Борисов: Най-естествената коалиция е между първия и втория, без кабинет не подкрепяме бюджет

ГЕРБ ще покани на разговор всички партии в НС
Обновена: 5 апр 2023 14:04 | 5 апр 2023 12:17, Камелия Цветанова
747

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че най-естествената коалиция е между първата сила на изборите и втората, която е ПП- ДБ.

„Обръщаме се към най-голямата, защото това би било най- стабилно. Българите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП- ДБ също не може. Личните ни чувства нямат никакво значение“, отсече той в първия си коментар след изборите в неделя.

По думите му ГЕРБ ще разговаря за политики само с партиите, които искат редовно правителство.

Още по темата

„Така, че в момента, в който получим мандата, ще поканим всички партии и в зависимост от това кои ще отговарят на желаещите българи да има редовно правителство и да се извършат реформите и да спре инфлацията. Тези, които са счупили държавата, трябва да участват в решаването на проблема, а не да се крият и да казват, че са им важни местните избори, нищо общо няма управлението на държавата с  местните избори. Без редовно правителство ГЕРБ няма да подкрепи бюджета“, отсече той.

Според него ако няма редовно правителство и общините са обречени на гибел.

„Те обричат общините на гибел, защото общините не могат да си приемат бюджетите, след като няма централен бюджет“, коментира Борисов.

„Нека си поставят условията, да ги обсъдим и това се очаква от отговорни политически партии, в противен случай ще направим правителство, но виновните за нестабилността ще бъдат те и тънките им сметки няма да сработят, защото ако в НС има друга коалиция, такава ще сработи и по места и те ще загубят и местните избори“, добави той.

„Ако счита Румен Радев, че иска да участва, ако счита, че има министри, също го слагам на масата и това, аз разделителни линии нямам с никого. С „Възраждане“ също ще говорим много сериозно, не трябва да ги подценяваме, защото те вдигнаха резултата си много“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов съобщи, че ще бъде депутат и ще воли лично преговорите с останалите политически сили в НС.

Той отчете, че ГЕРБ повиши резултата си на вота в неделя.

„Целта на изборите е да се излъчи правителство. Един път бива, втори път бива, българите казват трети път стомна за вода не бива. Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание е редовно правителство, каквато и да е цената за партиите в противен случаи нови избори означават същото и риск за парламентарната демокрация,защото един път, втори, пети, шести път и така до безкрая, след като има избори има победител, има и губещи“, коментира Борисов.  

По думите му по време на предизборна кампания се чертаят разделителни линии, защото иначе всички ще са еднакви и ще има само една партия, но след изборите, ако не стига на една партия да събере 121 депутати, се правят коалиции.

„Нашите естествени партньори са партиите в зоната на тези, които подкрепят Украйна, влизането ни в Шенген, подкрепят процеса, който ние оставихме с малко недовършен, защото ни изтече мандатът и България влезе в чакалнята на Еврозоната и сега можем спокойно да го направим. Ние ще поканим по решение на Изпълнителната комисия, всички партии, които избирателите изпратиха в НС“, каза той.

„Най- стабилното управление, което би успокоило и бизнеса, и народа е коалиция между големите партии. Не случайно дори и Кирил Петков казваше, че ако втората партия не подкрепи първата, народът ще я накаже. Разбирам ние да сме проявили мегаломания, да сме подреждали маси, да сме разливали шампанско, точно обратното аз знам, че сътвореното за две години с чудовищна инфлация, обедняване, дефицити, всички разговори а политики минават през редовно правителство“, настоя лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


747
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
574
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Мутри и шарлатани, събрани заедно от американската амбасада-чудничко правителство ще бъде.
573
0
 
2
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Днес има новина за хванати автомобили с много черни чували в Казанлък, май го спипаха Бацето с фалшифицираните хартиени бюлетини. Акцията тече .....
572
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ПП се коалира с тези от ГЕРБ приключиха като партия.
571
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Биволъ. Нали ти казах,бе. Боко, Нинова и Мустафата! Ето ти го правителството. Може да повикат и чалгарите!
570
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена и Петков искат да управляват от GOOGLE.
569
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купи си изборите и"ди, ота ама пак ще го набутат във девета глуха.
568
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А АКО ИМА ПРАВИТЕЛСТВО СЪС ТИКВАТА, МОЖЕ ДА НАМЕРЯТ МАЙСТОР ДА ДОВЪРШИ МАЗИЛКАТА НА КППто И ДА ОДИМ ВЪВ ШЕНГЕН.
567
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РЕВЛЬО.
566
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Козяк се опитва да се кози. Почна да врещи.
565
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 622 - А АКО ИМА БОРИСОВ И ИМА ПРАВИТЕЛСТВО, НЯМА ДА ИМА ДЪРЖАВА А КОЛОНИЯ "ТЕРИТОРИЯ".
564
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ *** НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ Е ОТРИТНАТ ОТ ВСИЧКИ. НИКОЙ ГО НЕ ЩЕ ЗА ОРТАК ТОЙ СЕ ГНЕТЕ.
563
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е най-уравновесения и разумен политик. ПП са лошата реклама на Харвард.
562
4
 
13
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Мутро *** *** и престъпна на светлинни години си от Орбан като политик. Орбан не е откраднал една стотинка и все за народа си мисли а ти мислиш само как да крадеш.За това от 20 години Орбан все е премиер и още 30 ще бъде а ти никога повече няма да бъдеш.От Козяк 16 ли ти наредиха да правиш правителство а да не е Възраждане на власт. И какво спечели мутро *** от подкрепата си за Украйна потупване по рамото ли? Украйна скоро изчезва от картата и никой не може да и помогне.
561
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас! Коалиция мецду приватизатора Костов, Б.Б. който предаде нац. ни интереси и ни лиши от Балкански Поток, Киро дето също ни лиши от ефтин газ, и ни прати за зелен хайвер да му чакаме още танкерите с 4 пъти по- ефтин газ... Как може такова нещо - Незнам. Никога няма да тръгне напред България с такива управляващи. С нито един от тях по отделно не се случи нищо добро за българите, а сега всички тия ЗАЕДНО да ни се стоварят на главите, и да очакваме, че нещо ще се промени към по- добро е глупост.
560
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много мисли за държавата Лойко,но на ужким.Отдръпни се ,ето това е решението,а не да пляпаш врели некипелидо сега развали три опита за правителството и едно редовно правителството, нарцис самовлюбен
559
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма Борисов,има правителството!Това е формулата
558
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата е пречка за демократичния и европейски път на България. Страната ни не влезе в Шенген точно заради него, всички извън България виждат в лицето на Тиквата един престъпен бос, държавата ни губи довеие и уважение заради него.
557
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дърт катър,пак почна с номерата!
556
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първия и втория обикновенно се конкурират, аз не виждам нищо естествено в коалиция между тях. Някой пак хвърля прах в очите на хората.
555
0
 
7
 
! Отговори
до 617 преди 1 година
Няма помирение между мафията и пострадалите, които са целия народ. Индулгенции на Тиквата не трябва да има. Тиквата и Гешев в затвор, а после справедливост за всеки.