектите", посочи той.

По-късно евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков заяви:

"Тази петорна компютърна експертиза показва, че снимките са били манипулирани, че резолюцията на част от обектите в снимките като парите и златните кюлчета се различава от тази на останалите обекти в снимките. Оказа се също така, че по време на разпитите със служители в резиденцията те никога не са виждали подобни обекти и че самите данни в снимките навеждат на мисълта, че те са направени в порядъка на година и половина, но изследванията на експертите показват, че обектите в снимките не са помръднали тази година и половина, та заключението, което направи г-н Здеховски е, че самите снимки и видеото са били манипулирани с цел да наведат на дадени изводи, макар те в случая да не са валидни".

"От началото беше ясно, че тези снимки и видеа, които се разпространяваха по всички медии, бяха манипулирани, и то с цел да обслужат едни или други нечистоплътни партийни интереси. Радвам се, че това се доказа след петорна експертиза. Живеем в една груба манипулация на общественото мнение от повече от година", коментира пред Нова и народният представител от ГЕРБ Дани Каназирева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
6
 
! Отговори
А? преди 1 година
А тоя от де знае? Да не е държал на Борисов оная работа?
110
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хора начело с президента ще трябва да се извиняват на българския народ за това, че толкова време тиражираха тези лъжи, благодарение на които днес всичко в държавата продължава да пропада.
109
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
айде сега Фигуранта,Простото,***,Пинокио,Кокорчо и всички останали заговорници за ръчичка и към централния
108
3
 
7
 
! Отговори
Боко преди 1 година
До 140. Глу.пак, той не оспори, че спалнята е негова и той спи там, а не че снимките с монтираните пачки и кюлчета са истински. И на теб гроздето ти е кисело, нали?
107
8
 
18
 
! Отговори
Какво стана тя? преди 1 година
Какво стана? Май загубихме две години в гонене на михаля? Бойко си замина заради тези снимки, които сега излизат фалшиви! Май някой друг се налапа доста, но дали ще видим какво има в офшорките на промяната? Защото при петрол под 100 долара за барел, литър гориво е 4 лв. При тази цена беше 2.30 при лошия Бойко? Но нали няма снимки. И нали са провъзгласени от умните и красиви *** за борци срещу неправдата. И 6 лв ще плащате.
106
8
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Айде, естествено пак се намериха озлобени антигербаджии, които си знаят тяхното и за тях морковът е зелен, а краставицата е червена.
105
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незабавен импийчмънт на президента и затвор за лъжи,клевети и съсипване на държавата
104
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха-ха-хааааааааааааааааааааа, мафиотите се защитават. *** той самия ББ не оспори снимките. Даже обвини Радев, че с дрон е поставил парите и после е правил снимки.
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и кво стана сега-излиза че Боко е казвал истината,а "умните и красивите" са лъгали.Егати мършите излязоха тия оли го френи
102
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаааааааааа, а в началото имаше една експертиза в германска лаборатория, дето потвърди, че снимките са истински.
101
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поръчителите на това гнусно престъпление трябва да влязат за дълги години в затвора
100
5
 
4
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Нормално е калинки от ЕНП да бранят калинки от ЕНП. Иначе местните калинки губят избиратели. Така общо калинките на ЕНП в Брюксел намаляват. А когато изгубят мнозинство в ЕП, губят и право да създадат ЕК. А така губят право да разпределят милиарди европари. Иде реч за власт и пари, а може би за пари и власт (все тая).
99
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фигурант,кой ти плати да лъжеш бе?
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев,Петков,така ли правите промяната бе лъжци?
97
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не краде само този,който не знае как
96
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То само наивници могат да вярват, че снимките са истински. Само като се сравнят и се вижда пода,шкафчетата, стените, че са различни на снимките. Монтаж и шантажиране по комунистически. Те така правеха и по време на Тато и така вкарваха хората в затвора и в Белене.
95
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега Зеления чорап и Простото на съд за измами и клевети.От година и нещо ни вкараха в такъв измислен филм, и таковаха майката на държавата подлеците долни.Заради техните лъжи,и да може мафиотите да бъдат реабилитирани сега плащаме по 4 лв бензин и храни 40 % по-скъпи.Съд за лъжливите уро ди
94
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Гешев, Гешеееев, не ти завиждам. Що работа ти се отваря с "красивите и умните" ама нека още малко повластвуват.
93
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямаше да гласувам , но сега ще гласувам за ГЕРБ.
92
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Интересно как Борисов е назначил Гешев , а ВСС не е участвал в избора и го е проспал. Някой сведущ по въпроса да обясни.