ГЕРБ готови да вземат мандата от Радев, крият номинацията за премиер

Според Даниел Митов това не е най-важният въпрос
29 ное 2022 10:02, Александър Попов
80
ГЕРБ готови да вземат мандата от Радев, крият номинацията за премиер
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ са готови да получат папката с проучвателния мандат за съставяне на правителство, като отчитат факта, че президента Румен Радев дава време на партиите да се успокоят след изборите и да започнат да мислят по-трезво. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Това, което зависеше от ГЕРБ и от коалицията ГЕБР-СДС, беше направено. Първо се опитахме да реализираме разговори с останалите партии през контактна група. След това поканихме другите партии на разговори. Тръгна някакъв диалог – около параметрите на бюджета, около други потенциални приоритети. Виждате, че парламентът започна да работи, обединявайки се около някакви консенсус по евроатлантически теми и не само“, отбеляза той.

Митов отклони темата кой ще бъде номиниран за премиер и дали това ще бъде той, според него това не било най-важният въпрос в момента, а как страната да излезе от кризата.

Още по темата
"През 90-те години на миналия век сме имали опити за съставянето на технически кабинет, макар те да не са били от най-успешните. Все пак българската демокрация е извървяла някакъв път през тези десетилетния и може да прояви зрялост и да състави такъв кабинет, който да се радва на малко по-широка и отвъд идеологическа подкрепа, както и да има ясни параметри и задачи в рамките на 6 месеца или една година. Все пак трябва да има някаква стабилност", смята Даниел Митов.

Той допълни, че е трудно да се води диалог с определени политически формации, след като на бял свят са излезли определени решения за Българската банка за развитие (ББР), за платените на половина пари на строителните фирми и за „странните договорки“ между „Продължаваме промяната“ и БСП.

„От къде на къде Кирил Петков търгува кодовете за машите срещу оттеглянето на законопроекти. Аз се позовавам на думите на колегата Георги Свиленски от БСП, който даде гласност на разгорените си с Кирил Петков от парламентарната трибуна. Каква е тази търговия? Какви точно кодове държи бившият министър председател? Аз не съм наясно с тази търговия“, заяви Митов.

Той обърна внимание и на противоконституционните решения на кабинета „Петков“ и намекна за манипулиране на изборните резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Даниел МитовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
8
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 1 година
Радев е в тясна връзка с мафията и това все повече става ясно.Не бърза да дава мандат на ГЕРБ,остави ги да облъчват с лъжи гражданите,забрави за Гешев и далаверите на мутрите,ходи открива заводи като ББ,раздава ордени-публично в СУ и на тъмно на Вълканов,държи се грубо с ДБ,а кротко си хортува с ДПС.Репликата "коя е твоята родина2"(към шефа им)вече е забравена.Критикува Промяната,че не били направили нищо за 8м.като му е пределно ясно,че12 г.режим трудно се разгражда и т.н.
28
7
 
14
 
! Отговори
по-добре чума преди 1 година
...отколкото герП
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мотото на Баце : Важното е другите държави да са добре , за да може да го тупат по рамото за доброто което им правеше постоянно .
26
6
 
14
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
До 13 :Герп ни лъгаха 12 г и докараха до най-бедна в Европа и най- бързоизчезващата нация в света.Млади хора не останаха в Бг. Само кражби ,корупция и демагогия.Калинки и некадърност във власта.Вече дори с Румъния не ни искат заедно за Шенген.С тях съвсем ще задълбаем дъното.
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от герб бият по точки БСП , по всички показатели на ЛЪЖИ !
24
3
 
7
 
! Отговори
ОРДЕН преди 1 година
Как един журналист(Радев беше на тържеството на ФЖКМ) не то попита защо скри връчването орден "Стара планина" на един от най-важните мултаци?Ама иначе му ръкопляскат на празнословието му за истина,прозрачност и т.н.От Мутри вън стана Мутри вътре.Остави ББ да плюе на воля Промяната.Неговата цел е ясна-да покаже,че няма нужда от партии.Пиарите му дублират поведението на Севда-казва на дръжтине на микрофоните каквото има и си тръгва.Вижте му поведението с ДПС,ГЕРБ и ДБ и промяната.Това казва всичко
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алооо , герб ! До кога ще ни пробутвате тоя МАЗНИК ?
22
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв СТАНДАРТ ни сътвориха от герб , за 13г. , най-бедни и най-корумпирани , да не говорим за НЕГРАМОТНОСТТА , ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО , ПЕНСИИТЕ , ЗАПЛАТИТЕ , И какво ли не , НАЙ-НАЙ-НАЙ-ПОСЛЕДНИ В ЕС , ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ ,...ЗАЩО НИ ЗАБЛУЖДАВАТ ПАК , ДО КОГА ЩЕ ЯДЕМ ---ФИЛИИ С МАС !
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е от поредицата мaзни политици. Само хаос създават!
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия / крадци / , не разбраха ли че с тоя КАРЪК Митов , нямат късмет за Премиер и власт ?
19
3
 
12
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 1 година
Докато гражданите не осъзнаят необходимостта от обществен ред,който да създава условия за личностна реализация,на възможност за по-висока образованост,добри доходи,качествена околна среда и дълъг живот ще продължаваме да живеем скотски,а манипулацията на мафията ще успява.За 12 г.ББ и мутренските му правителства не донесоха по-висок жизнен стандарт,по-дълъг живот,по-нормална среда за живеене.Ако пак успеят да излъжат хората и да са първа пол.сила,значи си заслужаваме съдбата на несретници.
18
3
 
9
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
В криза, за която сами сме си виновни. Постоянно търпим тези безумия. Дори в няколкото изключения, когато ги свалихме от власт, пак избираме същите след това. Тогава защо се оплакваме?
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е узурпатор на властта след като негово служебно правителство управлява 2 месеца след избори, а той не дава мандат на първата партия. То по тази логика те и пълно мнозинство да имат, президентът може да управлява пполовин година без да им дава мандат. Това е пълно пренебрегване на конституцията на България!
16
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко е пич, ама калинките му го принизиха. Дано предложеният премиер да е мъж!
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В каква криза сме в момента ! ! ! Финансова или морална.
14
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ може да се всякакви, но ПП са по зле. А да не говорим за другите. Изчакайте малко и може да пробваме и Станишев, то вече няма какво да се губи.
13
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Запознат 1Е,ако не е ГЕРБ,то ти какво предлагаш??? Отново Пропадналите Продажници ли?? Да доунищожат държавата,само и само да не е ГЕРБ ли!? Не искате да мислите за народа,за цените-ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! Достатъчно са ни две години лъжи и измами!!!!
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СТИГА ЦИРКОВЕ С ТИЯ МАНДАТИ И БЮЛЕТИНИ БЕ! ХВЪРЛЯЙТЕ КЪРПАТА И ИЗБОРИ! НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС!
11
9
 
11
 
! Отговори
Щ vi + Щ преди 1 година
Киро и Асен ли си искате ? Да де ,ама повечето хора не са зомбирани.
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добър ден! Дойдох само да кажа че що е герб все е мъpша - приятен ден :)