Димитър Стоянов: България няма излишно оръжие

Ако го подарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения
16 окт 2022 10:29, Росен Стойчев
151
Димитър Стоянов:  България няма излишно оръжие
Снимка: БГНЕС

България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма много изправно оръжие. Ако имахме, Армията нямаше да среща такива трудности. Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в голям процент тя е неизправна.

Още по темата
Не виждам какво можем да дадем от изправното, което имаме. Това ще наруши нашите способности. Така министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира пред Нова евентуалния износ на оръжия към Украйна.

И попита: „Ако го дарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения за националната сигурност?”.


Министърът на отбраната обясни, че Източният фланг вече е подсилен: „Има четири многонационални бойни групи - България, Румъния, Унгария и Словакия. Това е стратегическата концепция, съгласно която бяха създадени батальонните бойни групи. България не прави изключение”, уточни Стоянов.

Военният министър свърза кибератаката към сайтове на български институции със замесването на името на България във взрива на Кримския мост.  „Те са свързани действия, не е случайно. Някои ще го изтълкуват като опит да отвърнат на България, че е участвала по един или друг начин. В крайна сметка страната ни не е участвала във взривовете. А хакерската атака беше отбита успешно”, увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
3
 
! Отговори
ха сега де преди 1 година
През 1999 г. правителството на Иван Костов реши да подари на Македония 100 танка Т-55 и 100 буксирни гаубици Д-20, калибър 122 мм. Освен това трябваше да предоставим и по един пълен боекомплект за тези оръжия. Тоест - по 42 снаряда за всеки танк и по 100 за всяка гаубица. Трябваше да осигурим за бойната техника още и резервни части, оборудване, инструменти за ремонт и поддръжка. Политическата договореност между двете правителства беше постигната, предстояха разговори между военни делегации за техническите параметри на споразумението. От българска страна аз ръководех техническите преговори.
110
1
 
3
 
! Отговори
не моем ги траем преди 1 година
Как дадохме танковете и гаубиците на македонците?Искаха и да им преведем техническата документация за бойните машини на македонски. Поради тази причина възникна известно напрежение между двете делегации.
109
2
 
3
 
! Отговори
не моем ги траем преди 1 година
На македонците що давахте танкове?
108
3
 
7
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Нямаме излишно оръжие, но за сметка на това имаме много излишни евроатлантици, които и без това нямат поне малко български патриотизъм. Та спокойно можем тези евроатлантици, които само чакат помощи от " Америка за България " да ги пратим или командироваме в Украйна. Сигурен съм, че те ще свършат работа защото са силно убедени колко Путин е лош.
107
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само Възраждане ,всичко друго е национален предател до национален предател
106
12
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Ами честно казано най-добре да си мишкуваме и да чакаме войната да свърши. Погледнете картата на балканите и вижте коя е най-малката, бедна и безпомощна държавица и ще ме разберете. А русофилите в България, които си мислят, че като дойдат руските войски ще пощадят животите, жените, дъщерите и имотите им ще бъдат неприятно изненадани.
105
3
 
8
 
! Отговори
Чорап, но зелен преди 1 година
Ами и ти си ни излишенм ама те търпим, нали???
104
3
 
7
 
! Отговори
Един Българин пита преди 1 година
Не прилича ли на вчесан овен този зелен чорап?
103
11
 
8
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
И без комунистическа България,смелите украинци ще победят руския агресор. Остава само срамът за страхливите българи.
102
4
 
16
 
! Отговори
Пламен преди 1 година
Прав е министърът!
101
11
 
4
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, НАТО е най-мощният военен съюз на Планетата. НАТО ще унищожи руската армия в Юкрейн и зверският режим на диктатора Путин ще падне.
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наемите на танкерите за втечнен газ в Атлантическия океан стигнаха 400 хиляди долара на ден.
99
3
 
14
 
! Отговори
SS преди 1 година
До 106 Ние сме членове на NATO ! Някой постоянно това повтарят ! И агитират ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ ! В Украйна има хиляди наемници от 34 националности ! Всеки помага ! А нашите генерали защо не отидат да помагат като такива ? Да командват бре ! Защото за нищо не стават ! Има евроатлантици дето се бият в гърдите до посиняване ,че са такива ! И агитират ! Да дадът личен пример и да отидат първо те ! Памперса е от мен ! БЕГОМ МАРШ НА ИЗТОЧНИЯТ ФРОНТ !
98
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SS - "ЗАЩО ПИТАМ ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ И НАТОВЦИТЕ НЕ СА МОБИЛИЗИРАНИ И ПРАТЕНИ ПОД СТРОЙ И СПИСЪК В УКРАЙНА ?" - защото не сме поданици на цар Путин.
97
1
 
3
 
! Отговори
Подтекст преди 1 година
Скоро ще искаме милиони за да утилизираме това оръжие, как да изтървем такъв бизнес?
96
4
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
От 1945 год до ден днешен нашите шапкари не са направили нищо освен да ядът и пълнят тоалетната ! СЕГА СА НАТОВЦИ ! МАРШ В УКРАЙНА ВАЩТА МАМА ! ПОКАЖЕТЕ ВЯРНОСТ И ЛОЯЛНОСТ,ДАЙТЕ ЛИЧЕН ПРИМЕР !
95
5
 
11
 
! Отговори
SS преди 1 година
ЗАЩО ПИТАМ ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ И НАТОВЦИТЕ НЕ СА МОБИЛИЗИРАНИ И ПРАТЕНИ ПОД СТРОЙ И СПИСЪК В УКРАЙНА ? НЕ ДА ЛАЯТ И ДА ДАВАТ МНЕНИЯ ОТ КОИТО НЕ СЕ НУЖДАЕМ ! ЗАЩО РАЗНИТЕ НИ ГЕНЕРАЛИ ОЩЕ СА НА ХРАНИЛКА А НЕ СА ОТИШЛИ НА ИЗТОЧНИЯТ ФРОНТ ДА ПОМАГАТ НА УКРАИНЦИТЕ ?
94
4
 
16
 
! Отговори
До 99 преди 1 година
Такива като Вас, заедно с децата ви трябва директно да бъдат изпращани на форнта. Да ви видим тогава! Аман от ястреби! Никсой не е питал мнозинството българи дали искат да са в НАТО! Нека направят един референдум, но не им стиска!
93
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могат да дадът поръчки към военната ни индустрия. Друго нестава. Дори Мъск вече иска пари за помоща си с Старлинк.
92
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще не е в това въпроса! Ако ще да имаме пълни складове! НЕ ИСКАМЕ ДА ДАВАМЕ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА! НЕ ИСКАМЕ ДА СЕ НАМЕСВАМЕ В КОНФЛИКТА! Пуснете един референдум и да ПРИКЛЮЧВАМЕ ЗАВИНАГИ С ВЪПРОСА ДА ДАВАМЕ ЛИ ОРЪЖИЕ!