Нешка Робева: Аз съм против войната, против министъра на отбраната съм

Според нея това правителство е дошло с грозна лъжа и става въпрос за лични интереси
6 сеп 2023 21:44, Нели Христова
305

Далеч ли сме от светлия пример на 6 септември, 1885 година? Даваме ли си сметка, че в единството е силата ни?

"Честит празник на всички, които го чувстват като празник. Тази трагедия помрачава празника. Мисля си каква е символиката от две поредни бедствия. Зависи от тълкуването на човека. Ако ние сме вярващи хора, трябва да се съобразяваме с този християнски морал, но ние се мразим, избиваме се, ругаем се, отричаме се. Дали Съединението е равнозначно на обединението? За мен не е. Съединението е механично действие, а обединението е едно друго стъпало, на духовно ниво", каза легендарният треньор по художествена гимнастика Нешка Робева в студиото на "Денят ON AIR".

"Ако искаме да сме народ, всеки трябва да си даде сметка, че трябва да намерим това, което  ни обединява. Медиите ни разединяват. Всеки ден попадам на нещо, което ме преобръща. Народът няма как да се самоорганизира, трябва да има глава, която да го води", допълни тя.

Според нея това правителство е дошло с грозна лъжа и става въпрос за лични интереси. Гостът коментира, че всеки, който се интересува от ситуацията в България, може да прецени "кого са хванали за шията и той няма на къде да мърда".

"Има един водач на партия, който много е загазил, но той не се появи в списъка "Магнитски". Всеки ден получаваме сигнали, че се доближаваме до войната. Нали това беше отбранителен съюз? Кого отбраняваш? Къде се буташ, където не ти е работа? Остави тези два народа, досега да са се разбрали и нямаше да има такива жертви. Но не е това въпросът. Тук е въпросът кой ще води света и кой ще разполага с народите. Същото положението е и в правителството", заяви Нешка Робева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя сподели, че гневът на народа в един момент ще изригне и ще помете всичко. Според нея правителството е било морално задължено да приеме референдума.

"Аз съм против войната, против министъра на отбраната съм. От какво ни отбранява, като ни вкарва във войната? Аз съм против всичко това и не съм руски агент", каза Робева в края на разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много долно изказване на заклета комунистка! Честито на тези "които го чувстват" като празник?! Значи - тя не го чувства така! А това за наводненията и символиката направо е потрес - значи "Съдбата ни наказва, че посягаме на Майчица Русия"? Като сме посмели да извършим "механичния акт" на Съединението?! Много, много долно изказване. Тая и тя е за "мир"! Въобще, изкукала путинофилска леля!
188
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
252,а твоята любима тиква,случайно,да е фашист.
187
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
БРАВО !!!!!!!
186
11
 
27
 
! Отговори
оф преди 8 месеца
и тая се изказа :)
185
20
 
12
 
! Отговори
Магаренко: преди 8 месеца
Не съм взел нито една гривна!!! Посолството ми плаща в доларЕ!!!
184
16
 
7
 
! Отговори
Нешка преди 8 месеца
Ванга удряше с юмрук по масата, когато разбра, че министър Тагарев ще нападне Русия!
183
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нешка Робева обичайно за комунист, лавира с думи.Да , разтяга и говори без да влиза в сърцевината.Всеки комунисти види ли , че истината е там , обикаля , но не навлиза.Така и Робева , засяга темата с войната и мира , но не назовава причините.Говори за мъгляви обединения..Но не конкретно за съединението на българите в една държава.Говори за противници , но я е страх да назове приятелите си.А това не е чистосърдечно.А в интерес на една идея и нейни си свои убеждения.А те са чужди нам народни
182
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нешка Робева обизяйно за комунист лавира с думи.Да , разтяга и говори без да влиза в сърцевината.Всеки комунисти види ли , че истината е там , обикаля , но не навлиза.Така и Робева , засяга темата с войната и мира , но не назовава причините.Говори за мъгляви обединения..Но не конкретно за съединението на българите в една държава.Говори за противници , но я е страх да назове приятелите си.А това не е чистосърдечно.А в интерес на една идея и нейни си свои убеждения.А те са чужди нам народни
181
21
 
20
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 8 месеца
Всичко вярно каза жената-продажни хорица с плитка душица ни "управляват".Тия ако не бяха ги натъкмили от знаем къде и овце нямаше да им доверят да пасат толкоз са ограничени!Всички под съд-ама по военно време!Първо стреляш после се разбираш!
180
22
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всички сме против войната. И путин трябва да спре тази война защото той я започна. Той и неговите фашисти нападнаха Украйна. Това е! Всичко друго е бошлаф
179
28
 
13
 
! Отговори
Майк Обама преди 8 месеца
Никакъв мир, война до последният украинец. После до последният поляк, до последният румънец, до последниятбългарин и евентуално тогава може да се говори за мир.
178
13
 
41
 
! Отговори
1912 преди 8 месеца
Аз също съм против войната и искам мир, но не русский мир.
177
7
 
37
 
! Отговори
карачанаков преди 8 месеца
Бабо Нешке,аз знам че си против войната ,но това е СПЕЦИАЛНА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ и да знаеш другаря Путин много ти е обиден че наричаш това война.
176
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има разлика между мир и руский мир.
175
12
 
29
 
! Отговори
Йордан преди 8 месеца
Нешке, май забрави, че искаше да изчегъртаме няколко милиона гербери и всякакви други, че да останат само хубавите радевчета...
174
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 247:Не е всеки.Ти си сляп.Не ги ли виждаш,че тези от укро пропагандата скачат на всеки,който каже думата "мир".Това са някакви сатанински изчадия,които искат целия свят да потопят във война.Първо направиха вътрешна война там,после дойдоха руснаците.Тези кръволаци носят войната със себе си.Да се разкарат с все войните си,сатанизма и кръвожадността си!Ние искаме мир!Не искаме тяхната война!
173
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма русофоби и никой не мрази Русия у нас. Правят се на русофоби пред Запада разни десни евролеви софиянци. Всеки русофоб би хванал шанса да воюва срещу Русия в Украйна заради омразата си. Само лъжем Запада безсрамно.
172
13
 
36
 
! Отговори
Пепи преди 8 месеца
То всеки е против войната, с изключение на Путинцев. Но като те нападнат, трябва да се защитаваш.
171
9
 
24
 
! Отговори
Крундел преди 8 месеца
Ах, поредният кремльб0т е против войната, уж де... реално е против помоща за украйна за да може гаспадарите и да я окупират без много усилия, иначе щеше да е против руската агресия...както всички останали " миролюбци" които обаче не поясняват че са за руский мир, не за мир по принцип
170
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всички,които искат лично да участват във войната ,могат да го направят и сега!Нормалните сме за мир!Причините за всички войни след ВСВ са икономически и геополитически,винаги в интерес на САЩ и метастазите му!