Сабрутев: По сметките на държавата има два пъти повече пари

Настоява за реални изказвания
Обновена: 16 мар 2023 15:16 | 16 мар 2023 15:16, Росен Стойчев
41
Сабрутев: По сметките на държавата има два пъти повече пари
Снимка: БГНЕС

В момента държавата има по сметките си два пъти повече пари, отколкото преди 2 години. Ако дефицитът е близо 7%, тогава как ще се увеличат заплатите на служителите и ще има предизборен бонус? Това каза Венко Сабрутев от "Продължаваме Промяната" за Нова Нюз.

Според него изключително много лъжи бяха произнесени от финансовия министър Росица Велкова. "Това доведе до паника сред инвеститорите. Към края на август тя прогнозира, че финансово годината ще завърши с 6,6% дефицит от БВП.

Още по темата
Велкова има добра информация как вървят приходите и разходите, остава да бюджетира само едно тримесечие. Тя заяви, че има 6,8% дефицит, а много партии се качиха на тази лъжа, за да правят политика срещу ПП. Официалните данни на МФ казват, че  дефицитът е 2,9%. Какво означава да не можеш да уцелиш прогноза на бюджета с близо 4%?", попита реторично той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
Соня преди 1 година
Лъжец !
30
1
 
3
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Бях казал и Кирчо, Кокорчо, Мравояда и Жабата, но нали сме на 201 място по свобода на словото , от руския/ милиционерски сайт ме изтриха. Старшинките се кълнат в Русия, тя им е дала бизнес с половин Болгария.
29
2
 
5
 
! Отговори
Влади преди 1 година
В този Рашън сайт се трие всичко против ПП, щото са тяхно творение, нали са създадени от Радев, посочен от ген. Решетников.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлация се гаси с нормални доходи. При ниски доходи инфлацията е по-голяма, както се вижда по размера на инфлацията в държавите от ЕС.
27
2
 
8
 
! Отговори
Лъже ! преди 1 година
Всички икономисти твърдяха, че като качват заплати, всъщност помпат инфлацията! И Николай Василев, и Делян Добрев, и Стив Ханке се произнесоха, че тия гасят пожара с ...бензин! Явно е ,че за да се плащат тия заплати и пенсии трябва да се теглят нови заеми! По-страшното не е че тези лъжат, а че ако докопат отново властта, се готвят да теглят нови заеми, и отново да ги профукат!
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пари наистина има, откакто спряха ГЕРБ да краде десетки милиарди всяка година.
25
5
 
18
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Венко пари има , защото вие изтеглихте за нула време огромни заеми които и внуците ни ще плащат! Но вас това не ви интересува , вас ви интересува да изпълняеате поръчките на NEXO и олигарсите , които ви спонсорират и да доведете страната со нов фалит!
24
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт е, че Велкова се изложи и то много. Би трябвало да я уволнят, ако не си подаде оставката преди да я уволнят.
23
2
 
16
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Сабреееетев що така ката меко Мими, кажи , направо цъфтиме и на газа ни място за рози няма!!!!!
22
3
 
19
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
В заглавието има две малки, но значителни грешки. Заглавието трябва да звучи така:"Сабрутев: ОТ сметките на държавата, имаМ два пъти повече пари" Така вече се казва истината. А от къде са му парите ... ами от нашите.
21
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен Василев беше най -слабият фин.министър от 681 г. Благодарение на него българите обедняха драстично. Маааааалоумните му действия напомпаха инфлацията до небето. Същият еднолично спря плащането към Газпром и отвори врата за газовите посредници,които ни твариха със скъп руски газ. Той и Шарлатана Петков никога повече в управлението на Държавата. За тях само Съд и присъда за геноцид над населението.
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ококорената Асенка със скъсаните жартиери и простото Киро фалираха България. Никога повече ПП, БСП и ДБ
19
22
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Появила се една вълчица (на Радев) и 2-3 вълка (от герб) да припеят и цялото про-сто стадо вместо да мисли почва да тича според свирката . . . Какво ви са виновни ПП че има война? Жалко че бащицата не управляваше да ви питам с какво щяхте да обясните инфлацията? Държавните разходи трябва и ще се свият който и да управлява ще не ще.
18
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли здравомислещ човек, който ако има пари в семейния си бюджет, всяка седмица да тегли кредити с високи лихви? За да може от заплатата си да връща кредит с лихва?Три бюджета прави Асен Василев и те все не стигат и се взимат нови и нови кредити. И тези от ПП излизат и казват, че оставили бюджета с излишък. ХА ХА ХА Сега излиза този кааатил Сабруте да лъже, че държавата имала 2 пъти повече пари, а тя е почти фалитала. Къде са парите ***?Вие от ПП, БСП и ДБ ограбихте държавата и народа
17
5
 
31
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Това koпилeнце няма и 40 години, било родено 1984... Ама дава акъл, като 65-годишен професор, финансист! Росица Велкова защо да лъже, държавата е в тежко състояние. Тази инфлация от какво идва? Нима на всички нямаше да е по-добре хлябът да е под 1 лев, сиренето и кашкавалът - под 10 лв., олиото да е максимум 3 лева и т.н. Ама от ПП раздаваха пари наляво и надясно. Така не се прави - изкуствено предизвикваш инфлация. Че 1000 лв. заплата вече нищо не са!
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе то може да имаме 2 пъти повече пари, ама и 4 пъти повече задължения. Например вдигнати пенсии, помощи за бизнеса и т.н. Така че парите по сметка нищо не ми казват. Това е подвеждаща информация.
15
3
 
19
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Дайте да ги изберем отново да съсипят окончателно държавата.
14
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мног мразим да говорим с цифри и да спорим по същество със сметки и разчети. Много по-добре и лесно е да натролим кокорчовци, кирчовци и т.н. па проззтия народ и без това не отбира от баланси, сметки, дефицити и други тквозинка, нали гочоооулу?
13
13
 
6
 
! Отговори
Целта е преди 1 година
ДА ИЗПЛАШАТ ХОРА И ИНВЕСТИТОРИ И ДАНИ ПРИЛАПА БЪРЗО МОСКОВИЯТА.
12
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато министър на финансиите с над 30 годишен опити в министерството ти каже, че ако не настъпиш спирачката ще катастрофираш - то от здрав разум поне намали скоростта до толкова че да можеш да спреш рязко ако се наложи без да има щети, а тоя се кани да натисне газста до "ламаринат" ... Акъла явно му е останъл в Харвард