Председателят на Еврогрупата: България може да приеме еврото през 2025 г.

Важно е да бъде овладяна инфлацията през тази година
15 мар 2024 15:00, Елка Василева
60
Председателят на Еврогрупата: България може да приеме еврото през 2025 г.
Снимка: архив, БГНЕС

България може да приеме еврото през 2025 г. и работата е насочена към овладяване на инфлацията, което е изключително важно да се свърши през тази година. Правителството на България може да реши дали да поиска допълнителна оценка. Това заяви председателят на Еврогрупата Паскал Донахю на брифинг в Министерския съвет след среща с министър-председателя в оставка Николай Денков, вицепремиера в оставка Мария Габриел и министъра на финансите в оставка Асен Василев.

Още по темата
Според договорите на ЕС правителството на България ще реши дали ще поиска допълнителна оценка на икономическите показатели, що се отнася до приемането на еврото, каза Донахю.

Той отбеляза, че за момента цялата енергия трябва да бъде ангажирана и концентрирана върху това България да мине тестовете и това е част от редовната оценка, която ще бъде направена по-късно тази година.

Председателят на Еврогрупата подчерта, че за него въпросът е кога България ще се присъедини, а не дали ще се присъедини към еврозоната.

Работата на България в момента се засилва, що се отнася до овладяването на инфлацията, очевидно това е най-добрият интерес на хората в страната, подчерта Донахю. По думите му чрез усилията да се намали инфлацията ще дойде моментът за приемане на България в еврозоната. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До31. Е защо трябва да купувам от Кауфланд или друга верига има и частни фурни
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо Полша не приема еврото???
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
35- не казваш истината....отвори ел брошури на Кауфланд/там съвпадат и за цял месец и ги има продуктите/Лидъл....
34
1
 
1
 
! Отговори
до 31-ви Да, тая преди 2 месеца
програма обаче нещо ме съмнява. Защото цените на тоя сайт и цените на сайтовете на партньорите дори с намаления не се доближават до обявените в "достъпно за вас"
33
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До31 .хляба ми е 300гр = 3лв . Но е супер от истинско брашно без подобрители
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 10 Добре е за богатите спор нема. Но за бедните не е. Тогава единсвено ще доведе да се раздели държавата.
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До28. Такава ми е частната дейност и на час е около 30 евро или 60 лв. Така, че никои от клиентите ми не се мръщи. А това , че банковото дело ние криминално , правната система , институции. Всичко тия държавни централизирани служби ми пречат както и на всички.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има програма достъпно за вас- Отвори сайта със същото заглавие- има различни продуктови групи- цените като преди юмрукови и даже надолу, виж и в кои магазини се предлагат- хляб бял- 1.09лв, брашно- 0.85лв, виж и останалите продуктови групи...
29
1
 
2
 
! Отговори
до 26-ти преди 2 месеца
А какво пречи още сега да обявим часова ставка от 120 лева? Давай, обяви 120 лв/ч да видим дали няма да се заменят с някой не толкова квалифициран, но пък 6 пъти по-евтин кадър.
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Алоууу гущери, референдума!
27
2
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 2 месеца
Брато, ти в ква държавъ живееш??? Вземи съ огледай, бе, човек, пък после пак си помисли как шъ ги имплементираш "добрите намерения" в такива условия??? -))) Чудеса не стават, те се създават, но в подходяща екосреда, а у нас е Б/////атак!!!!
26
1
 
4
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Боже, Божеее..., колку мъка по тоя свят и все от п////ростотиятъ човешкъ, Божее.... "Видялъ ж//абата, че подковават вола, та и тя си вдигнала кракъ!!!" Е, всеки си заслужавъ съдбатъ, пък било то човек или цял един заблуден народ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До21. Не е така . Сега работник няма има самостоятелна дейност . И не работи за началник мутра . Ще си определи часовата заплата в Евро както е в ЕС. Един час специалисти ЕС е от 60 до 120 евро .
24
3
 
11
 
! Отговори
до 19, Статистиката преди 2 месеца
е за наивници. Аз гледам цените в магазина. Преди около 2 години скочиха рязко между 60% и 100%, че в някои случаи с повече. Та, тогава, когато телевизора се опитваше да ме убеди, че без Украйна ще умра от глад, спекулантите врътнаха копчето на 11. Поевтиняването на стоките е нищожно на фона на поскъпването. Статистиката също така казва, че имаме икономически ръст, а като погледнеш улиците и се чудиш къде потъва тоя ръст, та в кал газим. Ще те видя след еврото и спотовия, еднотарифен ток. Споко!
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Над 20% е повишението на цените на хр.стоки..... Кога ще слезнат под 3% ? Към-то 2030 г. ли ?
22
6
 
5
 
! Отговори
Вън от ЕС и НАТО преди 2 месеца
Не, не може......
21
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Длъжни сме да приемем еврото. Много трудоспособни българи с професия ,с възможности и честност ще се възползват . Няма да търсят схеми , ОПГ , за да се реализират
20
8
 
7
 
! Отговори
до Атанасчу преди 2 месеца
Я, вземи прескочи до Хърватска, та ги попитай колко им е "по-лесно и по-евтино", хем са "на една крачка" от нас, хем езика сходен и лесно се разбира! По втората ти теза, не всички "богати" шъ останат богати, а други, малцина, шъ станат по-богати, но Матрялъ точно шъ обеднее яко!!!! След туй мнозина шъ изтеглят бизнеса си от Бг, а другите шъ спрът инвестициите, щото едно е да платиш на работникъ 1,000 лв, а друго 1,000 Евро. -))) За скока на безработицата да ти обясня ли или сам шъ съ сетиш?
19
6
 
12
 
! Отговори
Ала-бала преди 2 месеца
3 лв. и 80 ст. е 1кг хляб от евтиния
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
8- Влез в брошурите на големите вериги в Хърватия и виж- цените са като тук, а инфлацията там намалява, намалява и тук- виж НСИ калкулатор инфлация вчера излезе за февруари- 3.3%- нашата % е една от най ниските в Европа- Кремълските наративи не вървят.