Борисов: Най-важното в промяната на Конституцията е съдебната реформа

Можело да има и министри от ДПС след ротацията на премиерите
77
Борисов: Най-важното в промяната на Конституцията е съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов най-важното в промяната на Конституцията е съдебната реформа.

Депутатите обсъждат днес промените в основния закон на първо четене.

Още по темата
"Това, което години наред се говореше – за разделянето на ВСС, за повече съдии, за по-малко прокурори, за по-малко политика. Това за мен са съществените неща", коментира Борисов.

Според него ще има дискусии за промените между първо и второ четене на поправките.

Борисов отново настоя, че при ротацията на премиерите е възможно да има смяна на министри. „В нашето споразумение е записано, че при ротацията Мария Габриел става премиер, а всеки министър минава оценка”, отсече той.

Борисов не изключи и възможността да има министри от ДПС.

"Ако имат хора, които да се справят по-добре с работата, защо да няма? Надали Делян Пеевски мечтае да бъде министър", каза лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русофилите викат Русия да ги освободи от Европейския Съюз. Ако дойде, ще ги прати на фронта в Европа, както през 1944 1945 и през 1968 !!!!!!!!!!!
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
баце, що не направи съдебна реформа, когато беше на власт?...че то презумпцията за невинност я искат от ес още 2016-та
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ако има истинска съдебна реформа боко, пеевското и червените ще влязат в затвора, така че докато тези престъпници се мотаят из кулоарите, няма да има съдебна реформа, както не е имало и в последните 13 години от упралението на герп
63
2
 
3
 
! Отговори
Избирател пп преди 7 месеца
Какво ведро лице на промяната - гласьт ми е за него и шишиМлади, образовани, честни лица на промяната
62
0
 
7
 
! Отговори
тцтц преди 7 месеца
Тоя агент Буда, продажника на България, за 12 години нищо не направи за съдебната реформа. Назначи си (както и в момента) обслужващ главен прокурор. И заради възхваляваната от ГЕРБ шуробаджанащина и корупция, съдебната ни система се доказа като най-покварената институция. Тоя толкова години е в управлението, съсипа България той, неговите съратници от ГЕРБ и ДПС и техните кметове, бизнесмени и други калинки. И сега отново ще каже, че е невинен. Все едно не е управлявал толкова време. Наглец.
61
2
 
9
 
! Отговори
Петров преди 7 месеца
Прононсираният престъпник Борисов - Буда, Баце, Боката, - се изказва за съдебната реформа, още малко и ще я оглави.
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На кой нормален човек му пука какво бил казал неграмотният хераковски ром.
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
боко явно се чувства изпран, както и пеевското щом всеки ден по няколко пъти да ги гледаме по медиите, ама като нямаме съд и прокуратура, които да търсят отговорност, така ще е
58
2
 
4
 
! Отговори
Ранбо преди 7 месеца
Цялата "правораздавателна" система принадлежи само и единствено на ДПС. Никой и нищо не може да го промени това, най-малкото защото чрез конституционния съд те ще отхвърлят всяка промяна, която не увеличава властта им.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Туй е необосновано предположение.
56
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 21 Тодор Живков го разкарваха да го съдят без никакво престъпление, за да може партия сДС да стане любима жена на посолството и да пуска пушилки в очите на обществото. Бай ви Тошо го съдиха незаконно за втория етаж на неговата къща, която си е една добра селска къща. Вярно там той живя само накрая, а преди това по резиденциите. Водиха го като мечка на панаир и нито едно от обвиненията не беше доказано, просто съдебна репресия. Ако беше справедлив съд всичките му съдения са нищожни.
55
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Който гласува за този и Пеевски е народен предател, защото си дава гласа за хора доказани продажници, крадци и замесени в много други долни неща.
54
3
 
12
 
! Отговори
Боко с дупето широко преди 7 месеца
Боко трябваше отдавна да е в централният софийски. Прокуратурата се произнесе за снимките от шкафчето му (и излъга). Но за "експертизи" от видеото нищо не се чува.
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
тоз след такова "успешно" управление реши, че трябва да го гледаме всяка сутрин за добро утро, то като никой не му търси отговорност така ще е
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ То е видно и ясно, нали управлява партия "Продължаваме измамата"? Тоест същото е, само с други методи и средства и под чадъра на посолството, за да се измъкнат сухи от водата.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киртака нали го записаха преди сглобката, там каза, че ако не овладеят службите и не направят правна реформа по техен тертип, нямат бъдеще. Само така ще могат необезпокоявани да си извършват всякакъв вид престъпления, включително изборни, напълно необезпокоявани. Затова беше и големия зор да си сложат свой, управляем от тях главен прокурор. Затова е и зора да овладеят службите, под формата на "реформа".
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
за 13 години тиквуня каква реформа направи, та сега дава зор, поставя капани в управлението от години, не щото е умен, а от некадърност и сега нарежда какво да правят демократите, за да оберат пешкиря после
49
4
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 7 месеца
И все това ли ще приказваме дай да видим тук и сега как е от 3 год
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ Да технологията от Костинброд вече е остаряла. Сега вероятно с подмяната на софтуера на машините, посланика от посолството сигурно ще си натисне един бутон в лаптопчето и готово. Но бюлетините от Костинброд са върха на айсберга и показаха какво всъщност е реалното положение с "демократичните" и "справедливи" избори. От тогава до сега нищо не се е променило като подход.
47
5
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 7 месеца
Киро какво си призна имат 7% как управляват кой кого заблуждава ГЕРБ имат 600000твърди избиратели ДПС и те това са системни партии