Д-р Константинов: Политиците са отражение на обществото

Отминалата година била период на безвремие и на разбита илюзия
Обновена: 27 дек 2022 20:57 | 27 дек 2022 20:51, Красимир Ангелов
32
Д-р Константинов: Политиците са отражение на обществото

Ако има нещо, което може да кажем със сигурност за отминаващата си 2022 година, то е, че болестта на политическата ни система продължава с пълна сила. Има ли лек за това?

По думите на бившия здравен министър д-р Стефан Константинов нищо съществено не се е случило в държавата и че това е било период на безвремие и на разбита илюзията, че ще дойде нещо на политическия небосклон, но само влизаме от избори в избори и репродуцираме едни и същи резултати.

"Иска ми се да има на нашата политическа арена нещо, което всички хора да харесват, и аз да бъда също един от тези хора. Ако е само да участваме в предизборни кампании, това не ме блазни. Смисълът в политиката е не да участваш в предизборни кампании и да те дават по телевизора, а да направиш нещо добро за хората. Проблемът е, че точно този процес не се случва при нас", категоричен е гостът пред Bulgaria ON AIR.

Според него на политиците не им остава достатъчно време да помислят в тази насока и не могат да сформират правителство, а то е това, което ще може да претворява вижданията на политиците. Като друга причина д-р Константинов изтъкна, че политиците са отражение на обществото, а нашето е дълбоко объркано и като такова излъчва дълбоко объркани кадри, които започват да управляват държавата.

"През 10 години се появяват партии, които заявяват готовност нещо да променят. Последната сериозна партия, която се появи, беше ГЕРБ и тя управлява неслучайно много дълго време и наистина направи много неща. Минаха 10 години, хората се умориха, появиха се нови хора, които грабнаха обществото", подчерта д-р Константинов.

По думите му ГЕРБ не са в изолация, защото са спечелили изборите. Те са сериозна партия и искат останалите да ги покажат, че са в изолация, като по този начин прожекторът падне повече върху тях. Той смята, че предизборните кампании са се градили на отрицание.

"Това, което се случи последната година, такъв аналог, никога не е имало по времето на ГЕРБ - такава безпардонност, наглост и незачитане на интересите на обществото не се е случвало. Никога не е имало такава злоупотреба с властта, пилеене на обществен ресурс. Надявам се все пак да им уврат на политиците мозъците и да седнат да се разберат", посочи гостът.

Той отбеляза че алтернативата на служебно правителство въобще не е по-хубава и че нищо добро не се случва.

Той се надява в политиката да застанат начело хора, които искат да се запишат в историята с нещо смислено и с добро.

Гледайте целия разговор във видеото тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Възмутена преди 1 година
Точно през управлението на ГЕРБ имаше най-голямо разхищение на обществения ресурс, кражби за милиарди! Какво се прави на ущипана мома този гербаджия ?! Мислещите хора знаем как и защо спечели ГЕРБ последните избори, заради техните кметове по места, където плашат хората или раздават пари да купуват гласове.
16
0
 
0
 
! Отговори
Петю преди 1 година
Политиците са отражение на обществото-Докторе Българският Народ 70 процента вече не гласува-та как разбра че Негласувалите са отражение на Политиците .Обясни по-подробно.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците не са отражение на обществото,те живеят в паралелна реалност,нямат нищо общо с народа,а и не искат да имат.Те искат само да са на власт,за да крадат и лъжат.Това е грозната истина.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рибата се вмирисва откъм президенството!
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости . За последното десетилетие по еврог.ейско робство (членство ) сме загубили 840 000 население за 10 години . Това е най голямата национална катастрофа в българската история . Само за сравнение . Второто най голямо изтребление на българи е първата световна война . Тогава съотнесено за едно и също време с евроробството сме дали ТРИ ПЪТИ по малко жертви . Който не вярва да провери . герб и ЕС ще останат в българската история като най голямата национална катастрофа .
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези там не са отражение на нашето общество.Съжалявам.Ботовете от машинките надписаха гласове за някакви,които не понасяме и само правят театри.Като пуснат по телевизията Кирчо,Кокорчо,Наско жабата или Безнадежната можеш да си чуеш съседите как ги нареждат ...
11
4
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Рибата се вмирисва откъм главата. Отрежете главата и рибата ще си добре
10
4
 
4
 
! Отговори
ГулюГулю преди 1 година
Политиците са позор и срам за обществото. Особено последните години евроатлантиците са позор. Тука се навъдиха някакви чуждоземни "Българи" които напират да гласуват и да ни дават посока в живота има си определение за тях- еничери. Стоите си в чужбината и не се месете в живота ни плъхове, напуснахте кораба стига църкахте че накрая ще доиде лошото и няма да има за какво да гласувате при една гражданска война.
9
4
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Др каза герб направи много вярно е колко евро фондове усвои нямат равни до сега - сьмнявам се киретата да успеят да надминат такьв силен резултат или някоя партия изобщо
8
7
 
4
 
! Отговори
Бръснаря! преди 1 година
Този плешив ли е или има мутренска фризура? Бивш някакъв. То в БГ-то само министри, професори, политици и експерти. Работници няма!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имаше поне 50% избирателна активност, тогава щеше да бъде вярно, ама засега, само мечти и благопожелания! А пък когато излезе политик, и започне да обяснява за някакви ангажименти към други, как трябвало нещо да бъде прието, като неизбежна необходимост, тогава какво отражение може да бъде политикът на обществото. Пък и обществено мнение не се създава с фалшиви новини.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е .Точно казано
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...замислих се какво липсва в картинката? Ами липсваше Патриархът, мъжът, който опложда, оре земята, варди жената и челядта. Хубаво нещо е бил патриархатът, ама-на!, няма го вече мъжът, който ще опази момата и ще отгледа челядта! Аз като стара мома в менопауза, синковци, да ви кажа: ***! Има свестни момчета със жени и деца, ама са малко, само с тЕх народ не става. Китката отдавна я изпих на чайче, че с годините идват и болежките. Поне курбан мома не станах!
4
2
 
2
 
! Отговори
Един от народа преди 1 година
Стига с туй безвремие и с тия непрекъснати прокоби. За мен годината си беше добра.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците са точно отражение на обществото. Българите харесват селяни силоваци, а когато ректорът на СУ се кандидатира за президент, не го избраха. Ако извънземни дойдат в България, ще си помислят, че сме военна диктатура, защото за последните над 10 години премиери, президенти, и служебни премиери са в мнозинството си генерали. А в русия избират Путин защото са шовинисти.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Д-р Константинов е акушер-гинеколог, уважавам го! Светна ми по едно време, че хората на изкуството са по-умели в речта си и по-добре "хващат времето" от политиците и почнах да чета авторите на Прехода: Георги Божинов-Калуня Каля, Недялко Славов-Камбаната, Виктория Белгийска-Глина. Изуми ме фактът, че всички в края на романите си жертваха...момата, оная с любовта, която трябва да роди за да я има България. И се замислих...
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък мисля,че е точно обратното. Ама кой ме пита мене,гражданина?