Бойко Борисов: ПП не знаят колко подъл е Рашков, накрая ще излови и тях

При мен токът щеше да е 80 лева, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 21 юли 2022 10:30 | 21 юли 2022 10:27, Нели Христова
360
Бойко Борисов: ПП не знаят колко подъл е Рашков, накрая ще излови и тях
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов бе на посещение в храм "Свети Пантелеймон", който се намира в град Каспичан. Партия ГЕРБ е дарила 120 000 лева на варненския храм.

Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат от митрополит Йоан.

"Да не правим сметка на Господа колко сме дали", каза Бойко Борисов.

"Надявам се, че в края на ноември, ще открием църквата. Но от партиите, само ГЕРБ ни е помогнала", отбеляза митрополит Йоан.

На излизане от храма Борисов заръча да се загасят лампите, защото цената на тока скача. Пред журналисти, събрани пред храма, той коментира последните важни теми в държавата - покачващите се цени и вероятното създаване на ново правителство.

"Катастрофа. Промяната ви доведе катастрофа. Снощи беше 700 - 800 лева, днес ще е абсолютен рекорд - 1200 лева за мегават час. При лошия модел Борисов - 80 лева. Честито на промяната, на всички българи. Не че ме радва, страдам. Това е абсолютен колапс за икономиката, за бизнеса и докато далаверата им не свърши, защото на  границата в момента чудовищна контрабанда. От Украйна влиза зърно. В Силистра по 250 тира минават без никакъв контрол. Същото е с бензина, с нафтата, докато вие плащате по 3,20 лв.",  коментира Борисов.

Според него цената е толкова висока, защото властта краде.

"Въглищата са български, миньорите са български, АЕЦ "Козлодуй" е български, "Мариците" са български. Нищо не налага да се вдига цената на тока. При мен щеше да е 80 лева", заяви лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали смята, че ще бъде съставено ново правителство, Борисов отговори:  "Те в момента всеки ден са като на електромер и ви крадат от тока, от нафтата, от бензина. Всеки ден трупат в офшорките си огромни печалби, всеки ден им е ценен."

"В други, бели държави, се говори кой ще е премиерът, кой ще е финансовият министър, кой ще е социалният. Тука в програмата на нашите хубавци има само едно име и само едно нещо - Рашков на КПКОНПИ, за да може да им прикрие далаверите. Не си мислете, че ние се притесняваме от Рашков. Той иска да е там, за да може откраднатите пари да им ги пазят", допълни Бойко Борисов и заяви, че те "не знаят колко подъл човек може да бъде Бойко Рашков. "Накрая ще го излови и тях", категоричен бе лидерът на ГЕРБ. "Или ще ги държи в подчинение."

"Цитирам Кирил Петков, че ИТН са мафията. Вчера мафията си прави правителство. Ако има правителство, то ще е на мафията. Или едното не е вярно, или другото. Кое е вярно? ИТН мафия ли са или не са? И ако направят правителство с ИТН, това означава ли, че мафията е направила правителство", запита Борисов.

"Меркел навремето ми казваше: "Странни хора сте вие българите, гледате само кой ще ви е вътрешния министър". И ако се върнете назад във времето - такава беше модата. В Германия се гледа кой ще е финансовият и социалният. В България единственото важно днес е дали ще има КПКОНПИ на Рашков. Нищо друго - ток, газ, вода, инфраструктура, не съществува."

Според социолозите, ако има предсрочни избори, ГЕРБ ще е първа политическа сила. Запитан какъв ще е полезният ход на партията, Борисов заяви: "За съжаление няма оправяне. Много работа ще трябва, за да може да се оправи това, което Промяната нанесе на тези хора. До края на годината поне 5 млрд. дълг им трябват, за да вържат някак си баланса. Газът онзи ден се вдигна с 32% недемократично, нямащо нищо общо с правовата държава, защото няма как на 13 юли да вдигнеш газа от 1 юли. Тези от първи до 13-ти как са си формирали цените?"

По думите му, цената на газа за август ще стане ясна около 15-ти и ще бъде с 60% по-висока. "Но техният партиен КЕВР ще мълчи", заяви бившият премиер.

"Това, ако бяхме ние, тази корупция в износа на оръжия... Една хилядна от това, което правят те, да бяхме направили от ГЕРБ, щяхте да ни разсипете!", заяви Борисов. "При мен е лоша джипката, при тях е готина джипката."

"Някой от вас може ли да каже със сигурност, че не изнасяме оръжие за Украйна", запита Борисов. "Хлябът си е скъп, олиото си е скъпо, слънчоглед - контрабанда от Украйна. Тази промяна българинът най-добре ще я усети есента", заключи Борисов и заяви, че за ГЕРБ е много добре да има нови избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще стане скоро с ГЕРБ както стана с итн, много ще се молят за правителство. Станислав Трифонов ще се обади ли повече за нещо? Горкият Бойко не знае как ще го арестуват в най големите жеги
190
4
 
6
 
! Отговори
ехееее преди 1 година
Теб сега те е яд и искаш и други да изловят, нали?
189
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-подъъл от престъпника Борисов, няма по- подли от Пеевски и Гешев. Знаят че няма смъртно наказание за престъпленията, които са извършили и няма да има кой да жали за тях и си правят каквото искат. Господ да им прости
188
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце е толкова ***, че сам си признава какво е правил. Той е наясно със схемите
187
2
 
18
 
! Отговори
...:дядО Боже:... преди 1 година
Това с църквите е PR финт, с който се цели да се спечели доверието на сляпо-религиозните лели ГЕРБ, които всяка сутрин качват картинки с утрешно кафе на фона на ангели, рози и лъвове и пожелания за живот, здраве и всичко най-най. Боко изобщо не го интересуват църквите. Все пак е комунист с партийна книжка от БКП. Този номер го практикува от години, когато се изцепи, че "говорил с Шефа" да пече слънце... доста плоско. Не знам как изобщо има хора, които му се връзват на тоа.
186
3
 
12
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Неуморен е бившия вожд. Как съществуване още без него? И какво самочувствие след жалко то му управление. Тези да си ги говори в Каспичан. Дано по-скоро се осамоти в някоя килия, та да си напише мемоарите и да направи тока 2. 5ст/кв, или по-малко. Щото аз толкова го помня
185
3
 
14
 
! Отговори
факт. преди 1 година
Щом Бойко кви4и - добро се прави.
184
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доколкото си спомням при баце пребиваха младежи зад колоните на МС. А да и имаше протести за негова оставка пред всяко едно българско посолство в света. Не се опитвайте да съживявате този труп. Все още се помнят гербаджийските години, НИКОГА ПОВЕЧЕ
183
3
 
14
 
! Отговори
Как преди 1 година
така всичките мутри и престъпници стават силно религиозни? Видимо не е от любов към Господ и ближните. По-скоро е от гузност и от страх от възмездие. А кой е гузен без да е виновен за нещо?.. Банкянска мутро, Гудбай! Благодари на Мустафата ,че ти спаси страхливата душица. И се моли някой ден да те пуснат да излезеш от България. Барем да можеш да похарчиш краденото *** селски.
182
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко да си спомни кой му направи партията,даде си и душата за нея,а накрая беше изчегъртан брутално от Герб.Бойко сам си е виновен!
181
4
 
18
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 1 година
Бойко Тиквата е брутален демагог, както и подкрепящите го, електорални единици;))) "странни хора, сте вие, българите, смао глеате, кой ще ви е вътрешният министър". Интересно изказване на Меркел, което всъщност е било големо бъзкане на Бойко, защото той започна политическата си кариера, именно като силовак, шеф на МВР! Симптомите на последната фаза на смъртта на една държава са, когато силоваците станат мин. председатели! Факт и в Изпълнителната власт и в Президенстката!
180
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 197 При Тодор Живков последните му години 1988, бензина беше 80стинки а боко лежеше п затворите в Чехия за кража на коли.
179
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема на ББ е, че ще ги хванат всичките престъпници
178
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве глупакооооо ! Мислиш ли че на Господ му трябват парите ти???? Това показва колко ти е религиозното чувство. На Господ пари дали...да си купи апартамент ил джип....колко си *** бе смрадльо! Ей гербаджии тоя го мажете с Ламизил крем целия че голям вон то него
177
25
 
6
 
! Отговори
bc преди 1 година
Бойко Борисов е номер 1, на следващите избори ще има отново голяма победа поне с 10% разлика и ще може да оправлява отново и да строи а не да руши като някои други?
176
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Борисов бензинът беше 1,30 лв, сега гони 4 лв при Подмяната.Кой е по-добрият управник?
175
4
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
съдебната система -чадър за безнаказаните безобразия на политиците. Ден да мине-друг да дойде-като цялото управление на герб
174
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боцко престъпника дарява пари от народа все едно ги е дал от собствения си джЕб. Блъскал той цял ден на полето и дарил после парите си. Да ама Не. Има ли шарани да се ловят още на крадеца на въдицата
173
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
До До 151,не го прави на въпрос,той си няма хабер от света,нерде Варна,нерде Каспичан,още малко,и ще малко,Каспичан ше го изкара,за квартал на Банкя.
172
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиква идваш на власт ако не стане 80лв мегават час и горивото 1,50 до седмица те бес-им на площада а?Едно е от страна в ЕС да влиза ей така друго от трета страна