Денков: Не мога да съм премиер на правителство, което бие хората по улиците

"Полицаите, които без причина биеха паднали хора, нямат място в полицията"
Обновена: 20 ное 2023 18:54 | 20 ное 2023 16:50, Красимир Ангелов
330
Денков: Не мога да съм премиер на правителство, което бие хората по улиците
Снимка: БГНЕС

"Не мога да приема да бъда премиер, в правителство, което бие хората по улиците, както ставаше преди. Моето отношение към министъра ще зависи от неговото мнение към насилието. Ако вътрешният министър Калин Стоянов не припознае това като насилие, ще си подам оставката. Това е абсолютно неприемливо да се повтаря всеки път. Няма нов назначен заместник-министър на вътрешните работи“. Това заяви на брифинг в Министерския съвет премиерът Николай Денков след състоялата се регулярна среща за мерките за борба с агресията и насилието

"Огромният брой полицаи охраняваха протеста по начин, който може да служи за пример, но тези, които използваха палките и биеха без причина паднали хора, нямат място в редиците на полицията“, подчерта премиерът.

Още по темата
"Тези полицаи петнят полицията и нямат място там", смята премиерът, който коментира темата с протеста на футболните фенове, които на 16 ноември изразиха недоволството си срещу ръководството на Българския футболен съюз.

Министър-председателят посочи, че иска анкетна парламентарна комисия да изчисти всички факти и обстоятелства за събитията от четвъртък вечер в София.

"Не съм чувал от министъра на вътрешните работи категорично осъждане от това, което видяхме от полицаите като злоупотреба със сила. Без съмнение имаше провокации от страна на протестиращите, но искам Калин Стоянов да излезе и да каже, че това повече не може да се търпи", заяви Денков.

Той информира, че днес е разговарял с вицепремиера Мария Габриел по темата.

"Всички трябва да осъдим насилието, както на запалянковците, така и на полицаите, само и единствено на тези, които злоупотребиха с правомощията си. Тези полицаи петнят полицията и нямат място в редиците на МВР", заяви премиерът, цитиран от БГНЕС.

Относно това дали съпредседателят на ПП Кирил Петков е оказвал натиск върху Стоянов, чиято оставка поиска през изминалата седмица, по време на изборния процес, премиерът каза: „Кирил Петков никога не е казвал трябва да спечели една партия или друга – не“.

Денков подчерта, че напълно одобрява работата на Калин Стоянов по отношение на Шенген.

"Искам да разделя ясно работата на министъра по отношение на Шенген - справя се отлично. Ако имам проблем, то е в две отношения - недооценката на ситуацията и вторият проблем - не чувам от министъра категорично осъждане на това, което видяхме от страна на полицейските служители като злоупотреба със сила. Искам министъра да излезе и ясно да каже това не може повече да се търпи. Не съм го чул досега, а искам да го чуя", каза премиерът.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
1
 
0
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Не мога да проумея откъде Алеко е не само написал Бай ***,но и предрекъл ,че това ще продължи до безкрайност,да гледаш на живо какво вършат ударните групи на ГЕРБ с шеф от ГЕРБ наречени полицай,и да бълваш глупости в тяхна защита,нямам думи.А тук е не пълно а задръстено от Баѝ ***.Смърди та се нетрае.Щом за теб като министър е по важно киното,оставка и извинение към народа за твойте шпицкоманди наречени полицаи.
211
1
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 месеца
Ами отивай си. Махай се. Организирай си производство на сапуни и шампоани. Ако наистина са качествени - ще спечелиш маса пари и ще станеш богат олигарх. За политик обаче твърдо не ставаш. Сега разбирам, че хората, които те маризиха през 2022 в качеството ти на просветен министър, са имали право.
210
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами тръгвай си тогава. Без друго освен посолстовото тук никой не те иска. Оная вещерка, дето са я нагласили след теб - също.
209
1
 
8
 
! Отговори
:-) преди 5 месеца
ИЗВАДИ САБЯ РЪЖДИВА, УПЛАШИ БАБА СТРАХЛИВА.
208
1
 
6
 
! Отговори
денкоф преди 5 месеца
За две пари яйце ще снесе пък за сто гюрюлтия ще вдигне.
207
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Живеят като снаха и свекърва.
206
2
 
8
 
! Отговори
240 боклука преди 5 месеца
З А У Б И В А Н Е Бе маа му стара, тия интелигентни академици искат всичко да е наред, за да могат да упражнят професия. Такова нещо като "перфектно състояние" няма и в теоретичната физика. ИЗЧЕЗВАЙ ЕДНОДНЕВКА К И Р Л И В А.
205
2
 
5
 
! Отговори
От хората преди 5 месеца
Като не можеш ,мъна.
204
4
 
12
 
! Отговори
по-точно казано преди 5 месеца
"Не мога да съм премиер." Точка!
203
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако искаш да познаеш човека, дай му власт.
202
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако го изпъдиш от вратата, то се навира през прозореца.
201
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз може да съм дребен, ама като си седна на портфейла и ставам по-висок от всички.
200
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Агнешките кожи са по-много на пазар от овчите. Министъра е младо момче, решил е стария да го сготви...
199
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Едно мисли, друго казва, трето върши. Българска народна поговорка.
198
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо не направи изявление по време на побоищата, за да спреш ексцесиите от двете страни, в които само отделни полицаи участваха ама оръдието се пусна отгоре не от някой сержант, през ноември по целия протест, а сега след дъжд качулка.
197
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да поразсъждаваме малко. Ако те е предложил президента за служебен значи си непризнателен защото непрекъснато се заяждаш и му вземаш правомощията които и без това бяха орязани преди от ГЕРБ по желание на Росенчо, ако някой задкулисен кръг те е спуснал и извил ръците на президента значи си човек на този кръг на тайна неконституционна власт и това обяснява атаките ти към президента тъй като нищо не му дължиш като признателност.
196
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами ходи си бе, вратата е там!!
195
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всичко това става защото един човек от Банкя е затънал във фикс идеята си да не го впишат в Магнитски. Я го Пеевски, вписан ли е вписан, дреме ли му, хич не го интересува...
194
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ти въобще не си за премиер. Ти си сапунен герой в сапунен сериал. Оставка, съд, затвор!
193
3
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 5 месеца
Бравус Денкоглу, голямо четкане,голямо *** на безделниците дето извършиха погромите и се наложи полицията да ги озапти.Бумерангът обаче винаги се завръща и тези които ти възхваляваш вече имащи се за герои ще дойдат и ще начупят кратуните Ви ,твоята и на другите ПеПита и какви очи ще имате да поискате от полицията да Ви защити.