Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията

Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ, отбеляза той
31 мар 2024 19:30, Нели Христова
162
Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията
Снимка: БГНЕС

Мафията е този или тези, които са я накарали (Мария Габриел - б.р.) да направи това действие. Трябва да питате нея коя е мафията. Мафията е това ти да се скриеш зад 4 дами и да ги накараш да вкарат списък с несъгласувани министри при президента. Не знам дали Борисов е сам е взел тези решения, дали цялата тяхна изпълнителна комисия, дали е имало други. Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ. Това каза финансовият министър в оставка и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Според Асен Василев е имало влияние от друга политическа сила, но това били само предположения.

Попитан дали смята Мария Габриел за независим човек, той заяви, че според него "да внесе при президента папка с имена, без да е питала министрите, и без да ги е съгласувала с нас, да каже: "Аз изпълних мандата", и да не каже, че не е питала министрите и нас - не мисля, че това е действие на независим човек".

По думите му един от по-политическите натоварени избори е да избереш човек, който е бил председател на НС от една основните политически сили, каза той по отношение на Димитър Главчев, който бе посочен от президента за кандидат за служебен премиер.

Попитан дали твърдението му е въпреки противопоставянето на Бойко Борисов шефът на Сметната палата да е посочен за служебен премиер, Асен Василев отговори: "Нека да кажем, че противопоставянето е леко проформа. Мисля, че сме видели достатъчно добри театрални заложби".

Министърът на финансите в оставка обясни и за срещата си с лидера на ГЕРБ преди няколко седмици по време на инфрактните преговори с ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
7
 
! Отговори
Кухи лозунги преди 1 месец
До ПУТИН е Хърватска Ти ходил ли си скоро в Харватска тях не ги мисли, а за Путин там може да са само богатите руснаци избягали в "гнинлия запад" или от казарма . Даже внучката на Сталин живее в щатите.
115
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А къде е презумпцията за невинност, откъде-накъде някой подхвърля нещо и друг трябва да се оправдава. Застани зад думите си, извади документи и тогава набеждавай. Нито срам нито чест няма никой от ПростоПасмината.
114
4
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Мафията сте вие драскачи,един чел не дочел друг лъже че чак и оргазъм получава,и какво е удоволствието да се наддрасквате пуделчетата на крал Крал(Винету),ша ви стъне ли.Случайни минувачи !?
113
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този ококорен крадец и лъжещ има гуша като на пеликан.
112
2
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Този си играеше с парите на държавата, сякаш са негови собствени. И ще има нахалството да говори за мафия... В момента мафията сте вие, ППДБ! Колко хора се облажиха покрай вас, докато управлявахте, само вие си знаете! Затова искахте главен прокурор да е ваш човек! Да си крадете безнаказано! Само че Боко и Делянчо са по-стари мафиоти!
111
0
 
6
 
! Отговори
Дартанян преди 1 месец
Всички се крият зад Мария.
110
1
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Гледах Атанас Пеканов при Цветанка Ризова. Каза, че ще изгубим милиарди от еврофондовете по плана за възстановяване и устойчивост. И това става, защото Асен решил да сложи ръка и на тези пари и да ги командва. А не е работа на Асен да командва постъпващи европари. Нищо не било направено по никакви проекти. Пеканов каза - поне за прословутия завод за батерии да беше усвоил средства, това беше идея на Асен! И в крайна сметка губим огромни пари заради него. По-лош финансов министър не сме имали!
109
2
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Какви вдъхновени..... комсомолци ни спуснаха от посолството.Хвала на такива родолюбци!Ура другари,да живей демокрацията,сега в София,скоро и в други градове.
108
1
 
19
 
! Отговори
възмутен преди 1 месец
Този е най-гнусното същество, което се е появявало в българската политика.
107
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асене още чакам да кажеш къде са онези 8 милиарда течове помниш ли как ходеше по телевизиите и лъжеше че ГЕРБ крадяли всяка години по 8 милиарда Къде са Асене тези пари
106
0
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Споко бе, Кокорчо. Всички в България сме "мафия". И аз да не те изкефя нещо ще съм "мафия" :)))) Тук у нас, тези епитети за нищо ги нямате :))) И думата "крадец" също е резонна към вашия политически речник
105
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той продължава да потъва- Асене- не ти отива- ние ти повярвахме- държиш се долно.
104
1
 
4
 
! Отговори
Радката преди 1 месец
Асен е мъъъж. Он е пич.
103
2
 
10
 
! Отговори
пасарела преди 1 месец
Кокорко , тука не си прав , какво се измъкваш като мокро въже след 9 м смяна на минстър председателя , какво е това шменти капели от ваша страна , не държите на дадена дума и шикалкавите като за х.й , сега вече много няма да гласуват за вас , но и после никой няма да ви иска за коалиция !!
102
8
 
1
 
! Отговори
ТУРКОРУМЪНЦИ СТЕ преди 1 месец
ХИЛЯДОЛЕТНИЯТ съюзник на БЪЛГАРИЯ наречен ХЪРВАТСКА още преди години ПУБЛИЧНО се РАЗВЕДЕ с вас ТУРКОРУМЪНЦИТЕ на Бойко от БКП и се врекоха във вярност към ПАНСЛАВЯНСТВОТО на македонистите от СКОПИЕ демек и към Сараево,Любляна,БЕЛГРАД знае се че носталгията по бивша ЮГОСЛАВИЯ като цяло надхвърля 50 процента и ги приеха и в Шенген и Еврозоната като СЛАВЯНИ а за вас още размишляват дали сте РУМЪНЦИ или ТУРЦИ
101
1
 
8
 
! Отговори
Quebra преди 1 месец
Хасане, срамота е да ъбиждаш латинотата и гласоподавателите на Герб. Не ставаш.
100
1
 
16
 
! Отговори
А бе преди 1 месец
Най-добре да попитаме шефа на НАП! Нали сте приятелчета?
99
3
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Ние пък няма да я питаме. Защото много добре си знаем и виждаме, че новата, умната, красивата мафия сте вие промянкаджиите. До безумие жадни за власт, с много малко капацитет, но пък със самочувствие до небесата.
98
1
 
15
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Смятате ли, че дори един ден да бяха застрашени финансовите потоци и спокойствието на мафията, Асен Василев щеше да заема този пост!!!Фалш,фалш и само фалш!Агент Антъни Гордън!ЦРУ!!!
97
1
 
1
 
! Отговори
ПУТИН е Хърватска преди 1 месец
Хърватите са ЖЕРТВИ на РАСИЗМА и АПАРТЕЙДА на германските ХАБСБУРГИ и като Хитлер вкарва Хабсбургите в лагерите ХЪРВАТИТЕ решават че е ЧИТАВ!Хърватите имаха много стройна ТЕРОРИСТИЧНА организация убивала граждани на САЩ но никога НЕ Е убивала граждани на АНГЛИЯ и след нахлуването на Русия в Украйна по сведение на италианската полиция хърватски футболни фенове ВЪОРЪЖЕНИ ДО ЗЪБИ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ОРЪЖИЯ посетили МАЧ в ИТАЛИЯ!ДЖЕНТЪЛМЕНСТВО в РУСИЯ спрямо ХЪРВАТИТЕ на ОНЯ футбол в Русия А НЕ към ЦСКА