Атанас Запрянов: Русия се опитва да повдигне цената на зърнената сделка

Руското разузнаване не е казало колко време ще продължи учението в наши води
27 юли 2023 17:52, Нели Христова
45
Атанас Запрянов: Русия се опитва да повдигне цената на зърнената сделка
Снимка: БГНЕС

Зам. министърът на отбраната Атанас Запрянов заяви, че след излизането си от зърнената сделка Русия се опитва да възпрепятства износа на зърно от Украйна през Черно море.

По повод изпратената нотификация от руска страна за учение в Черно море, Запрянов заяви, че става въпрос за учение, което заема част от нашата изключителна икономическа зона, но там руснаците нямат право на ембаргови операции и възпрепятстване на корабоплаването.

Руското разузнаване не е казало колко време ще продължи учението, предаде БНТ.

"Според мен това е опит на Русия да повдигне цената на зърнената сделка, да възпрепятства Украйна и ще се търсят вероятно преговори Русия да се върне в сделката. Но това е въпрос на ООН, не въпрос на НАТО. Знаете, че зърнената сделка е под егидата на ООН", каза още Атанас Запрянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какви ги плещи, никаква зърнена сделка няма. Към Африка не е отпътувало никакво зърно, каквато беше уж сделката. Цялата работа беше да се снабдява Украйна с оръжие по вода. Руснаците разгадаха далаверата по това, че уж празните кораби, пристигащи от Турция за товарене газят два пъти по дълбоко от пълните с жито. Сега зеления кокаинчо остава без доставки по море затова се пищи толкова.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ха ха ха МОК единодушно по военно - политически причини е отхвърлил бил желанието на Зеленска Украина в прогармата по Лека Атлетика да бъде бключена Украинското фолклорно надбягвана "100 м гладко бягане през препятсвиа на зад". Същото в Украина е известно под иумето "Бягане сгъза напред към моркова"
37
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
кое не е ясно руското учение ще свърши когато приклучи и американскотокогато всички воиски се махнат от балканите и черно море искаме мир а невоини и конфликти
36
0
 
5
 
! Отговори
помощ за Африка преди 9 месеца
днес Путин от сцената на срещата РУСИЯ - АФРИКА обеща за няколко държави където гладуват и има хора умиращи от глад по 50 000Т безплатна пшеница и заплатен транспортт. хирата ръкопляскаха . и не на един африкански държавник течаха сълзи. тоя *** за каква цена говори?аааа за гладуващия холадски народ умиращ от преяждане. . .
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Руското разузнаване не е казало колко време ще продължи учението в наши води" -- нарушение няма, едно е териториални води, а друго е икономическа зона. В последната може да си плуват по международното право -- това е българския *** -- отвсякъде вони на прислужник. Руското разузнаване ли ще ти каже, или външното им ? -- ха-ха, хи-хи, отвсякъде се е омотал в невежество и лъжи.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спирането на сделката е след атаката и поредно разрушаване на кримския мост от украинските фаш исти -- този български пръд _льо защо не говори с факти, а под диктовка на кого ? -- кой ти плаща заплатата, пръд _льо ? Не е този, който ти диктува какво да говориш.
33
6
 
12
 
! Отговори
до 31 преди 9 месеца
Джуджето лъжливо обеща да не напада Украйна, да не прави мобилизация, да накаже жестоко метежниците на Пригожин и много други неща които не се случиха...
32
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само така за фашистите скъпо зърно
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А на форума в Санкт Петербург Русия обеща 50 000 тона БЕЗПЛАТНО жито за 6 африкански държави - пък вие си лайте и правете изводите
30
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"ако НАТО отиде в руски води да прави учение какво пищене ще е" --- Пищене няма да има грам. Аз знам, защото чух какво каза Президентът Путин "Ако Полша се опита да влезе в Белорусия, Русия ще използва срещу нея абсолютно всички военни средства, с които разполага". Ясно ли ти е какво означават тези думи или трябва да ти го сдъвча? Отидеш ли, ще бъдеш надънен с такава сила, с такова тактическо ядрено оръжие , че дъх няма да ти остане да чакаш чл. 5.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НАТО се опитваше да въвлече Грузия във военни действия, да отворят втори фронт. В Грузия си сложиха тяхна жена за президент, но въпреки пролените кървища, предизвикани от пронатовски подривници, положението засега се овладя и държавата е сравнително кротка. Включително като се махна Саакашвили, който с жена си е организирал стотици хиляди !!! донорски вземания от Грузия и Украйна. Сега руснаци, избягали от армията, откриват бизнес в Грузия, от което БВП на Г-я. се вдига съществено.Тя е на Ч.море
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия влиза в зърнената сделка, ще продава зърно на Африка. Европейските говведа и сввине ще гладуват.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия няма да позволи Полша да излезе на Черно море. Трябва да е пределно ясно. И жъкгарските политици е добре отсега да мислят как ше действат, когато поляците си покажат ноктите.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Още един мега разбирач,сигурно ще да е завършил у Харвард и той
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какви са тези дядовци нетърпеливи? Аз все слушам как даваме път на младите хора. Де ги тия млади хора? Едни пенсионери ни се мотат у краката.
24
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не знам ако НАТО отиде в руски води да прави учение какво пищене ще е от руските фашисти. За нашите *** съм сигурен, че не е проблем руснаците да нарушават границите ни.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всъщност ние имаме достатъчно пшеница. За какво се кахърим и випним Русия?
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"ще се търсят вероятно преговори Русия да се върне в сделката" --- Този чиновник информиран ли е? За глухите и слепите: Преди дни ВС на РФ основателно калибрираха пристанищата на Одеса и Иличьовск, на Килия, Измаил и Рени в устието на Дунав. По този начин руснаците слагат край износа на укро-зърно и на логистиката за захранване на киевския режим с оръжия и горива по плавателните ръкави на Дунав. Заплака национализираната Росенец, че укро-терминалите са сравнени със земята и трябва да затвори.
21
2
 
10
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
Нашите краварски фашисти с пет кръга на челото, така ще докажеме, че сме най олимпийската държава.... ===)))
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Опуленяк леко с плюсувити и минусити бе...пак нема да ти излезне както всеки ден...трябва да си невменяем за да не можеш да се сетиш тая работа. Все пак не са 2-3 дена а години.