България преговаря част от Плана за възстановяване

В частта за енергетиката не отговарял на REPowerEU
11
България преговаря част от Плана за възстановяване
Снимка: БГНЕС

България вече е в преговори с Европейската комисия за предоговаряне на част от Плана за възстановяване и развитие. Това съобщи по време на блиц контрола служебният министър на транспорта Христо Алексиев.

Става въпрос за частта "Енергетика".

Според министъра в Плана има няколко не толкова разумни проекти.

"Като този за батериите. Такъв няма в цял свят нито проектиран, нито реализиран. Има няколко проекта, които трябва да бъдат преосмислени и REPowerEU дава възможност за това", коментира той.

По думите му записаните текстове в Плана не отговарят на актуалната програма REPowerEU и заради това трябва да бъдат предоговорени и да отговарят на европейските политики в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пумпстанции - когато има ток в изобилие транспортират вода на по високо, когато има нужда от ток (пикова ситуация) дават ток като водна електроцентрала! В Германия има сума ти такива, като проблема им беше не високата ефективност, но вече има решения с много висока ефективност, почти както трансформа-тор (магнитно ненаситен разбира се)! Германците ги разрушиха преди 30 години! България има високи планини, така, че има решения! Доколкото знам в Швейцария обмислят или имат вече някакви такива!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще предоговарят бе, то част от парите дойдоха и ги изхарчиха.
7
2
 
9
 
! Отговори
ДО 5 преди 1 година
НЕ СИ НАЯСНО. СОЛАРИ СЕ СЛАГАТ ОСНОВНО НА БИВШИ СМЕТИЩА, ЕРОЗИРАЛИ, ДЕГРАДИРАЛИ И ЗАМЪРСЕНИ ПОЧВИ И ПОКРИВИ.
6
0
 
4
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 1 година
ТАКА Е, КОГАТО НЕ СЕ ПОЛЗВАТ УЧЕНИТЕ НА СТРАНАТА.
5
4
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Солари се слагат на равни и обширни площи като ниви, ливади, пасища. Вятърни мелници по планините, морските брегове, където има ветрове! Е няма защитено място, където да няма зелена енергия, ако хората не удобряват това, да си го казват навреме, че после бетони и съоръжения трудно се махат!!
4
0
 
5
 
! Отговори
гост преди 1 година
Думата "преговаря" писачо, означава друго.
3
1
 
15
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Гледам вчера общинарите в Стара Загора одобрили осем "инвеститори" да ползват общински земи за изграждане на соларни паркове. Това е една от най-големите глупости измисляни въобще. Ще унищожат земята и какво? Соларни панели трябва да се слагат върху покриви на големи производствени халета, къщи и пр. Там няма на кого да пречат. Но нали пак трябва да се "усвояват" пари...
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 Че ВИЕ ги избирате.
1
0
 
20
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Батерии не са нужни на България А на определени хора да усвоят парите от Европа нулеваци в действие а шараните гласували за тях НИЩО ГОЛА ВОДА ИНФЛАЦИЯ РАЗРУХА ЛЪЖИ