Петков за казуса "Корал": Това е провокация, не ви ли е срам, честно...

Лидерът на ПП не може да повярва, че вече трети ден това е новина
1 май 2024 16:40, Нели Христова
206
Петков за казуса "Корал": Това е провокация, не ви ли е срам, честно...
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков коментира скандала с напускането си на управителния съвет на сдружението "Да запазим Корал" и разследването на Лена Бориславова от прокуратурата за фалшифицирани подписи.

"Нито съм викан, нито съм разпитван. Това, което мога да кажа, че ДАНС видяха явно като огромен национален риск моето излизане от едно зелено НПО, което има 0 лв. За една кауза, плаж Корал, която всъщност я постигнахме и тя не може да се застрои. Сега разбирам, че са повдигнали досъдебно производство. Ще съдействаме и на прокуратурата, и на ДАНС, който ни покани, защото няма никой над закона. Много бих искал да коментирам в детайли, но понеже аз не вярвам нито на ДАНС, нито на прокуратурата, няма да влизам в детайли. Но в едно съм сигурен, че когато преди три години аз съм излязъл от едно НПО, зелено, за което съм се борил да спася един плаж, три години по-късно това да излезне в общественото пространство, 40 дни преди изборите е нищо повече освен компромати.

На въпрос, дали е дублирал двете позиции, Петков отговори пред БНТ: "Аз абсолютно вярвам, че не! Това, което за мен е невероятно, че вече трети ден първа новина по всичките медии е излизането ми от едно НПО с 0 лв, за кауза, за която съм се преборил и постигнал, но нека свършим с тази тема, защото има по-важна."

Съпредседателят на ПП коментира и решението за частна детска болница.

"Днес разбрахме, че служебният кабинет е одобрил детската болница. Първа частна детска болница. Това за мен е напълно безобразие. Когато сложим здравето на децата да стане бизнес, когато сложим здравето на децата да бъде застрашена обществена държавна болница, защото е трудно да има и две болници едновременно.Когато едни хора мислят как да изкарат едни пари от детското здраве, това за мен е връщане назад към годините на Борисов и Пеевски с такава скорост и е толкова против вярванията на нашата партия и аз съм горд, че докато ние управлявахме това нещо беше недопустимо!", каза Кирил Петков в Копривщица.

"Това, което се случи с взимането на оставката, която не беше подадена от шефа на НЗОК, сега разбирам защо се случва, защото НЗОК сега ще трябва да сключи договор с частната болница, така че децата да имат достъп до частен тип на здравеопазване, вместо да имаме нормална болница за всички деца по един и същи начин, независимо на кой родител какви средства има. Това, което ние излизаме с много ясна позиция, че сме много против и призоваваме служебното правителство да оттегли своето решение. Трябва да кажа на всички български граждани- не депутатите трябва да контролират, всички български граждани трябва да контролират това, модела на Пеевски и Борисов да не се върне обратно само след 40 дни. Защото този тип решения, ще бъдат решенията, които ще наблюдаваме непрекъснато и когато посегнеш и на детското здраве, аз не знам какви скрупули имаш за всичко друго", допълни той.

Попитан дали е знаел, че Лена Бориславова има пълномощно за разпореждане със сдружение "Да запазим Корал", Петков отговори:

"Не, това е абсурдно. Това е пълен абсурд този въпрос! След това, което казваме! Българското здравеопазване за децата е под риск и вие ме питате за зеленото НПО, от което съм излязъл преди три години. Това е провокация. Не ви ли е срам, честно...", възмути се Петков.

Софийската районна прокуратура съобщи, че е образувала досъдебно производство срещу Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков, за подаване на неверни документи в Агенцията по вписванията, за да стане министър. Това се разбра от съобщение на Софийската районна прокуратура в понеделник (29 април). Случаят е отпреди три години, разследването е образувано преди девет месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от Политика
Депутатът от ПП Стоян Георгиев с осемте самолета вече не е част от партията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
0
 
! Отговори
Тема1а-Корал ТКЗС! преди 1 седмица
В предпоследното ЕПИЗОДче на предаването ЕвроДикоФ, Дъгъдъгкофф рече че пари не е взимал и няма да взима заради неговите тенденциозни полит предавания защото са тенденциозни - а как ще трупне Дъдгъдъткофф пара за да върти микрафунята? Аааааа като се А БО НИ РА МЕ да му гледаме предаването. И как па не? Това е най лесният начин 1000ди абонати да пусна левчета в чекмеджето на Сандудукан. И сичко точнооо, Сашееее който ти е дал тази идея вече е прекопирал кои от кои сметки по колко са ти платили
168
0
 
0
 
! Отговори
40-ТЕ ДНИ преди 1 седмица
ЗАТОВА И ЩЕ КОНТРОЛИРАМЕ - КИРО ХАРВАРДСКИЯТ КРАДЕЦ ДА НЕ ДОСТИГА ДО ПАРЛАМЕНТА. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ БЪЛГАРИ, ЩОМ ДОСЕГА ДВА ПЪТИ ПРЕСТЪПНО ИЗЛЪГА ЗА ДА ПОЛУЧИ ОБЛАГАТА,КАКВО БИ БИЛО АКО ИМА ВЛАСТТА НА БУДА ОТ СИЛНИТЕ МУ ГОДИНИ??!!!... ОЙ,НЕ МИ СЕ МИСЛИ - ДА МИСЛИ КОНЯ,ЧЕ ИМА ГОЛЯМА ГЛАВА...
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Статията има обратен ефект.
166
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Умните сме за ППДБ!
165
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом е нещо лошо за Петков,статията се държи 3 дена,но изходи ли се Борисов и то с плювни,може и цяла седмица.
164
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На лъжата краката са къси. А вашите лъжи са много - цитирам те от собствения ти запис - Борисов не ни е враг, той е бранд на влаг но не е. ... ще трябва да преперем Борисов.ИЗЧЕЗВАЙ ОТ ПОЛИТИКАТА!!!!!!!!!!!ЗАВИНАГИ ПРИ ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!На никого няма да липсваш!!!!!!!!!!!
163
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лъжите в политиката не може да са безнаказани, Деклараторе Коралски. Не може Конституционния съд да ти каже че си нарушил конституцията а ти да си говориш врели некипели.
162
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има ли още заблудени за да са от ППДБ. Аз мисля че останаха техни фенове само тези които гребаха в корупцията им.
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А защо не се разследва машинния вот в полза на ППДБ, отказа от два платени и годни чисто нови реактора, Корал, превземането на ББР, чистката в ББР, записа от пет часа на ПП в които се говорят незаконни неща, как правителство е съгласувано с посолствата, митниците, и още много подвизи на вашите пребоядисани комунисти-демократи.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2024/04/30/denkov-silovite-strukturi-oglushitelno-mylchat-po-sluchaia-s-notariusa.606136,1
160
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Излязъл бил от някакво дружество,което защитавало плажа Корал и това стана предизборно проблем за цялата държава.Кьорфишек за да забравим за нотариуса,Пепи еврото,кюлчетата и пачките.Тия верно ни правят на май.муни.
159
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кирчо, ти освен, че си бил министър незаконно, защото си имал двойно гражданство, си бил и мин. председател незаконно. Ако си бил напуснал по съответня ред, защо тогава в последствие сте фалшифицирали документи.
158
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЕДИНИЯ ЗАГРАДИЛ РОСЕНЕЦ, А ДРУГИЯ ПОНЕЖЕ Е МНОГО СКОПОСАНЕЦ И РАЗЛИЧЕН СЪЩИЯ ЕДНО КЪМ ЕДНО СЕ НАМЪРДАЛ В КОРАЛ... ЕТО ВИ ГО ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ИМ МОРАЛ.
157
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Десните чуждопоставеници-марионетки 30 години УНИЩОЖАВАТ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ, НАЙ-ВЕЧЕ ИНДУСТРИЯТА ,ЗА ДА СМЕ ПАЗАР НА ЗАПАДНИТЕ НЕКАЧЕСТВЕНИ НО СКЪПИ ***. ВИЖТЕ ИМ АВТОЧАСТИТЕ КАКВА ОСМОКАЧЕСТВЕНА ПРОДУКЦИЯ СА.
156
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ТЪРЧИ-ЛЪЖИ ПРЕМИЕР ПРЕМИЕР ХАХАХАХА КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ВЕЧЕ ЗА ВАС ХАХАХАХАХА ЛЪГАХТЕ ЛЪГАХТЕ, А КОГО ИЗЛЪГАХТЕ НАЙ-ВЕЧЕ СЕБЕ СИ. ГО ХОУМ МАРИОНЕТКА КОРПОРАТИВНА
155
4
 
4
 
! Отговори
Истинският Киро 3 преди 1 седмица
Чичото на Кирил Петков: Този измамник в Белгия щяха да го арестуват, руснаци го пазеха в Дупница докато се лекуваше.
154
3
 
3
 
! Отговори
Истинският Киро 2 : преди 1 седмица
Там са си определили собствени правила и шумно се противопоставят на всяка институция, която иска да вкара ред в това самоуправство. На Корал летуват експремиерът Кирил Петков, баща му Петко Петков и техните приятели карат сърф и кайт. По тази причина не искат рибари и туристи да се мотаят в тяхното море. Затова тогавашният министър на околната среда и водите Борислав Сандов разпорежда на РИОСВ Бургас веднага да обявят морето пред плажа Корал за защитена територия.
153
3
 
3
 
! Отговори
Истинският Киро : преди 1 седмица
През 2022г. тогавашният премиер Кирил Петков, баща му Петко Петков и депутатът от ПП Мирослава Петрова уреждат Министерство на екологията да обяви морето пред плаж Корал за защитена територия.Всички те са членове на "Кръга Корал", който е поискал това от МОСВ. Основната дейност на коралците е да осигури дивото и безплатно къмпингуване на група хора на брега на морето. Повечето са софиянци и "граждански активисти". От две десетилетия тези хора са окупирали плажа близо до Лозенец, който е публична държавна собственост. Там са си определили собствени правила и шумно се противопоставят на всяка ин
152
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма срам,няма грях за двамата ***. Ти включи преди време универсалната пералня,изпра кирливите им седалища,за благодарност,те те подпукаха за "Корала",за бризите пасатите,мусоните,все клевети измислени от ченгеджийницата ,ти знаеш къде..Последния служ. кабинет воглаве с оня чиновник,ще задейства огромната машина от държ. чиновници,общ. чиновници и всички други институции,разбира се и с *** общност, последните силно обезпечени с финикийски знаци,за да спечели оня изборите на 9-юни!
151
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отвличане на вниманието,за да забравим за кюлчетата и пачките.
150
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Леле какъв мошеник кой го избира този нагъл алчен безскруполен елемент