Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията

Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ, отбеляза той
31 мар 2024 19:30, Нели Христова
162
Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията
Снимка: БГНЕС

Мафията е този или тези, които са я накарали (Мария Габриел - б.р.) да направи това действие. Трябва да питате нея коя е мафията. Мафията е това ти да се скриеш зад 4 дами и да ги накараш да вкарат списък с несъгласувани министри при президента. Не знам дали Борисов е сам е взел тези решения, дали цялата тяхна изпълнителна комисия, дали е имало други. Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ. Това каза финансовият министър в оставка и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Според Асен Василев е имало влияние от друга политическа сила, но това били само предположения.

Попитан дали смята Мария Габриел за независим човек, той заяви, че според него "да внесе при президента папка с имена, без да е питала министрите, и без да ги е съгласувала с нас, да каже: "Аз изпълних мандата", и да не каже, че не е питала министрите и нас - не мисля, че това е действие на независим човек".

По думите му един от по-политическите натоварени избори е да избереш човек, който е бил председател на НС от една основните политически сили, каза той по отношение на Димитър Главчев, който бе посочен от президента за кандидат за служебен премиер.

Попитан дали твърдението му е въпреки противопоставянето на Бойко Борисов шефът на Сметната палата да е посочен за служебен премиер, Асен Василев отговори: "Нека да кажем, че противопоставянето е леко проформа. Мисля, че сме видели достатъчно добри театрални заложби".

Министърът на финансите в оставка обясни и за срещата си с лидера на ГЕРБ преди няколко седмици по време на инфрактните преговори с ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
134 Това е така, защото ненормалниците от ПП,ДБ съвсем се ошашавиха след шаманите на ГЕРБ, че не знаят кокво става и как да реагират.
136
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Световно-известният мошенник Асен Василев, когото съдят за измама в САЩ и Англия, Кокорчо т.н. , нарече Мария Габриел в прав текст: "най-новото и хубаво лице на мафията", за което трябва да бъде даден под съд, от ощетената. Няма какво да питаме, мафията е в олигархичния модел ПП и патерицата му ДБ.
135
0
 
1
 
! Отговори
Бе ти ми кажи преди 4 седмици
Как Вървят Имотите на Чаталджа...Не се обяснявай кой е мафията
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ПП и ДБ прилагат типична милиционерска тактика от соц времето. Вдигат шум и патардия, правят се, че искат нещо да направят, а само развалят. Но се опитват да прехвърлят провалите в преговорите и несъгласието си напълно върху уж така наречените партньори от ГЕРБ като си мислят, че калта пада там. "Да, ама не." Продължавайки да рият затъват все повече в електоралната си суша и почват да се разбягват към европарламента. Кой е следващия фалшив Лъжеивайло.
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
СПОРЕД ДУМИТЕ НА АСЕН, БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е БИЛ КАТЕГОРИЧЕН,ЧЕ ЩЕ ПОДКРЕПЯ СЪДЕБНА РЕФОРМА!ББ ЩЕ СЕ ИЗПОВЯДА ПРЕД АСЕН-ИСКРЕНО И ЛИЧНО!АСЕНЕ ДАЙ НЕЩО КЪДЕТО ХВАЩА ДЕКИШ!ОПИТЕН КАТО ББ ЩЕ СЕ ИЗПОВЯДА ПРЕД ТЕБ! ДНЕС Е 1 АПРИЛ, НО ВИЕ ЛЪЖЕТЕ ВСЕКИ ДЕН
132
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Защо ГЕРБ бързат?" - същевременно подадоха оставка докато лидерите на ГЕРБ бяха в чужбина. "Да оставим същите министри, само да сменим местата на Габриел и Денков, договорката бе за 18 месеца" - Тези министри не са питани дали искат. Калин Стоянов не може да е министър, без негова смяна няма правителство. --- Теси всеки ден казват по нещо, което не се връзва нито с предишните им приказки, нито с действията им. Да не говорим за тоталната правна неграмотност в тази партия.
131
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
БРЕЙ СВЕТОСЛАВЧО ИВАНОВ ОТ БТВ МИ ЩО НЕ КАЗА, ЧЕ СЛЕД ДЕКОРАЦИЯТА ИЗБЕГАЛИ У ДЕМОКРАТИЧНИЯТ СВЕТ, ТА В БЪЛГАРИЯ НЕ ОСТАНАЛИ ДРУГИ УБИЙЦИ ОСВЕН ГАСТРОЛЬОРИТЕ НА МАФИЯТА?!...А ПРОУЧИ ЛИ КОЛКО БЪРЗО ГИ НАКАЗВАХА,А??!!! РАЗСТРЕЛ И СЛЕД РАЗСТЛЕЛА И ЧЕРВЕИ НЯМА!!!...ХА,ХА...
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Доста повече съм прочел от теб.,но с гл*упаци не споря.Върви си по пътя кротко и мирно
129
2
 
8
 
! Отговори
Напук преди 4 седмици
Понеже пък е ясно как се взимат решенията в ПП-ДБ... не трябваше ли тези хора да режат ръце след като ги "стиснаха" с Борисов!? Или сглобката беше договорена в скута му? Измамници и лъжци ни учат на морал... докъде го докарахме...
128
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В библията не пише това. Като не си чел книгата, стига писа глупости. Имаш мозък на пиле явно. Като повечето, гласували за ПП.
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе, ко стана Мод? Няма ли пак да го преизчислим? Хаха
126
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Добре е,че ПП се опитват да управляват по нов демократичен начин.Добре е,че устояват принципите си.За съжаление и в библията е казано "не хвърляй бисерите на ппрасетата".Те си харесват калта и мръсотията.
125
1
 
10
 
! Отговори
карачанаков преди 4 седмици
Днес е 1 април!! Днес е деня на лъжеца.Честит празник Кире да си жив и здрав ,прав и корав,ама не си прав нека да има ден и за Асенчо примерно Ден на Мъдреца,Ден на Хитреца,Ден на Крадеца или пък по подобие на Петльов ден -Кокорчов ден.
124
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Къде са 9 милярда раздадени за 9 дена? Върна ли 1 милярд на енергетиката? Какво стана със завода за батерии?Къде е завода за електромобили? Имаше нещо за едни танкери с газ, имаше нещо за много милярди, които изпрати към Путин по време на война. А парите за възстановяване не дойдоха. "Измамник, но много умен" каза за Василев негов бизнес партньор.
123
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Айде, стига си преигравал, Василев. На всички от списъка мноооого им се изкаше да продължават да са министри. Много власт и добра заплата. Но, който иска много остава с празни ръце. Сами загубихте властта. И от най-високото място ви обявиха за шарлатани т.е. измамници.
122
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От неядене е гушичката
121
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
НАЙ ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА ЗНАНИЕТО НЕ Е НЕВЕЖЕСТВОТО, А ИЛЮЗИЯТА ЗА ЗНАНИЕ- СТИВЪН ХОКИНГ
120
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Асене, НЕ ТИ ПРАВИ ЧЕСТ- Гугъл помни всичко- десетки сайтове следяха вашите "движения''- ВИЕ РАЗРУШИХТЕ СГЛОБКАТА- А НИЕ ВИ ПОВЯРВАХМЕ ЗАРАДИ ГЕРБ.
119
2
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
А бе драскачи май накрая ша са вземите,ай горчиво.
118
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППрастите продължават на принципа 100 пъти повторена лъжа се приема все едно е истина. Аз твърдя, че сестра му е пропаднала наркоманка и проституира за едната доза.