ВСС спря процедурата за избор на главен прокурор

Пълно одобрение за решението
6 юли 2023 11:37, Росен Стойчев
4
ВСС спря процедурата за избор на главен прокурор
Снимка: БГНЕС

Пленумът на ВСС спря процедурата за избор на нов главен прокурор. Кадровиците няма да обсъждат темата до произнасяне на КС по жалбата на бившия обвинител номер едно Иван Гешев, който атакува промените в ЗСВ и НПК

Още по темата
. Според тях за избор и освобождаване на главния прокурор вече ще са нужни 13, вместо досегашните 17 гласа, съобщи Нова.

На днешното заседание на ВСС ще бъдат изслушани и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, както и правният съветник на Антикорупционния фонд Андрей Янкулов. Двамата ще говорят за разследването и забавения доклад с констатирани нарушения по аферата "Осемте джуджета".

Сарафов ще бъде изслушан и по твърдения за оказан натиск върху членове на Прокурорската колегия, инициирали предложенията за предсрочно прекратяване мандата на Иван Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: съветпрокурорспряха
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А по Конституция колко членове са необходими от определения състав в количество от членове задължително състоящи се в него по Конституция за решаване решението за освобождаване на заемащия длъжност Гл.Прокурор по Конституция,понеже това число 13 члена като количество необходимо за приемане на такова решение не е Конституционно определено,вписано в нея за съотношение м/у това количество гласове с пълния състав от гласовете на пълния състав членове на тази комисията.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пълна подкрепа за Иван Гешев!