Валентин Николов се завръща на пост като шеф на АЕЦ "Козлодуй"

Георги Кирков запази позицията си за година
10 авг 2023 19:18, Йоана Цонева
23
Валентин Николов се завръща на пост като шеф на АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: БГНЕС

Валентин Николов, бивш депутат от ГЕРБ, бивш зам.-министър на енергетиката в първия кабинет на Борисов и бивш шеф на атомната централа, отново се връща в АЕЦ "Козлодуй".

Това става с решение на борда на директорите на АЕЦ "Козлодуй" от днес, с което се освобождава Георги Кирков и за директор на централата е избран Валентин Николов. Той и до момента е бил член на съвета на директорите, затова не е необходимо решение на БЕХ, но е имало решение на собственика за назначаването му за шеф.

Николов потвърди пред "24 часа" назначението си, но уточни, че се чакат да измине тридневния срок за да бъде вписан в Търговския регистър, който изтича във вторник. Така че очаква решението да е в сила от сряда.

Николов беше шеф на централата от 2012 до 2013 г.

И все още сегашният шеф Георги Кирков оцеля година на поста си, той беше назначен през август миналата година, когато беше освободен пък Наско Михов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
5
 
! Отговори
Тая Конституция преди 8 месеца
Тая Конституция от управляващите я спазва само Радев и точно на него онези, които я газят, му викат, че я нарушавал :D За това НИТО ЕДИН референдум не е имал ефект - едни са допуснати, но с изкривени въпроси и след това в нарушение на закона не се изпълнява решението (за АЕЦ Белене, мажоритарно избиране на депутатите в два тура, задължително и машинно гласуване и т.н.), а други не се допускат (лева). Обаче те са шепа, ние сме милиони...само някой от милионите да се осъзнае и ония горят!
19
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 8 месеца
България е "демокрация" и "цялата власт произтича от народа" само на хартия в Конституцията. Реално властта произтича от ПАРТИЙНИТЕ ръководства - ние гласуваме за ПАРТИИ, а те определят НАШИТЕ народни "представители" от НАШЕ име! Посочените за депутати после стават натискачи на копчета на ПАРТИЙНИТЕ РЪКОВОДСТВА! А изпълнителната и съдебна власти се избират от депутатите пряко или косвено! За тях дори формално не гласуваме, като за законодателната! За това бранят статуквото! Иначе губят властта!
18
0
 
5
 
! Отговори
Безсрамници преди 8 месеца
Последните десетилетия партиите си редяха навсякъде свои хора. В по-близките десетилетия вече не се гледаше дори да имат поне някакво понятие от работата. Важното беше да са "наш човек". Но поне се опитваха да се прикриват-да не бие много на очи. Сега е ужасяващо! Нагли до безобразие-газят Конституция, закони, етика, морал, дори елементарни норми на поведение! Явно някой иска народа да се вдигне, за да има алиби за чужда интервенция. Но не мислят, че организаторите на водевила, не мислят за тях!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пак ще има кетеринг , кебабчета,кюфтета това му е бизнеса.Този от енергетика няма представа.
16
0
 
2
 
! Отговори
Петков преди 8 месеца
До Анонимен - Георги Кирков има над 30 години стаж в АЕЦ
15
0
 
2
 
! Отговори
121212 преди 8 месеца
Пак е целувал з***дници
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добра новина
13
0
 
5
 
! Отговори
Сенеката преди 8 месеца
А ще продава ли банички на портала?!
12
0
 
2
 
! Отговори
братя Вълневи преди 8 месеца
няма ли да ги назначаваме и тях?Къде отидоха тези видни раболепници, благодетели на България...Цецко май е заседнал и той в някой асансьор, та не се обажда скоро?
11
0
 
0
 
! Отговори
и Главчев преди 8 месеца
искаме да видим къде е шеф...14 бона на месец заплата, хаирлия да им е
10
0
 
7
 
! Отговори
На снимката преди 8 месеца
изглежда така,сякаш знае защо е спуснат и от кое посолство...
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
и предишния и сегашния нямат нищо общо с ядрената енергетика - кукли на конци за прокарване на чужди интереси
8
0
 
9
 
! Отговори
Ха преди 8 месеца
Баничката!!!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Разпределиха си кражбите, когато корупцията и краденето са ти основните допирни точки никой не може да ти развали коалицията.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Правителство,зад което стои ДПС не може да е читаво .Справка славното правителство на Сламения човек Беров.А щом вътре е и Герб, ох малееййй..
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изпирането на герб продължава.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Важно е да е наш човек. Нищо че е некомпетентен.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Некоалицията в действие! Човек, който абсолютно нищо не отбира от атомна енергия го назначават на един от най-важните постове в държавата. Пак си ги избирайте тия от сглобката!
2
2
 
9
 
! Отговори
Шуробадженащина преди 8 месеца
Наши хора на всички постове в държавата. Безценно от Г1ЕРБ.
1
0
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 8 месеца
КЪДЕ Е ПИТАНКАТА И КЪДЕ Е ВЪПРОСЪТ --- ЩЕ КРЕДЕ И ПРИСВОЯВА ЗА ГЕРБ - СПОРАЗУМЕНИЕ С " ПИ ПИ ДАЙ БЕ " А ВАРНЕНСКАТА ТЕЦ - ДуПиСе !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!