Радомир Чолаков: Даваме знак за консенсус

Не трябва да се раздават повече средства
16 окт 2022 12:29, Росен Стойчев
36
Радомир Чолаков: Даваме знак за консенсус
Снимка: БГНЕС/EPA

"С номинацията на Росен Желязков за председател на 48-ото Народно събрание даваме знак. Той е човек с огромен административен опит, житейски мъдър, балансиран и много добър юрист. На нас ни трябва консенсус, имаме всички възможност парламентът за почне с безспорните въпроси и той има точно тази нагласа".

Това заяви пред БНР Радомир Чолаков, избран за депутат от ГЕРБ-СДС в 48-ото Народно събрание.

По думите на Чолаков не трябва да се допуска при гласуването на бюджета за следващата година да се раздадат предизборно повече.

Още по темата
Той изтъкна, че има парадокс в това, че всички политически сили нямат големи различия във вижданията си за това, което трябва да се направи за съдебната реформа:

"Същинските противоречия може би са в управлението на общите ни пари. БСП и ПП са за това да се вземат заеми и да се раздават пари. ГЕРБ и ДБ сме за строга фискална политика".  

Според Радомир Чолаков вторият мандат за съставяне на правителство няма как да бъде реализиран без подкрепата на ГЕРБ-СДС, ДПС или "Възраждане":

"Не разбирам каква е разликата между първия, втория и третия мандат, след като и в трите случая ще е необходимо максимално широко мнозинство в парламента", коментира народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя къв е?
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искат и Скарлет Йохансон да предложат за председател, щом предложението идва от ГЕРБ, значи е човек без морал и собствено мнение.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата партия е гнила - не са само Бойко и сие. То даже не е партия ами си е организиране престъпна група. Официална и тн. в Италия за това си има термин - мафия. Барабар с администрацията, МВР и общини... Има сигурно 200 000 приближени, които са крали и намазвали 12 години наред. Тях какво ще ги правим Бойко като си тръгне?Тотален игнор на ГЕРБ. Изчистване на съдебната система и после специална комисия да ги разследва и съди. И много нови затвори. Това ни трябва.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно по същия начин звучаха и по онова време, когато правиха коалиция с реформаторския блок. Къде са сега РБ? Няма ги. Това им е тактиката. В мига в който ПП и ДБ влязат в каквато и да е коалиция, разговор или нещо общо с ГЕРБ, са умрели в политическия живот.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партньори на ГЕРБ са ДПС и Възраждане.Те заедно свалиха и Редовното Правителство на България. Само 6 месеца след като им затвориха кранчетата.
23
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Гербавите го играят хитра лисица.Готови за консенсус след като разбраха,че не могат да сформират ново правителство.Ще съберат всички негативи за това,че събориха предишното редовно правителство.
22
3
 
3
 
! Отговори
Стоянчо преди 1 година
Знак би било ако кажете съгласни сме на съдебна реформа за да махнем Гешев и гешевщината. Знак би било да кажете една дума за корупцията, за Капитан Андреево. Г-н Чолаков дали знае, че Таки-Маки е ректор на български университет. Знак би било да каже, че това е недопустимо.
21
2
 
2
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Дори и да спечелиш даден проект и да си техен човек ..... В края печалбата е колкото за работните заплати и малко повече за бениефицента.... но при условие,че си изпълнил всичко...
20
5
 
2
 
! Отговори
бойкоумре преди 1 година
И тоя още не го е разбрал.
19
3
 
5
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Ако някой си мисли, че от Европа раздават еврофондове без да се изпълняват отделните законови нормативи значи е много глупав човек.... Ама в България дал Господ глупави хора.
18
4
 
2
 
! Отговори
Бико преди 1 година
Някои тук не били яли доматите с колците,ами и със сезала около колците на комунистите от БСП,ДБ и ПП
17
3
 
1
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 година
"Тиквуни" са всички,които използват тези епитети.
16
2
 
1
 
! Отговори
Чолак,кога преди 1 година
е сватбата?!?
15
3
 
6
 
! Отговори
Баничката бейби преди 1 година
Нема изпускане на баницата ЛАПАЧКА ЗДРАВО със мазните им свински моцуни(мазнинката)
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Консенсус с костовисти?Мисия невъзможна.Христо Иванов гътна собствения си кабинет,че с вас ли?
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май май от Козяк са наредили коалиция Анти Путин, водена от главния Патокодтроител - Тиквун, подарявача на кученца.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При подкрепата на около 10% от населението ни да имаш големи претенции е доста наивно или безсмислено. Включвам и негласувалите, защото те са много важен показател за отношението на народа към управляващите. На последните обаче им е през копчето на шлифера този неоспорим факт.
11
4
 
7
 
! Отговори
Ако НС преди 1 година
Избере Желязков за председател,по-добре да се разпусне.Инсче ще има протести.Главният печатар на ГЕРБ,с фалшивите бюлетини от Костинброд.Ние не ги ядем доматите с колците.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Халваджията - за бозаджията ! Еднакво алчни и ненакрадени ! Хайде , управлявайте , де , нали ПП ви пречеха да се разгърнете ?! Ами разгърнете се , покажете умения не само в "усвояването" не еврофондове , щото там знам , че сте ненадминати ...
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 г социален геноцид постоянни скокове на цените на всичко и замразени африкански заплати и пенсии доказаха че ГЕРБ-ДПС не се променят с нищо