Бивши министри: Ветото на Радев за БТР-ите е правилно

Според Каракачанов Украйна ще ги продаде
5 дек 2023 16:15, Петър Бойчев
102
Бивши министри: Ветото на Радев за БТР-ите е правилно
СНИМКА БГНЕС

Бившите военни министри Красимир Каракачанов и Ангел Найденов смятат, че ветото на президента Румен Радев, наложено върху решението на парламента да предостави бетеери от МВР на Украйна, е правилно. Според тях така могат да се чуят повече аргументи в парламента. Мнението си те изразиха в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според Красимир Каракачанов Украйна ще продаде бетеерите на друга страна. „Бих ги продал половината, сега цената им е минимум половин милион лева на бройка. С тези пари ще отремонтирам останалите машини, които могат да бъдат използвани за гасене на горски пожари, за охрана на границата. Те са непригодни за съвременни военни действия. Украинците ще препродат бетеерите някъде в Африка”, смята Каракачанов.

Според Ангел Найденов предоставената от страни от ЕС военна помощ (на Украйна), се покрива от фондовете на ЕС. България също прави вноска в тези фондове и част от пакетите, предоставени от България, се заплащат. Страната ни ще получи част от стойността на средствата за тези машини, каза Найденов. По думите му машините не са използвани повече от 40 г. и трудно биха били използвани в този момент.

В отговор Каракачанов каза: „Като не стават за нищо, защо ги даваш на Украйна”. „Никакви милиони няма да се преведат на България”, смята той. Според него от това вето няма да произлезе нищо, защото: „обществото „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и е твърдо решено да жертва всичко, включително и интересите на България, за да решава своите персонални проблеми. „Това е поредният акт на натегателство”, смята Каракачанов.

„Машините са слабо защитени, с ниска маневреност. Украйна има проект за модификация на подобни машини, но се отказаха, защото е нерентабилно съответното модернизиране”, каза Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всяко наложено вето на държавния глава е правилно но няма чуваемост.
95
0
 
0
 
! Отговори
ДеКа преди 5 месеца
До r3v0lv3rВЪПРОСА НЕ Е ОГНЕВА МОЩ,А ГРАЖДАНСКА ОДБРАНА/НАВОДНЕНИЯ,ГОРСКИ ПОЖАРИ И Т.Н.
94
1
 
0
 
! Отговори
Шкембе Воевода преди 5 месеца
Смятал той, че щели да порадат бетеерите да си смята шкембето и да си трае
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Настоящ министър": Ветото на Радев за БТР - ите е правилно !!!
92
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До r3v0lv3r Еволюция на западните модели следва друг модел. Скандинавската Патриа става САЩ ЛАВ-25 прекрасна огнева мощ, плава с "хартиена" броня Следващия момент Запада се отказва от изискването на плаваемост и се получава Страйкър и плеада подобни на него БТР. Страйкър са прекрасно бронирани машини но за по-евтино са разработени на базата на Патриа/ЛАВ-25 с увеличаване на защитеността и респективно масата имаме в Украйна издържа на удар от ФПВ дрон а чупи полусока(ходова част) от средна дупка!
91
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До r3v0lv3r Еволюция на БТР в света: 4*4 не могат да преодоляват окопи(изключение БРДМ 4*4+4*4 е реалната колесна формула) 6*6 създадени на базата на камиони също. 8*8 БТР-60 е първия който и плува и преодолява окопи. БТР-60ПБ вече изцяло брониран с купол с едрокалибрена картечница БТР-70 усилена броня и нов не "акробатичен" начин за десантиране на пехотата. БТР-70 афганистански доработки довежда до БТР-80 с нов двигател КАМАЗ и БТР-80а/82 с купол с 30мм оръдие драстично е увеличена огневата мощ
90
0
 
0
 
! Отговори
ЗЕЛЕ преди 5 месеца
Стари каруци източващи пари към някой хора за поддържка.
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И от каква позиция даваш оценка че и клетви за лучност който е получил вота на народа два пъти , генерал , пилот , летец сериозен и отговорен човек .
88
4
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Президента много жокеридава от доста време! Щом е от инакомислещите,да бе се кандидатирал за премиер,а не за обединител на нацията! Явно силата не му е да обединява! Това е снисходителната ми оценка кум него,острата ми е да натисне бутон катапулт!
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не знам какво трябва да стане българския народ поне веднъж в тоя живот да постъпи наистина правилно. Президента дава жokep но кой да го чуе ?!?
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поне половин милион лева на бройка е цената в момента. Половин милион лева са 5ОО ООО . 100 броя = 5О ООО ООО лева. Това е доста сериозна сума.
85
5
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 5 месеца
Брей, как са ми се нахвърлили "разбирачите". Страйкърите били скъпи, въпросът е, защо същите тия убавци не карат в момента волги, жигули, москвичи и лади. Войниците също и те трябва да имат нова техника, сравнението между страйкър и недоразумението бтр-60 въобще не трябва да се прави.
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Каракачанов не е нито социалист нито възражденец но мнението му е напълно правилно въпреки че партията му е консервативна. Рационално говори. Аз лично го слушам с удоволствие дори да не споделям мнението
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мнения и коментари трябва да се пишат от поне средноинтелигентни хора.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кремвирш се пише а не както ти си го написало с малките букви. Имаш потресаващо много грешки , почти на всяка дума. Ти си неграмотен , но за сметка на това злобен и завислив както се разбира от драсканиците ти.
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поне половин милион лева на бройка е цената в момента. Половин милион лева са 500 000 . 100 броя = 50 000 000 лева. Това е доста сериозна сума !!!
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Господа политици, давайте и разпродавайте имущество, което е придобито и построено по вашето време. Не продавайте и не разрушавайте това, което е построено по времето на социализма, то принадлежи на народа.
79
0
 
12
 
! Отговори
Прав преди 5 месеца
е Шкембе войвода.
78
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защитавайки се Украйна,защитава и България от Русия.България ако не помага кой ще помогне при беда на нас.
77
7
 
6
 
! Отговори
--- преди 5 месеца
Да продават тия Таралясници и да помогнат на всички болни български деца .