Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията

Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ, отбеляза той
31 мар 2024 19:30, Нели Христова
162
Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията
Снимка: БГНЕС

Мафията е този или тези, които са я накарали (Мария Габриел - б.р.) да направи това действие. Трябва да питате нея коя е мафията. Мафията е това ти да се скриеш зад 4 дами и да ги накараш да вкарат списък с несъгласувани министри при президента. Не знам дали Борисов е сам е взел тези решения, дали цялата тяхна изпълнителна комисия, дали е имало други. Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ. Това каза финансовият министър в оставка и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Според Асен Василев е имало влияние от друга политическа сила, но това били само предположения.

Попитан дали смята Мария Габриел за независим човек, той заяви, че според него "да внесе при президента папка с имена, без да е питала министрите, и без да ги е съгласувала с нас, да каже: "Аз изпълних мандата", и да не каже, че не е питала министрите и нас - не мисля, че това е действие на независим човек".

По думите му един от по-политическите натоварени избори е да избереш човек, който е бил председател на НС от една основните политически сили, каза той по отношение на Димитър Главчев, който бе посочен от президента за кандидат за служебен премиер.

Попитан дали твърдението му е въпреки противопоставянето на Бойко Борисов шефът на Сметната палата да е посочен за служебен премиер, Асен Василев отговори: "Нека да кажем, че противопоставянето е леко проформа. Мисля, че сме видели достатъчно добри театрални заложби".

Министърът на финансите в оставка обясни и за срещата си с лидера на ГЕРБ преди няколко седмици по време на инфрактните преговори с ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия приказки, че другите са "мафията" бяха много вървежни преди да се развихрите в сделките с газа и петрола. След като си направихте "ала-бала" с енергетиката на България, всяко споменаване на "мафията" насочва мислите точно към вас.
75
9
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Много е прав човека!Тя знае всичко и да се чуди човек как е фен на мафията и мафиьотите!
74
0
 
23
 
! Отговори
катя преди 1 месец
Кокорчо, ти като си много умен я ни кажи тези 50 милиарда външен дълг как ще го връщаме? Нали ти ни го направи? Не ни баламосвай с приказки за мафията, защото си за затвора за злоупотреба с власт и присвояване на пари в големи размери.
73
2
 
3
 
! Отговори
до 72 преди 1 месец
Той не е в парламента, бе кютюк.
72
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путинските троолове са активирани от седмица навсякъде по медии и форуми. Внимавайте. По прнцип не стават за хора.
71
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече знаем, а и чухме от записите, мафията е ПП,ДБ. Маджо, черепа, олигархията и ъндърграунда, с които е свързана ПП,ДБ.
70
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес даваха как нямало компенсации за църкви, училища и детски градини на които им бе обещан ток на цени за битов потребител, но не се случи защото Кокорчо източил парите от енергийния фонд, източил каквото намерил да раздаде милиони на негови хора включително 10 бона за Васко Маслото!
69
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Трябва да се провери в щата Масачузетс, където е Харвард, колко психиатрични клиники има и колко етнически българи са избягали от там и се върнали в България да я подпалят от четири страни. Сещате се а кои става дума.
68
2
 
19
 
! Отговори
Без линийки, моля преди 1 месец
ПП ДБ, спрете с тези наркотици! Нищо не ви се разбира.
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мафия? Ко? Не.
66
1
 
20
 
! Отговори
Йордан преди 1 месец
Интересно, хем Асен Василев каза, че Мария Габриел е лицето на мафията, хем сега не знаел нищо за това, ами Мария Габриел го била знаела какво той искал да каже.... Някой разбрахте ли нещо?
65
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един път се изкатерихте във властта на гърба на Радев, след това - на Борисов. Но понеже не успяхте да постигнете баланс с експлоатирания носител, а пък не останаха гърбове, които могат да ви осигурят власт, отивате там, където ви е мястото.
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мортиша: Асене, говори ми на френски. Асен: Спецов ще ми се кара.
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имахте големия шанс да внедрите Швейцарски модел на управление наДържавата и да създадете икономика на иновациите но проиграхте шанса си,не веднъж а два пъти.И сега КОЙ ми се изходи в путурите.Както е казал мъдрият ни народ"Птиченцето каца само веднъж на рамото"На вашето,кацна два пъти,но Вие,не успяхте да го уловите,заслепени от лакумията на старата ДС(Б) и по вярвахте на Танас (ченгето)вечния борец за властИ всички вкупом излишни станахтеСега и да реветете и косите си да скубите,никой не вярва
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мортиша е красива само за извратени жендери.
61
3
 
12
 
! Отговори
до 50 преди 1 месец
Щом е съден не трябва повече никога да помириши МС.
60
2
 
17
 
! Отговори
У бре преди 1 месец
Преди да даваш оценки,трябваше хубаво да огледаш дебелия плондер в огледалото..
59
3
 
22
 
! Отговори
Извинявам се..... преди 1 месец
Не мога да разбера ЗАЩО на България и трябваше за министър на икономиката клептоман? Асен в клептоман. Ако не открадне нещо не може да заспи.
58
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асенчо, не се подвеждай от това, че някои хора твърдят, че си умен мошеник, защото за хората ти си просто едно алчно човече с голям и жаден Г.
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мога да разбера на България и трябваше за министър на икономиката клептоман. Асен в клептоман. Ако не открадне нещо не може да заспи.