Неделни шпаги: Ще спре ли "Левски" "Лудогорец" за дубъл?

"Сините" излизат в най-важния си мач за сезона. Но ще успеят ли?
26 апр 2015 15:42, Екип на Dnes.bg
20

Левски има сили да вземе мача на сезона. Снимка: Булфото
Разликата в класите е в полза на Лудогорец. Снимка: Булфото

Общо гласували: 207
Левски има сили да вземе мача на сезона.
57%
Разликата в класите е в полза на Лудогорец
43%

В сряда "Левски" и "Лудогорец" излизат в полуфинал реванш за Купата на България след 0:0 в първата среща в Разград. Мачът е решаващ за "сините", след като само спечелването на Купата може да спаси сезона им и да изпрати отбора в евротурнирите наесен. От друга страна, ако разградчани отстранят своя противник, ще си открият пътя към дубъл в края на сезона.

Ще спре ли "Левски" "Лудогорец" по пътя към дубъла? В "Неделни шпаги" мнения кръстосват редакторите в Dnes.bg Александър Попов и Красимир Ангелов.

Левски има сили да вземе мача на сезона, Александър Попов, Dnes.bg

29 април е най-важната дата в иначе тотално проваления сезон на Левски. Отборът рита за здраве във втората шестица и единствено Купата на България може да измие донякъде срама от досегашното представяне. С това са наясно и шефовете, и футболистите, и публиката. Няма спор, че домакините ще играят пред гореща публика. Лудогорец е най-големият дразнител в момента, а и важността на срещата ще напълни трибуните.

По-важното е обаче, че Левски има и спортно-технически качества да даде отпор на Лудогорец. Безпристрастните сравнения сочат, че тимът от Разград е фаворит. Клубът притежава по-качествени футболисти, няма финансови сътресения, заплати се плащат навреме. Срещу тях обаче застава пределна "синя" мотивация, независимо, че всеки един от играчите не е получавал достатъчно дълго заплати, за да разтрогне. Футболистите обаче проявяват невиждана за родните стандартни лоялност и са готови за мача на годината.

Основната надежда на левскарите се нарича Аниете, който демонстрира добра форма. Още на мача в Разград Левски доказа, че може да се противопостави на Лудогорец. Отделно, възпитаниците на треньора Георги Дерменджиев по никакъв начин не демонстрират от началото на пролетта, че са с няколко класи над останалите. Когато срещу себе си имат агресивен отбор не са толкова категорични, а и Левски със сигурност е един от най-неудобните им отбори. Те загубиха срещата за първенството, няма да е изненада да загубят и за купата.

Разликата в класите е в полза на "Лудогорец". Красимир Ангелов, Dnes.bg

Повече от сигурно е, че срещата в сряда е мачът на сезона за Левски. "Сините" нямат друг начин да спасят сезона, освен да спечелят Купата на България. И със сигурност ще се хвърлят здраво срещу Лудогорец. Въпросът е обаче, че футболните реалности сочат за фаворит "зелените" от Разград.

Лудогорец върви уверено към нова титла в България, а спечелването на купата може да удвои триумфа на отбора на Кирил Домусчиев и то в сезона, в който българският шампион влезе в групите на Шампионската лига. Точно на обратния полюс е Левски - "сините" правят един от най-слабите си сезони и за първи път в своята история ще завършат извън първите 6 отбора в класирането. Със Стойчо Стоев начело, като че ли има определен напредък в отбора, но дори и във втората шестица футболистите никак не са безупречни – загубиха от Славия и завършиха изненадващо 1:1 с Хасково на "Герена".

Отделно от това напрежението преди решителния мач ще е изцяло в лагера на Левски. Футболисти и ръководство знаят, че нямат право на грешка стъпка, за да измият срама от слабия сезон. При Лудогорец пък е точно обратното – отборът уверено върви към нова шампионска титла и дори едно отпадане за купата надали ще бъде прието толкова тежко в Разград.

В крайна сметка само след 3 дни ще разберем, кой ще излезе победител от голямото дерби на полуфиналите за Купата на България. Фактите обаче сочат, че разликата в класите е в полза на Лудогорец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
ади сега преди 8 години
Вкараха един гол по случайност и почнаха дубали,шампионски лиги и други фантасмагории!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Poduene rules!
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РеалистКогато Левски стигаше до 1/4 финалите в Европа умирахте от яд и злоба, когато отпадне в първия кръг берете срам. Знаете ли изобщо какво искате, вие реалистите?
9
7
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Не съм фен на Лудогорец, но ще се радвам те да победят, защото ако Левски победи, отново ще берем срам в Европа!!!
8
10
 
7
 
! Отговори
БАНИШОРЕЦ преди 8 години
ДАЙ БОЖЕ, САМО ЛЕВСКИ!
7
1
 
3
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Това може да стане само със СЪГЛАСИЕТО на г-н Домусчиев! Което вече е ФАКТ!
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се, че Левски ще бие...колкото и да им е неприятно на някои!!!! НЕ Е нужно да лягат Ние знаеме как да ги биеме!!!Гела и прасетата с пръст в уста, другия сезон Левски в ЛЕ а глиганите две места над нас ще *** рани. ..и нека се ежат после, че сме във втората шестица!!!
5
9
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ЛЕВСКИ ЩЕ БИЕ---ЛУДОГОРЕЦ СЕ Е НАДЦЕНИЛ МНОГО И Е ВРЕМЕ ДА СЕ ПРИЗЕМИ---ТОВА МОЖЕ САМО И САМО ЛЕВСКИ
4
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако е вярно казаното от Дерменджиев след загубата от Берое, то тогава Лудогорец ще играят мотивирано срещу Левски, т.е. ще ги бият с поне 3 гола разлика без значение коплко нахъсани са сините.Единственото, което може да донесе победа за Левски е ако уговорят нещо под масата с гелосания.
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
подуенци правят чудеса от време на време, но все пак да бъдем реалисти - 12 на 12 играча са. Подуенци с публиката, гелираните със съдията.
2
13
 
24
 
! Отговори
MM преди 8 години
Не съм от Левски , но само Левски
1
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Левски!