Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията

Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ, отбеляза той
31 мар 2024 19:30, Нели Христова
162
Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията
Снимка: БГНЕС

Мафията е този или тези, които са я накарали (Мария Габриел - б.р.) да направи това действие. Трябва да питате нея коя е мафията. Мафията е това ти да се скриеш зад 4 дами и да ги накараш да вкарат списък с несъгласувани министри при президента. Не знам дали Борисов е сам е взел тези решения, дали цялата тяхна изпълнителна комисия, дали е имало други. Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ. Това каза финансовият министър в оставка и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Според Асен Василев е имало влияние от друга политическа сила, но това били само предположения.

Попитан дали смята Мария Габриел за независим човек, той заяви, че според него "да внесе при президента папка с имена, без да е питала министрите, и без да ги е съгласувала с нас, да каже: "Аз изпълних мандата", и да не каже, че не е питала министрите и нас - не мисля, че това е действие на независим човек".

По думите му един от по-политическите натоварени избори е да избереш човек, който е бил председател на НС от една основните политически сили, каза той по отношение на Димитър Главчев, който бе посочен от президента за кандидат за служебен премиер.

Попитан дали твърдението му е въпреки противопоставянето на Бойко Борисов шефът на Сметната палата да е посочен за служебен премиер, Асен Василев отговори: "Нека да кажем, че противопоставянето е леко проформа. Мисля, че сме видели достатъчно добри театрални заложби".

Министърът на финансите в оставка обясни и за срещата си с лидера на ГЕРБ преди няколко седмици по време на инфрактните преговори с ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асене големи лъжи лъжеш я кажи как се настани в парламента благодарение на същата тази мафия платените божкови протести и също така благодарение на Борисов управлява 9 месеца безсрамник
95
1
 
12
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Асен Василев трябва да знае коя е българската мафия, за това е учил цял живот ,да следва пътя на парите , или следва собственото си его!Агент Миранда Варгас!ЦРУ!!!
94
17
 
2
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Дамите от ГЕРБ предават на Бойко, а той предава напред!Това е мафията, предай нататък и после чакай нареждания по същата верига и изпълняваш!И всички над теб винаги са твои шефове, защото силата и волята не е с теб!Вие сте валат селяни прости!Агент Лий Хейни!ЦРУ!!!
93
21
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Истината боли,какво може да едно лице на доказаната мафия гроб,естествено че е мафиотка,драскайте герберчета и дано си вервати,ха хи хо.
92
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пичове, пазете тишина и не се дуйте, че сте гола-вода !!! Някой Ви изкара от мизерните дюкяни и ви вкара в голямата игра, дето не ви е мястото !!!
91
1
 
20
 
! Отговори
До 54 преди 1 месец
Още на 01.01.2023 г щяхме да сме в Шенген и Еврозоната, ако точно на датата на приемането ни в чакалнята на Еврозоната не бяха активирани платените протести през 2020 г.
90
1
 
34
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Крайно време е този нагъл плондер да го осъдят за клевета, защото той няма как да докаже коя е мафията. Освен в огледалото.
89
0
 
23
 
! Отговори
Гербер преди 1 месец
Този е абсолютен кре.тен. Като непоправим нарцис никога няма да признае, че е изтекъл грозна гадост. Никога повече ГЕРБ не трябва да имат вземане даване с такъв иzрод.
88
1
 
16
 
! Отговори
,този преди 1 месец
Е по-голям мафиот от Боби, доказателство са съдебните дирения за измами. Този е доказан международен измамник и той ще говори за морал. Самият факт, че едното му съдебно дирене е завършило със споразумение е доказателство за извършена от него измама и доказана по съдебен ред
87
3
 
17
 
! Отговори
До 54 преди 1 месец
До Анонимен Ако не беше юмручето на Радев, символно издигнат в деня, когато ни приеха в чакалнята на еврозоната, досега щяхме да сме в Шенген и Еврозоната, заедно с Хърватия!
86
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ППДБ празнували в ресторант за 35 бона около 30 човека, ей да са живи и здрави, обаче са объркали датата, техния празник е утре 1 Април, шутове и клоуни!
85
1
 
4
 
! Отговори
ТРОЦКИЗМА ХИТЛЕР преди 1 месец
Адолф Хитлер е ИЗНАЧАЛЕН ТРОЦКИСТ за ФРАНЦИЯ още преди да е ЗАВЛАДЯЛ каквото и да е от ФРАНЦИЯ!............МУСТАЧКИТЕ на Адолф Хитлер са позволена почетна награда за ЖЕРТВИТЕ на ФРЕНСКИТЕ ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ какъвто е Адолф Хитлер като официално ГЕРМАНИЯ е ЗАПОЧНАЛА първа ХИМИЧЕСКАТА война срещу ФРАНЦИЯ но както е видно французите им отговорили със същото
84
0
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Алоооу,този,по-големи мафиоти от вас има ли ,бре ?! Засрами се,нахалнико !!!
83
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мария Габриел трябва да съди този базедов тревистит. Както Слави осъди Киро просто за дето го нарече "мафия".
82
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 73ОК, ГЕРБовски, Пеевски и Путински. Не се иска акъл заа тая работа.
81
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз е съюзник на мафията. На банкянския клон на мафията. Анатема.
80
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мафията в ПП,ДБ прехвърля милиарди от едно място, на друго и при прехвърлянето се губи част от тях. Увеличените с малко, заплати и пенсии бяха изядени от скритата инфлация и увеличените данъци от ПП,ДБ. Фирми близки до ПП,ДБ печелят милиарди. Всеки от ПП,ДБ има частен бизнес встрани, я на баща, я на майка...Лена от парапета кара фирмен джип. Татко Петко и Киро просто бяха близки на покойния Алексей Петров. Газпром забогатя при управлението на ПП,ДБ с милиарди, едва ли, без да дадат нищо.
79
1
 
1
 
! Отговори
ТРОЦКИЗМА И ФРАНЦИЯ преди 1 месец
Адолф Хитлер вкарвал ЮДЕОЕВРЕИТЕ в едни лагери с девиза "ТРУДЪТ ОСВОБОЖДАВА" и според официални данни 6 000 000 изтребил!Почти НЕ СЕ ЗНАЕ че Адолф Хитлер принудително и насилствено е вкарвал мили4они французи в конкурентни лагери с абсолютно същият девиз "ТРУДЪТ ОСВОБОЖДАВА" само че при много по човешки условия и умрелите французи са много малко но пък ГЕРМАНИЯ им изплащаше ПАРИ поне до 2001 г.!ХИТЛЕР издал заповед ПАРИЖ да се превърне в КАРТОФЕНА НИВА която е БОЙКОТИРАНА
78
12
 
0
 
! Отговори
до 73 преди 1 месец
Не ги обиждай. Не са Путински, а Гербовски.
77
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асенчо, нали с Киро показвахте килията, в която ще вкарате Борисов? Какво стана? Вкаpахте ли го или Борисов ви вкаpa в девета глуха?