Стоянов: Трудна е промяна в бюджета с тези разходи

Може да се играе единствено с приходите
25 апр 2023 17:22, Росен Стойчев
6
Стоянов: Трудна е промяна в бюджета с тези разходи
Снимка: БГНЕС

3 процента бюджетен дефицит е трудно постижим с тези разходи, които вече са фиксирани. Това каза министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов. Той отговори на въпрос на журналисти относно параметрите на предложения проектобюджет от служебния кабинет.

Още по темата
Преди дни служебното правителство представи проектобюджет за 2023 г. с дефицит от 6,4 процента от БВП.

Остава да се "играе" единствено в приходите, тъй като разходите, които ние сме представили, са на база на решенията от 44-то до 48-то Народно събрание, каза министър Стоянов. Разбира се, новото Народно събрание може да реже, но разбирате колко е трудно да се режат социални разходи веднъж, след като са дадени, така че възможностите са единствено в приходната част и там трябва да се прецени коя мярка би сработила достатъчно, добави той, съобщи Нова.

Стоянов каза, че работата му като министър на икономиката и индустрията, както и на неговия наследник в едно редовно правителство, е да успеят да постигнат по-висок ръст, който да помогне в някаква степен да се затвори бюджета. Той смята, че това е възможно, но в никакъв случай не, за да донесе 3 процента дефицит при тази приходна част в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социализмът фалира, капитализмът фалира. Време е да преминем към феодализъм. Да опитаме. Ако фалира феодализмът, ще преминем към стария, добър робовладелски строй. Той няма да фалира. Робовладелците ще правят инвестиции, няма да плащат минимална заплата и няма да протестират за пари. Нашите работонаематели са готови за робовладелци, обучени са, имат правилното мислене. Това ще бъде успешен обществен строй.
4
1
 
4
 
! Отговори
Стига преди 1 година
Хранили хрантутниците
3
3
 
4
 
! Отговори
Трънска прогноза преди 1 година
А бе, въобще не ме интересува кой змияр е на снимката !Важното дефицита да ни е голям, за да не влезем в Еврозоната !Защото имам спестени пари в банката и ако се случи така че да приемемЕврото (спукана ще ми е работата) и то не само на такива като мен, а на всичкидребни вложители в банките. Като сменят курса на лева от ЕС и го направят 3 към 1 за да си покрият нашите крадци далаверите, ще ни оскубат като . . .банашки гъски !
2
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 1 година
Това на снимката не е ли Министърът на иновациите :) А статията е за Министъра на икономиката....
1
7
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Резане на пенсиите на дрътите комунисти. Лустрация до дупка!!!