Протестиращи вкарват народни представители в магазин за работещи бедни

Трети ден на протести
14 юли 2023 07:35, Росен Стойчев
75
Протестиращи вкарват народни представители в магазин за работещи бедни
Снимка: БГНЕС

Трети пореден ден протест на КНСБ с искане за достойно заплащане.

Още по темата
Поредната от серията протестни е акции под надслов "За справедливи доходи в Бюджет 2023 и защита на трудовите права на работещите", съобщи Bulgaria ON AIR.

Днес на жълтите павета излизат работници и служители от БНР, НАП, НОИ, Държавна агенция "Архиви" и културните институти.

В Народното събрание от 10 ч. представители на протестиращите и на ръководството на КНСБ ще обсъдят своите искания на срещи с народни представители от няколко политически партии. По време на акцията ще бъде отворен символичен "магазин на работещите бедни", на който депутатите ще бъдат поканени да пазаруват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: магазинпротестпред
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Моля Янка Такева да спре да мрънка.Учитите имат относително добри заплати.Освен това,един учител в голям град учи много повече деца отколкото на село,а за детските градини по селата да не говорим-по 2-3 деца в група и искат още пари!Стига с тази уравниловка!!!!
63
2
 
0
 
! Отговори
На кого служат? преди 9 месеца
Пари за повишаване на заплатите на служителите няма няма, но ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС могат да гласуват в Народното събрание да подарявим 100 бронетранспортьора на Украйна вместо да им ги продадем. Заклели са се в парламента да служат на интересите на българският народ, а служат на чужди интереси.
62
2
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 9 месеца
Управляващите искат не повече от 3% дефицит в бюджета, но за сметка на кого? Както се оказва, за сметка на работещите бедни. Ако на някого не му е ясно какво означава дясна политика - ето това е дясна политика. ГЕРБ и ДПС я провеждаха три мандата, сега се видя че и ПП-ДБ са за същото.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
напускайте БНР НАП НОИ и др. а не "протести и после пак с ГЕРБ и ПП.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"По време на акцията ще бъде отворен символичен "магазин на работещите бедни", на който депутатите ще бъдат поканени да пазаруват."-Депутатите искат евтини кюфтета, така че няма как да дойдат при Народа.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе, тук всичко е символично-символични заплати, символични магазини, стачки, разговори....Ехооо, истински стачки трябват, господа синдикалистчета.пак имитирате заетост. А ,стачка като в Гърция, когааа?
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами парите отидоха за дупетатски заплати
57
8
 
3
 
! Отговори
за какво преди 9 месеца
са ви заплати,нали сте горди патриоти(виж съседната статия),яжте знамена и патриотизъм,много засищат
56
5
 
28
 
! Отговори
Предлагам преди 9 месеца
депутатите да ги качим на по един БТР и право на фронта в Украйна да помагат.
55
7
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 9 месеца
Най големите айлази и мързели в републиката пак ревнали за още пари!Че откъде бе,като нищо не работи в републиката!Отивайте на Байряка да играете оро!
54
5
 
24
 
! Отговори
Амиии преди 9 месеца
Ами парите отидоха за войната и за дупетатски заплати и екстри.
53
9
 
13
 
! Отговори
Ахаха преди 9 месеца
Абе ***, аз също съм работещите, тези които ИЗКАРВАТ, да си искат. Ти видя ли какво искат държавните служители, дето не бачкат много и взимат доста добри заплати? Видя ли, че "културата" иска 1% БВП? Че тя цялата отбрана е 1,5%? Къде дават пари за култура директно и такава съма бе?
52
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Винаги съм се чудил на хората, които са против ниските доходи. Защо просто не станат работодатели и да плащат високи? Протестите не създават стойност, че да помагат за увеличаване на доходите, даже обратното.
51
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българина никога няма да се научи за каквото и да е! За това социалните придобивки на запад от профсъюзите се наричат извоювани, защото се воюват по улиците, а не чрез мрънкане! Освен това българина никога не се е борил за собствената си кауза, винаги от вън са го внасяли, като българина не е искал освобождението и се борил против! Спомнете си предателите по въстанията против османците. Просто мястото тук е малко, но си спмнете историята и я обобщете!
50
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И аз искам така - да протестирам, че съм беден и да ми дадат пари. Като ги изхарча, пак отивам да протестирам. Само, че тея са балъци. Аз ще протестирам поне за милиард на месец.
49
4
 
9
 
! Отговори
Lina преди 9 месеца
Защо така ппдб+ не чуват тези хора? асенА казала НЕ. В тази ситуация и EmbassyTO ще е безсилно. Най - трагична беше гледката на кицан и н. минджев на колене пред банката на Борисов да се молят . Тъжна картинка. И кафето на " кристали" не помага.
48
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да идват роботите вече, че яко ми е писнало от некадърници и хрантутници. Как изобщо е възможно да си работещ беден днес в България? Трабва да си уникално "талантлив", или пълен прахосник, комарджия, пиянде... Протестирал ми бил!
47
23
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 9 месеца
Идете при Радев да ви даде работа.Той е много богат умен и кадърен. Който краде има.Кокърджаааа
46
8
 
15
 
! Отговори
Ахаха преди 9 месеца
Наливахте последните години на пенсионерите, те почнаха да вземат повече от голяма част от работещите. Сега търтеите от администрацията и моля ви се, културата - искали. Ок, искайте ама и вършете нещо, бе да мрънкате когато човек дойде при вас за нещо. Бедните винаги в цялата история са го духали, не знам защо сега сте решили, че ще е различно ...
45
14
 
20
 
! Отговори
.... преди 9 месеца
Каним протестиращите в частния сектор. Позиции колкото искаш. Сядате срещу мениджъра ви и си договаряте заплатата. Има и придобивки. "работещите бедни" сами са си избрали да са такива. Вместо да протестират що не поработят един път, а?