Ляво-патриотичен блок начело с БСП в битката за гласа на избирателите

Нинова: Държавата ни се намира в изключително тежко състояние
106
Ляво-патриотичен блок начело с БСП в битката за гласа на избирателите
Снимка: БГНЕС

"Разчитаме на това обединение да увлечем все повече хора, разбира се, не всички, всеки има право на избор, има и други леви", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след среща с представители на леви, патриотични, центристки и екологични партии, организации и граждански сдружения в старата сграда на Народното събрание в Деня на труда и международната работническа солидарност - 1 май.


„Толкова много хора, различни по възраст, по професия, дойдоха. Подкрепяме се. Излязохме с хубав документ“, коментира Нинова.

Участниците в срещата приеха единодушно обща декларация, в която заявяват, че обединяват сили и алтернатива има – „лява, патриотична, национално отговорна алтернатива на хора, партии и организации, които отхвърлят властта на паралелната държава и са готови да вложат цялата си енергия, за да изтръгнат България от хватката на задкулисието и да я върнат на българските граждани“.

В отговор на журналистически въпрос лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че вижда алтернативата в работещи институции, правова и социална държава, стабилна икономика, промени в образованието и здравеопазването, национална сигурност, която да гарантира на хората собствеността и спокойствието, и защита на националния интерес. Стига предателства на България навън, коментира тя.

Според нея трябва да има надпартийно, експертно, програмно правителство, без политически лица, без лидери, с можещи хора, които да контролираме в парламента и които да изпълняват определена програма.

На въпрос за критиките на евродепутата Сергей Станишев, че БСП не успява да обедини всички, Корнелия Нинова каза, че са поканили всички бивши социалисти, които са напуснали партията, да се върнат, но те не искат. Тя коментира още, че точно от Станишев не приема този упрек. Ако погледнете тези, които са в „Левицата!“ днес - Георги Първанов, Румен Петков, Таня Дончева, са изгонени точно от него, каза тя. Ние не сме изгонили никого, заяви Нинова. Изгонените от Сергей Станишев ние каним да се върнат в БСП, изборът е техен, добави тя.

След края на срещата, организирана от БСП, представителите на леви и патриотични формации бяха поканени да се включат в празника на вестник "Дума" и левия печат в Борисовата градина. На събитието ще бъде обявен приемът на 200 нови млади социалисти в БСП и ще бъдат връчени членски карти. /БТА, Теодора Цанева/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: БСПНинова
Още от Политика
Йотова за частната детска болница: Много правителства се пазеха от това
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВИСОКО ПАТЕТИЧНИЯТ ПРИПОВДИГНАТ В КРЕСЧЕНДО ТОН НА ИЗЯВЛЕНИЯТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА КОРПОРАЦИЯТА КОРДЕЛИЯ ЯВНО НЕ СЪОТВЕТСТВА НА ИСТОРИЧЕСКИЯТ МОМЕНТ. ЗАТОВА ПРЕДЛАГАМ НА СИМПАТИЗАНТИТЕ НА БСП ОТ 1-ВИ И 25-ТИ МИР ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ДЕМОКРАТИЧНОТО ПРАВО НА ИЗБОР И ДА ИЗПОЛЗВАТ ПРЕФЕРЕНЦИЯТА ИЗВЕСТНА КАТО "СИНДРОМ 15-15"!!!...GOOD LUCK КОРДЕЛА...
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЕЙ ДЕДО ИЗКУФЯЛ СИ ВЕЧЕ И ЗАПОЧВАШ ДА СИ ИЗМИСЛЯШ "МИНАЛО ГЕРОИЧНО"...
93
1
 
1
 
! Отговори
До 72-годишен /81/ преди 2 седмици
Познавам една интелигентна дама от старо градско семейство, родена през 1950 г. Нейният баща, дядо и прадядо са били юристи, а майка й е завършила чуждоезиков колеж още преди 9-и септември. Тази жена разказваше как в училище им давали за пример Павлик Морозов и какви душевни терзания е преживяла на 10-годишна възраст, докато се чудила дали да каже на учителката, че баща й тайно слуша радиостанция "Свободна Европа".
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова довлякла дете в Народното събрание го обърнала на цирк....... Е какво очаквате от БСП? Пълна пародия! Тези пак ще са с 8%.
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой иска червена власт. Чине моделът с кюар код за хора, който и рашките въвеждат, а мерси. Всички са гледали в YouTube как живеят хората в цифровия свят на чините. 45 стигат.
90
4
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 2 седмици
Комуниста е ром по природа! На снимка да го видиш му набий юмрук, все ще е откраднал нещо!
89
3
 
1
 
! Отговори
до 90 преди 2 седмици
До Анонимен,абсолютно прав си,патриотичното е фашистко,т.е.крайно дясно както сега се нарича за да не обидим неофашистите,но ляво в българия също не може да има,то вирее в страни,където има работници,а българите са заплатополучатели,назначени от някой роднина във фирмата му,получават космическа заплата без да са стъпили там,където само по щат ги водят на работа,какво ляво може да има в подобна държава
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Достатъчно е само да погледнем тези,които са се изтипосали най-отпред на снимката,за да разберем,че приказките им за справедливост,патриотизъм,работеща икономика и разни други ала-бала са абсолютна демагогия! Наредените милионери щели да са справедливи с 80% българи,които са под прага на бедността!? Когато червените направиха Пеевски шеф на ДАНС и когато Нинова изпращаше тонове оръжие за укрофашистката хунта,с което убиват и българи мислиха ли за националната сигурност? Долни и безсрамни лъжци!!
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не може да има ляво и патриотично. Вие говорите за още едни центристи!
86
3
 
14
 
! Отговори
Манифест преди 2 седмици
Комунисти от вси страни, обединявайте се ! Другарю, пусна ли си душата на партийния конгрес ?
85
6
 
14
 
! Отговори
Петър преди 2 седмици
БСП са лява партия, колкото и ппдб са партия на промяната и новия морал
84
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мъдрият народ е казал - със стари К .... нов бардак не се прави
83
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Хитър Петър отишъл да купува къща.-Купи я, хубава е, с голям двор, и най-важното, аз съм ти комшия-рекъл местния чорбаджия. Но Петър се отказал.-Имота е добър, харесва ми, не ми харесва, че ти ще си ми комшия." И на мен новия проект на левите може да ми допада, но не ми допада, че и Нинова е там. Но най-ми допада с това, че нищо няма да излезе от него. На изборите, максимум 4% за участие.
82
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най са ми чудни избирателите на БСП , защо вярват че хората докарали ни Виденовата зима могат да произведат нещо различно ако пак се докопат до властта
81
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По-добре дайте глада си за възраждане, БСП е мъртва партия.
80
7
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 2 седмици
- Не! 45 години ни стигат с тоя проклет юдо-комунизъм, репресии и грабене на народа от "левите" евреи-милионери на власт!
79
9
 
10
 
! Отговори
72 годишен преди 2 седмици
За съжаление все още има неориентирани хора,които представа си нямат какво значи комунист .Когато бях втори-трети клас ни караха да следим бащите и дядовците си дали не крият жито или дали говорят против властта.И така ни бяха обработили,че бяхме готови да ги предадем,защото такива хора бяха врагове на народа,а ние щяхме да сме герои.И това е само едно от нещата.Все се надявах,че ще им видя края преди да умра,но явно няма да стане,за мое съжаление.Затова-хора,далече от тази партия.
78
1
 
13
 
! Отговори
Мусайбе преди 2 седмици
Кобилата Нинова с два файтона верни дрогаре ще щурмува властта
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ей тия на снимката много са се трудили,преизпълнили петилетката ударници
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
оф, не бе... стига червени, ненаяли се, ненаграбили се