Мика Зайкова: Нуждаем се от ръст на минималната заплата

Трябват инвестиции
8 окт 2022 16:05, Росен Стойчев
46
Мика Зайкова: Нуждаем се от ръст на минималната заплата
Снимка: БГНЕС

"Истината се плаща скъпо. Затова ние не сме там , защото имаме лошия навик да говорим истината". Това заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ" пред БНТ.

Според Зайкова инфлацията у нас е особена, а нейното лечение се инвестициите. По думите на икономиста техниката и технологията на България са на ниво 50-те години на 20 век, защото 92% от бизнеса е съставен от малки и средни предприятия.

Още по темата
Мика Зайкова заяви още, че сме похарчили 825 млн. лв. за капиталови разходи тази година.

    "Може да ми се обидят младите господа от "Продължаваме промяната", ама те не знаят какво е държава, а искат да я управляват. Извинявайте, ама така не се управляват финанси и държава като България, която се нуждае от инвестиции. За първото полугодие ние имаме минус 532 милиона евро чужди инвестиции", каза тя.

Има нужда от ръст на минималната заплата, защото той в момента е 8%, а инфлацията е 18%, подчерта Зайкова. Според нея се задава сериозна рецесия в Европа:

 "Планът за възстановяване ще ни донесе 13 млрд. евро не знам кога. Ако ние сега не направим правителство и не приемем тия 22 закона, няма да видим и един цент. Друго, което удобно се премълчава е, че от 2023 г. няма да има регулирани цени, тоест, аз и вие вкъщи ще плащаме тока колкото струва, а не колкото ни е казал КЕВР".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
13
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До 11 Христо Христов. Лъжецът си ти! Дори за пример мога да дам Германия, как се смятат пенсиите пенсиите, пак са обвързани със средна годишна заплата за страната! Има и коефициент инфлация. А тук Бойко ви лъжеше 12 години и подхвърляше по мизерни 5 лв. от джипката като на мизерници.
14
1
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Цялата корупцията да спре и със заплати те след удръжки е смешно да се взема 500лв и да се работи на втора трета работа ужас направоКорупцията на всички трябва да спре Проумеете го вече жалки сте всички
13
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
хорошо,нема лошо !../каквото и да е казала,аз така или иначе не го прочетох и вупште ни мъ интирисува/..Обаче са питам :..-Тая ОСЕМДЕСЕТ ГОДИШНА бабичка с какво си боядисва косата?..Ами интересно е !..-Оти покрай мен има вехтари и вехтарки на нейната възраст,а косите им са бели като сняг..Та питам за да им дам акъл кък да са праят на "млади"...Дет вика л-т Трубер:..-"Червило,пудра и боички,превръщат баби в ученички"..
12
1
 
13
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Нуждаем се от ръст в умственият и човешкият потенциал....
11
0
 
9
 
! Отговори
Няма смисАл! преди 1 година
Нека си увеличат и актуализират депутатската заплата,спрямо инфлацията! Иначе има реална опасност политутките да загубят мазнини и тлъстини,които са им жизнено необходими както на тюлените, китовете и моржовете...
10
5
 
16
 
! Отговори
Така е преди 1 година
До 9 Анонимен. Много си прав! Всички заплати в Бългапия трябва да настигнат Европейските, а не Бойко Борисов да ви лъже, как ще висвали цената на олиото и бензина. Светът се глобализира, цените са едни и същи на световните борси. Не цените са високи у нас, а Заплатите са Ниски!!!
9
3
 
10
 
! Отговори
Разликата преди 1 година
Баба ти Мика може да е разбирала нещо от соцзнанията на миналия век, но сега сме 21 век. Знанията й са морално остарели и неактуални.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе дъ-рт еврейски вам-пир скрий се някъде с твоята олигархична мутренска ИТН . Нужно е всички заплати да се увеличат и да стигнат европейските а не само минималната
7
8
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Мика завършила икономически институт Карл Мяркс (!!!), а Асен Василев завържва "Икономика вХарвардския университет (!!!). Аз вярвам на Асун Василев, завършил Харвард, там такива като Мика никога не биха успели да учат, а само да мечтаят!
6
1
 
10
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Народът не поиска акъл от ИТН и ги няма в парламента.
5
8
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Слушайте младите и добре образованите в Харвард, а не Мика, коъто учила в Минно-геоложкият университет, филиал на Кърджали. Какво ти разбира Мика от политика и финанси и тя на някакъв експерт се изживява горката за някой лев.
4
6
 
15
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Най-правилното нещо предлага Асен Василев от Продължаваме Промяната и то е: Минималната заплата да се обвърже със средната заплата за страната и да стане 50%от нея, така автоматично се вдига минималната заплата, а не чакаме такива като Тиквата да ни се прави да благадетел и да ни подхвъпли 5 лв., както беше 12 години. Така е в ЕС! Защо мислите депутатските заплати са обвързани със средната заплата за страната?Защого се вдигат автоматично, без да има нужда да си гласуват всеки път повишението.
3
2
 
8
 
! Отговори
Fool преди 1 година
Липсата на регулирани цени е резултат от единния европейски пазар. В съюза има положителни и отрицателни неща, едно отрицателно е премахването на регулирания пазар. По груби сметки, сметките за ток ще се качат 2 до 3 пъти. Проблема е обаче, че години наред правителствата не не направиха нищо, за да имаме растеж. Наще мили управници обаче, така и не направиха нищо по въпроса. Сега крал Тиквун първи, надали ще иска да е премиер, не му е угодно. А от другите никой не става за съжаление...
2
3
 
11
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Бабо Мика... В живота на всеки от нас има Зенит и точно това е най-подходящия момент човек да слезе от сцената докато е на върха, да си тръгне с аплодисменти.... Не се излагайте госпожо Зайкова,гледайте си старините, радвайте се на всеки ден и си тръгнете.Уважавам възрастта ви и ще задържа мнението си за мен,но наистина по-добре се оттеглете.
1
0
 
14
 
! Отговори
H преди 1 година
Добро утро!То имало ли е време, когато не сме се нуждаели от този ръст?