Страната ни подкрепя доставката на 1 млн. снаряда за Украйна

Димитър Стоянов ще участва в съвместно заседание на министрите на отбраната в Брюксел
Обновена: 20 мар 2023 12:11 | 20 мар 2023 12:11, Йоана Цонева
175
Страната ни подкрепя доставката на 1 млн. снаряда за Украйна
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще участва в съвместно заседание на министрите на отбраната и на външните работи на държавите-членки на ЕС в рамките на Съвет "Външни работи" в Брюксел.

На заседанието ще бъде дискутиран годишният доклад на Върховния представител по изпълнението на Стратегическия компас за сигурност и отбрана.

Междувременно БНР съобщава, позовавайки се на дипломатически източници по предварителна информация, че България е сред страните-членки на Европейския съюз, които подкрепят доставката на 1 милион снаряда калибър 155 за Украйна на обща стойност 1 милиард евро.

Текстът на споразумението е почти готов след вчерашната среща на посланиците на страните-членки.

Още по темата
От шведското председателство се надяват той да бъде одобрен на днешната среща на министрите на външните работи и на отбраната в Брюксел.

Само шепа страни не са съгласни, и то не с целия текст, а с някои пасажи в него. Става дума най-вече за въпроси като времевата рамка за производството на част от снарядите след поръчката, пише БНР.

Днес и утре Димитър Стоянов ще участва и в първото издание на Форума за партньорства на ЕС в областта на сигурността и отбраната. Планира се такъв форум да се провежда на всеки две години.

Целта е повишаване на ефективността и координацията на усилията на ЕС за засилване на сътрудничеството с партньорите по линия на Общата политика за сигурност и отбрана, съобщават от Министерство на отбраната.

Форумът ще стартира с дискусии на министрите на отбраната и на външните работи на държавите-членки на ЕС и с министрите на отбраната на страните-партньори по въпросите на съвместното управление на съвременните предизвикателства пред сигурността в глобален мащаб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
5
 
! Отговори
МЕ ПЛАШИ преди 1 година
га си страхливец е за цял живот, независимо от политическите ти пристрастия..
84
4
 
13
 
! Отговори
АнонимеНИдиот преди 1 година
ще се уплашиш още повече като идеш на предна линия... хахахахахха
83
18
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
СНАРЯД КАЛИБЪР 155 МЕ ПЛАШИ САМО ДА ГО ГЛЕДАМ! А 1 МИЛИОН БРОЯ ЗА УКРАЙНА Е ПОВЕЧЕ ОТ ДОБРА НОВИНА! БРАВО БРАВО
82
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
89, Никой не го интересува за кого ще гласувваш. Бяхте се покрили но пак се появихте, тече предизборната агитация, заплатата дано си струва.
81
4
 
18
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
какви снаряди да им даде България на тия от НАТО - хартиени за милиарди, като американските самолетчета, или фалшиви иновации, дето се бракуват още преди да са доставени, като американските ваксини против ковид19.
80
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ще гласувам за Възраждане!!! Никоя Американофилска партия не ме интересува повече!!!
79
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На предсрочните избори ще гласувам протестно , против ВОЙНА и въвличане в нея.
78
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо лъжеш бе,оли го френ?България не подкрепя даването на оръжия на фашистката хунта в украина.
77
4
 
18
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Важното е да се плаща. Щото без пари излиза, че спонсорираме битката на САЩ за световно господство. Дори Америка да спечели войната(което е малко вероятно) ние не печелим НИЩО, само ще плащаме масрафа.
76
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10 коляно Еййй! Защо говорите от наше име?? Не подкрепяме каквото и да е оръжия за Фашисткият режим в Киев!!!
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Демек 70 - Защо?Защото там е разположена по-голямата част от нашия ВПК, и то онази, която се явява основен производител на снарядите и прочие снаряжение, дето се спрягат в статията..При евентуална ескалация на конфликта, съответно се превръщат в легитимни цели, затова..Анадънму?
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 77 - Нищо не ти е ясно! От години основната линия в Стратегията на Русия за противостояние на потенциално вражески сили е тоно за запад, по линията Украйна, Полша, Германия..... Нема чупка на юг! Второто основно направление е на север - по линията Финландия-Швеция-Корвегия-Исландия. И двете сега се доказват като ефективно важни за Русия, а направлението в нашта посока сигурно им е пета-шеста важност
73
4
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
СКАПАНАТА ЕВРОПА ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА , НАТООООООВЦИ !!!
72
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, дойде оня френският рошльо, заповяда им и нашичките на секундата одобриха. Ама народът искал, кво да праят гОрките. Инак те изобщо не са искАлЕ...Демокрация ли, така ще ни подреждат живота някакви без да ни питат и нищо демократично няма да има, само фантасмагории и празни приказки.
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Губят войната от раз. 1000 евро за снаряд си е пладнешки обир.
70
5
 
26
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
България ще спечели и печели от износа на оръжия, колкото печели от вериги като Кауфланд и Била. Собствениците са чужденци, прибират си печалбата, а вие се радвайте, какъв бизнес правим. В тия заводи се експлоатират хората за мижави заплати.
69
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Демек 70 - Защо? Къде в статията пише, че подкрепяме доставката на 1 млн. снаряда, произведени в БГ, в дъгата под Балкана? Пише просто че сме подкрепяли доставката на 1 млн. снаряда за Украина. Четете вниматлно, пък пишещите - пишете внимателно, че заради такива неща стават войни по света! )))
68
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яснооооо.... Стъпка 1 бе украйна. Стъпка 2 е ясна - Полша. Стъпка 3 е Румъния или България, а защо не и двете накуп, и без това от 15г. си вървим в пакет. Стъпка 4 - въвличане на цяла Европа във война и официално откриване на ТСВ... Плана на ционистите от ФАЩ за НСР върви по график.Паралелнобср работи и за зеления енерго геноцид, за да станем тотални роби на глобалистите, ако изобщо оцелеем де. Ей затова хората в цяла Европа протестират, ама за тях няма да прочетете в нашите сорош медии.
67
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България НЕ подкрепя! Само шайка зомбирани, които ходят на срещите в Рамщайн подкрепят
66
0
 
10
 
! Отговори
Кой ПЛАЩА ПАРИТЕ? преди 1 година
Няма ли да ИМ ТУРЯТ данък СВРЪХ ПИЧАЛБА ?