ГЕРБ готови да вземат мандата от Радев, крият номинацията за премиер

Според Даниел Митов това не е най-важният въпрос
29 ное 2022 10:02, Александър Попов
80
ГЕРБ готови да вземат мандата от Радев, крият номинацията за премиер
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ са готови да получат папката с проучвателния мандат за съставяне на правителство, като отчитат факта, че президента Румен Радев дава време на партиите да се успокоят след изборите и да започнат да мислят по-трезво. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Това, което зависеше от ГЕРБ и от коалицията ГЕБР-СДС, беше направено. Първо се опитахме да реализираме разговори с останалите партии през контактна група. След това поканихме другите партии на разговори. Тръгна някакъв диалог – около параметрите на бюджета, около други потенциални приоритети. Виждате, че парламентът започна да работи, обединявайки се около някакви консенсус по евроатлантически теми и не само“, отбеляза той.

Митов отклони темата кой ще бъде номиниран за премиер и дали това ще бъде той, според него това не било най-важният въпрос в момента, а как страната да излезе от кризата.

Още по темата
"През 90-те години на миналия век сме имали опити за съставянето на технически кабинет, макар те да не са били от най-успешните. Все пак българската демокрация е извървяла някакъв път през тези десетилетния и може да прояви зрялост и да състави такъв кабинет, който да се радва на малко по-широка и отвъд идеологическа подкрепа, както и да има ясни параметри и задачи в рамките на 6 месеца или една година. Все пак трябва да има някаква стабилност", смята Даниел Митов.

Той допълни, че е трудно да се води диалог с определени политически формации, след като на бял свят са излезли определени решения за Българската банка за развитие (ББР), за платените на половина пари на строителните фирми и за „странните договорки“ между „Продължаваме промяната“ и БСП.

„От къде на къде Кирил Петков търгува кодовете за машите срещу оттеглянето на законопроекти. Аз се позовавам на думите на колегата Георги Свиленски от БСП, който даде гласност на разгорените си с Кирил Петков от парламентарната трибуна. Каква е тази търговия? Какви точно кодове държи бившият министър председател? Аз не съм наясно с тази търговия“, заяви Митов.

Той обърна внимание и на противоконституционните решения на кабинета „Петков“ и намекна за манипулиране на изборните резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Даниел МитовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютни оLiгофрени.Това са хората от герб!Бабуна е като воденичен камък на шията на България.
8
14
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Най-доброто за България или кабинет на ГЕРБ, или хора предложени от ГЕРБ независими от политически партии , но доказали се във времето с висок професионализъм и морал, силно отговорни и честни. Видяхме редовни правителства след ГЕРБ до какво ни докараха.
7
5
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 4: какво спечелиха? 8% подкрепа или иначе казано 92% от гласоподавателите гласуваха с твърдо НЕ на гроб. Останалите и те същата работа! Целият парламент е нелегитимен защото няма 1 депутат които да е събрал повече гласове от кмет на голямо село! Вече трябваше да се е закрило това НС и да чакаме новите избори! Избори и отново избори докато партиите сами не си изчистят листите от личности които никой не иска! Като разберат, че с дърти труженички нов бардак не се прави, може и да стане нещо!
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партия която не защитава интересите на свойте избиратели, не трябва да е в Парламента и никой не трябва вече да гласува за нея, какво общо може да има герб с дпс и дб или пък бкп_бсп и нейните пройзводни пп български възход или възраждане, реално трябва да се ходи на Избори,а тиквата в безсрочна ваканция пенсиониране
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митов е предател в полза на САЩ , целия живот му е минал като храненик на фондации на САЩ.. Невъзможно да е да се промени и да стане българин...
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 3как никой като спечелиха изборите.... :D
3
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези не разбраха ли, че никой не ги иска. Отвратиха хората.
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калинки, сър, калинки
1
8
 
16
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Време е за сватба Бойко и Христо Иванов с кум Ахмед Доган. Сватбата ще е на Росенец