БСП пита членовете си да участва ли в кабинет, да остане ли в опозиция

Социалистите нямало да влизат в задкулисни договорки
198

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След старта на парламента БСП ще направи вътрешнопартийно допитване как да се държи парламентарната група - да влиза ли в правителство, да подкрепя ли някого или да е в опозиция.

"Това ще го решават само членовете на БСП", увери лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя добави, че БСП запазва приблизително предишния резултат в една сложна ситуация.

"Вървеше една добре организирана и манипулативна кампания срещу БСП по време на цялата предизборна кампания. Внушаваше с, че БСП е приключила като партия но планът за убийството на БСП се провали“, скочи тя по отношение на "Левицата".

Още по темата
"Не за първи път се случва да ни се създава партия двойник. Този път беше "Левицата", планирано, организирано, подплатено с много финанси, стотици хиляди левове за кампанията и с подкрепата на служебния кабинет. На много места областни управители, назначени от президента Радев работиха за "Левицата", бяха използвани държавни служители, беше оказван натиск на хора от БСП да гласуват за "Левицата",  но в крайна сметка истинската, автентична лява партия, единствената в 49-ото Народно събрание е БСП", каза Нинова.

"Искам да се обърна към хората, които през цялото време манипулираха обществено мнение как БСП умира, да ги попитам имат ли малко достойнство? Слушаме ги от сутринта тези врачки и баячки да внушават, че БСП ще прави правителство с ГЕРБ,, ДПС, ИТН и т.н. И да говорят от името на БСП. Искам да ги помоля да спрат да говорят от името на БСП", отсече тя.

"Наиграхте се. Каквото можахте навредихте, отново подновяваме поканата, върнете се в БСП, подновете си членството, ако сте искрени, че искате силна лява партия“, обърна се соцлидерката към основните лица на „Левицата“, които са били членове на БСП.  

Нинова призна, че БСП не е удовлетворена от резултатите от изборите и ще работи за повишаване на резултата.

"Ще направим анализ област по област, защото имаме 10 области, в които сме повиши резултата, има такива, в които сме понижили, всяка област е различна", каза тя.

Соцлидерката увери, че БСП ще разговаря с всички в НС, както и досега. "Ще разговаряме, за да ги информираме какво решение е взела партията. Задкулисни разговори от нас не очаквайте", увери тя.

Относно патовата ситуация за формиране на редовно правителство, Нинова отсече, че решението принадлежи на първата политическа сила на вота – ГЕРБ.

"Не винаги  в политика 1 и 1 прави 2. ПП и ДБ имаха повече гласове поотделно, математически сбор от партии не носи повече гласове", коментира Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
1
 
! Отговори
Лечение преди 1 година
Нека оставим населението да преживее избрания от него Либертариански ад. Населението е неосъзнато и гласува за десни партии, които не работят в негов интерес. Либертарианците на Слафчо, с главен икономически съветник Ники Василев, ще предложат много от Ада на либертарианския капитализъм. Герб ще предложат от същото, за да захранят отново кражбите и лъжите си. Десните градски също ще предложат, ако се разделят с ПП. Нека уври добре овчия мозък на населението.
181
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
БСП вече е политически труп.Каквото и да правят оттук нататък ще е само надолу'
180
0
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Що бе Корни, някой покани ли ви за в кабинет че да се допитваш до членовете? Твойта работа, никой не я е поканил на сватбата, тя за булка се гласи, че и бяла рокля си купила.
179
2
 
2
 
! Отговори
Петиция до Конгреса преди 1 година
Всички комунистически котила,които са се скрили в САЩ,като това на Корни и гласуват за руските фашисти и тяхната копейка,трябва американското правителство да ги екстрадира спешно!
178
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не си мислите,че синчето е в Русия?
177
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясна си като бял ден , г-жо Нинова . Разбира се , че ще влезеш в коалиция . Това ти е последния парламент .
176
2
 
5
 
! Отговори
Далаверата: преди 1 година
800-гласа на ДПС -не са очетени или нарочно пропуснати!МОШЕНИЦИ!
175
5
 
2
 
! Отговори
Учуден! преди 1 година
Ако тия избиратели, които гласуваха за строителя на Турския поток с парите на данъкоплатците, бяха гласували за Нинова, изобщо нямаше да се учудя. Щях да си помисля: Нищо чудно, хора с леви убеждения, гласували са си за Нинова, но тия хора да гласуват за Бойко-лъже-атлантика, обслужвал Кремъл в продължение на 12 години, е това не мога да си обясня...
174
0
 
4
 
! Отговори
Споко преди 1 година
ПАК ще ГЛАСУВАМЕ до 2 - месеца!
173
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не спира да лъже крадлата! Нищо никога не е питала тая, гледа като пеликан да ллаапппаа само!
172
1
 
1
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 1 година
1. Спрях алкохола отдавна. 2. Как да нарека някой лош човек, като е такъв "добър", "прекрасен"? 3. Комунистите и в частност корнела са направили много мръсотии в България. Само заради Чернобил ще ги мразя в ч*рвата докато съм жив. Това е последният ми коментар тук, знам, че няча да разбереш, повечето привърженици на БСП сте кауза пердута!
171
0
 
3
 
! Отговори
bcp преди 1 година
Като не е с член - да пита с членовете. И кво да пита? Кой ни къка в гащите.
170
1
 
2
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Сър Уилямс: Когато лепиш на някого етикет "пошъл и лукав" не си достоен за "Сър" дори и като псевдоним. Пий си ракията, и без това достатъчно п'ростотии се пишат срещу БСП и Корнелия Нинова и без твоите постове.
169
1
 
0
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 1 година
Разбира се, това е просто псевдоним. А ти срещу "от:" си написал "стига глупости". Здравей индианецо стига глупости, братовчед на черния чайник ...
168
2
 
2
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Сър Уилямс: А ти си толкова "Сър" колкото чистачката в кварталната тоалетна.
167
1
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Анонимен 167: И тези заклинания сме ги чували и друг път. Но, ако изобщо се състави правителство, БСП ще е част о тнего.
166
2
 
3
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 1 година
Искам да поздравя:1. Фотографа2. Писалият статията за изборът на снимка. Уникално сте я представили, такава е и като човек, пошла и лукава ..
165
3
 
0
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Анонимен 165: Има оттекли от ПП и към БСП. Това преразпределение става на всички избори. А Възраждане получава прилив на гласове от всички останали.
164
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП пита, не пита кака ви Корни ще участва, ако я вземат, защото власт няма да види повече. Но видяхте какво обещаваше и какво направи в предното правителство.
163
2
 
3
 
! Отговори
Социална политика преди 1 година
До Анонимен 163: Пак ли старата опорка? Не била БСП социална партия. Благодарение на БСП в правителството с ПП: Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, най-накрая мечтата ни за безплатни детски градини и ясли е факт. Правителството отпусна допълнително финансиране за училищни автобуси в отдалечените и малките населени места. Бяха актуализирани пенсиите, нещо, което Бойко и ГЕРБ за три мандата не успяха да направят.