Служители на КАТ и 7-мо РПУ изпуснали Семерджиев дни, преди катастрофата

Тежката катастрофа през юли отне живота на две млади момичета
14 окт 2022 11:08, Йоана Цонева
42
Служители на КАТ и 7-мо РПУ изпуснали Семерджиев дни, преди катастрофата
Снимка: БГНЕС

Седем полицаи са изпуснали Георги Семерджиев дни, преди да извърши жестоката катастрофа с две жертви на столичния бул. "Черни връх". Служители на КАТ и 7-мо Районно управление на полицията го спрели дрогиран, след което той успял да избяга - разказа днес пред "Нова телевизия" бившият директор на КАТ-София Тенчо Тенев.

Тежката катастрофа през юли отне живота на две млади момичета.

Случката се е развила дни преди това.

"Служители на 7-мо РПУ подават сигнал за спиране с палка, Семерджиев не спира. След кратко преследване, униформените успяват да го спрат. След това те викат КАТ и пристига патрулка, която да му вземе проба за алкохол и наркотици. Колегите отиват на място, искат му документи, а той дава книжка, издадена от Швейцария. Пробата за наркотици излиза положителна", разказа Тенев.

Двамата служители на КАТ започнали да оформят документално нарушението на Семерджиев, а на място е имало и петима полицаи от 7-мо РПУ. Докато те пишели, Семерджиев се качил на колата си и побягнал.

"Моят служител описва в рапорта, че е казал на колегите да сложат белезници на Семерджиев (...). В един момент вижда, че настава суматоха и водачът се качва на автомобила, и побягва в неизвестна посока. Колегите от 7-мо РПУ са тръгнали да го гонят, но не са го догонили", разказа Тенев.

Още по темата
По повод думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че Тенев е бездействал при проверките срещу Семерджиев бившият шеф на КАТ-София заяви, че МВР е йерархична структура, в която на различни нива се контролира работата на служителите и че когато има такъв проблем, има преки началници, които отговарят за действията на тези служители.

Той изяви несъгласие с думите на Демерджиев и посочи, че докато е бил началник на КАТ-София е докладвал Семерджиев на прокуратурата два пъти. Тенчо Тенев разказа, че от 2011 до 2013 г. Семерджиев е спиран много пъти от пътни полицаи, след което е било установено, че кара автомобил без книжка:

"Защо тогава – в този период, не му е предявено обвинение и материалите не са изпратени в прокуратурата? Попитайте министъра кой е бил началник на отдел "Пътна полиция". Не съм бил аз. От 2014 до 2019 г. началник на този отдел бях аз. През 2014 г. изпратихме материали на прокуратурата. Наши служители са му писали актове за шофиране без книжка. През 2016 година също има изпратени материали на обвинението за същите провинения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Матучо преди 1 година
Бандата на Семерджиев полудяха Тя вече се води от Стани /Чорбата/ и Младен Тодоров /Денци/дето също карат с фалшиви книжки и продават масово дрога и то пак безнаказано обаче на другата им Автомивка Витоша Парк там има дори сутрин опашка за метамфетамина и пак са пазени нагло от МВР служител действащ някъв си там Петър Байчев съвсем изнагляха - за да имат повече клиенти пуснали Безплатен Метадон и спринцофки
26
0
 
3
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
Служители на КАТ и 7-мо РПУ изпуснали Семерджиев дни, преди катастрофатаОще едни които ни смятат за шарани - Като са го изпуснали що не са обявили колата за издирване ? Отговора е как срещу човек за месен / недоказано / в черно тото през 2014 - годината в която един с перука беше сниман с един в Сингапур . Тети Каскет тема за размисъл
25
0
 
3
 
! Отговори
Задание за милицията преди 1 година
Щом седем полицаи от седмо районно,са го изпуснали седем дни преди катастрофата за седем бимберици, какво ще стана ако районното е девето.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как става ВСЕ така , че обикновеният гражданин , не го изпускат никога ?
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на мутрата както е модерно из нета ако си спомняте получавахме международни награди от интрепол и прочее, а сега искат да ме убедят как ченге влезнало с 3 по БЕЛ в Симеоново е над прокурор завършил право в Софийския, ами промянтаджийчета явно ни смятате съвсем за боси ама босите сте вие.
22
1
 
3
 
! Отговори
@@@ преди 1 година
Брус Уилис е катаджия ли бе?Че даже шеф им станал, браво!
21
0
 
3
 
! Отговори
Колко преди 1 година
ти знае гайдата и на теб чиче ни е бедна фантазията. Или мислиш че както си боядисваш косата така можеш да се премениш сега изцяло в бяло?
20
0
 
8
 
! Отговори
д-р Исня преди 1 година
До ПозорТе заплатите ги имат за малък бонус към рушветите от мафията. Никой не е там за заплата, която е пари за семки. Блъскат се да стават полицаи, за да прибират пачки от мафията и съответно да й предоставят необходимата услуга.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде стига бе! Всички сме актьори в театъра.
18
0
 
3
 
! Отговори
Веско Маринов преди 1 година
Не говорете тъй нашата полиция ни пази .
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така изпуснали?!? Нямат ли сниман номера на колата му? Нямат ли данните от фалшивата му книжка? Полицейските коли защо нямат видеорегистратори? Как го намериха за няколко часа след катастрофата?
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какви дни преди катастрофата, тоя 10 г. си кара така и никой не го пипа... и са се сменили много министри, много шефове и нищо - изводите за мен са 2 - тотална КОРУПЦИЯ и тотално БЕЗХАБЕРИЕ в това skOпено министерство!!!!
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом като тунинговани мадами,правещи се на полицайки помагат на престъпници,а други ги съпровождат когато са пияни и дрогирани,какво очаквате от тази полиция?А иначе плачат за заплати и даже стачкуват.Наглеци.
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицията е прогнила отвътре от много години насам.Един познат още преди 10 години ми разказваше как полицаите пазели дилърите на дрога.Сега е още по-страшно.Самите полицаи вземат дрога.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпуснали трябва да се сложи в кавички.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Семерджиев има чадър от МВР от преди да се роди. Знаете кой е дядо му. Ако се потърси отговорност от всички, които са го прикривали през годините, половината софийска полиция трябва да бъде уволнена.
11
0
 
16
 
! Отговори
д-р Исня преди 1 година
Това не е нищо. Гледайте сега като го оневинят!
10
0
 
12
 
! Отговори
Док преди 1 година
Тенчо Тенев, познат в Димитровград като "Просторския рейнджър" още от едно време голям го вадеше на келеешите с моторетките от махалата, ама на големите им слугуваше. Те пък за награда голям шеф'с го направиха. Хайде Тенчо, обратно към Комар маала преди и пенцииката да ти вземат. Няма оправия докато стари ченгесари като теб не се разкарат от тая система. И не само тая.
9
2
 
0
 
! Отговори
ami преди 1 година
kvo da go darjime kato si pada po troikite na razsumvane a nie po praidovete nikak
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тетю, тентьо, абе ти деца нямаш ли? те дали вЕрват да глупостите дето ги пле.щиш?