Димитър Стоянов: Ако Петков е знаел за оръжията, как може Нинова да не знае?

Обидно е поведението на българските политици, категоричен е той
22 яну 2023 20:55, Нели Христова
31
Димитър Стоянов: Ако Петков е знаел за оръжията, как може Нинова да не знае?
Снимка: БГНЕС

“Не е тайна, че България е изнасяла оръжие чрез други държави към Украйна. Странно обаче е, че получаваме тази информация от други държави, а не от бившия министър-председател”, коментира в студиото на NOVA военният министър Димитър Стоянов. “Ако Кирил Петков е знаел, как може Корнелия Нинова да не знае, как може българският парламент да не знае?”, запита Стоянов.

По думите самият той е бил наясно с това. “Лично аз знаех поради простата причината, че не е толкова трудно да бъде навързано. Лично съм получава информация, че в средата на март западна фирма на наш съюзник е изнесла боеприпаси към друга страна на съюзник. Тези боеприпаси са доставени на границата с Украйна. Едва ли тези боеприпаси са доставени там без да бъдат внесени в Украйна” заподозря той.

Според данни на министерството на отбраната през 2021 г. за Румъния и Полша са изнесени боеприпаси на стойност 30 млн. лева, а през 2022 - 2, 5 - 2,6 млрд. лева.  

“Обидно е поведението на българските политици, които не казаха какво правят” категоричен бе той.

Стоянов отказа да посочи дата за следващите предсрочни парламентарни избори, нито дали отново ще бъде служебен премиер.  “Решението е в ръцете на президента. Той ще каже кога ще разпусне НС и ще назначи следващите избори”, каза той.

“По-важно е България да има едно стабилно служебно правителство, което да осигури провеждане на  честни избори и да продължи политиката, които се водило досега”, отговори Стоянов на въпрос ще бъде ли той отново министър на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
И още преди 1 година
Как може ти Митко и Радевото да не знаете?Хахахсхаха
20
1
 
1
 
! Отговори
Явно може преди 1 година
* им да * !
19
7
 
2
 
! Отговори
д преди 1 година
да знаехме и искахме да пратим оръжия и какво? даже малко им пратихме, а и добре си платиха. Който е нападал чужди държави да му мисли!
18
1
 
6
 
! Отговори
мда преди 1 година
знае и то много добре , но отрича щото мутрафонова ..
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обидно е, но с всичките вас начело, *** жалки, никога нямаше да се осъществи планът. Точно затова сме "умни и красиви" - защото знаем как да свършим нещо, и с кого да го свършим. ***.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не може да ме убеди че не са знаели че се изнася през трети страни, както и че не са имали възможността да спрат износа. Просто се правят на ударени.
15
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Крушовската *** е прибрала комисионните,а сега се прави на света вода ненапита.Верваме,ама друг път.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова каза , че този го е уволнила за данни за корупция.Каза му , че е лъжец.И ще го съди за манипулации и клеветнически твърдения не отговарящи на истината.Каза също , че оръжия за Украйна не се е изнасяло.Поне официално.А това , че продаваме оръжия , то всяка държава го прави , и не е скрита или пазена тайна.Най малкото престъпление.Но защо пък и трябва да се тръби като извънредно събитие и скандал Поред което излиза , че се преекспонира ,в изкуствена патардия за заблудените овце.Които изобил
13
5
 
11
 
! Отговори
А сега преди 1 година
...си представете, че Киро беше решил по Своя Воля да дава оръжие на Русия? Колко му е? Дреме му какво е решило Народното Събрание?!?
12
6
 
20
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
КИрил Петков ИЗЛЪГА: ПАРЛАМЕНТА, НАРОДА И ПРЕЗИДЕНТА!!! НЕ Е ВЪПРОСЪТ ДАЛИ ДАВАМЕ ИЛИ НЕ ДАВАМЕ, А ЧИЕ РЕШЕНИЕ ИЗПЪЛНЯВА - СВОЕТО ИЛИ НЕЧИЕ ЧУЖДО, НО НЕ И НА БГ ПАРЛАМЕНТ!!! НЯМА ЛИ СЪД ЗА ТОВА???
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие кога ще върнете Законно калашниците на народа ?
10
3
 
10
 
! Отговори
Не сме преди 1 година
До АнонименНе сме във войнадруги може и да са . Бизнеса си е бизнес Сащ загладиха косъма покрай войната в Украйна
9
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега сме време на война и издаването на военни тайни се наказва с трибунал. Съд за министъра и за всички издаващи какво сме изнасяли. Те дават поводи за получаване на заплахи от Путин, който чете новините и намира поводи за заплахи. Какво ще направят тези любопитковци питащи всеки ден и докладващи, ако Путин използва тази официална информация за директна заплаха към нашата държава? Ще се порсерат от страх и ще избягат от България в Топлите страни. А народът ще търпи резултата от техните дела.
8
22
 
19
 
! Отговори
12 преди 1 година
Колкото повече оръжие пращат,толкова повее ще ни се намали територията след преразпределението ,за което дори Байдън призна,че предстои , турците ще са новата швейцария (неутралитет),но не и нашите "стратези"
7
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много искат да съобщят на Путин какво сме правили - изнасяли ли сме, какво сме изнасяли. Гербодепесарите му съобщават и питат за всичко. Това са руски шпиони и руски провокатори, които питат какво и как сме правили. С такива политически активисти, не ни трябват руски шпиони.
6
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички са предатели и издават военни тайни на врага. Да се осъдят за работа срещу републиката и народа. Хвалипръцковците гербодепесари работят за Путин и искат да разкриват посредниците и защо не им казали, че българските фабрики за оръжие изнясят за военна зона. Всички гербодепесари и журналята им питаха: Защо изнасяме, защо не изнасяме оръжие за Украйна? Защо не помагаме на Украйна, защо се замесваме във войната? Герберските калинки на Вожда повтарят шизофренните му мисли.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този каква му е мъката .
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само където, излезе справка за износа на оръжия за Украйна чрез трети страни и се оказва, ще това е продължило и след правителството на К. Петков.И кво праим сега, а госопода служебни клоуни?!
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обидно е поведението на българските политици, които не казаха какво прпвят.
2
0
 
26
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
В оръжейните заводи какво да произвеждат? Чесън ли?