Един булевард в ремонт, няколко – блокирани

Няма излизане от района на кв. "Младост" без опънати нерви
15 юли 2015 11:05,
59

Снимка: Dnes.bg

Лято било, хората били по морето, трафикът бил по-малко... и хайде да ремонтираме столицата!

Шофьорите в София обаче за момента не изглеждат по-малобройни, а километрични тапи се образуват всекидневно. Сега София е сериозно "разкъртена" на няколко ключови места, което вгорчава пътуването на гражданите за работа всяка сутрин и всяка вечер.

Още по темата

Най-неприятното място за шофьорите определено е булевард "Цариградско шосе", а за жителите на ж.к. "Младост" се е превърнало в истински ад и пътешествието по булевард "Александър Малинов".

Това са булеварди, които всеки знае, че се ремонтират и съответно търси начин как да заобиколи тапата. Но колкото и креативно да подходи човек, задръстването в тази част на столицата му е в "кърпа вързано".

Километрично задръстване се образува и по ремонтирания участък на "Цариградско шосе" в района на двореца Врана. Там движението се извършва в едната лента – тази, която е в посока центъра. Заради това там дълго стоят блокирани коли и автобуси за селата около София.

За да се избегне този "бушон", хората опитват да карат и по "Околовръстното шосе", което е същински ад в района на "Младост".

"Хитреците" с надежда завиват по "Самоковско шосе", за да излязат от там на "Цариградско". Ала там също ги очаква плътно задръстване около Горубляне.

Изводът е, че откъдето и да минеш, по-лек маршрут в тази част на София няма. Дори алтернативните маршрути не помагат на шофьорите, а тапите от "Цариградско шосе" се местят на още няколко натоварени пътни артерии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Цървуля преди 8 години
Боли *** шмайзера че у *** имало задръствания.На село няма.Не мое ви се угоди на това ***.Не мое да разбера оти се биете всички да сте у София?
50
0
 
1
 
! Отговори
мен преди 8 години
Почитателите на градския транспорт да си гледат работата. Аз в такова нещо няма да се кача повече никога. Сутрин и вечер автубуси, рейсове, трамваи са претъпкани. Всеки де бута и дърпа. Мерси. Да не говорим, че с кола стигам за 10 мин с рейс за час.
49
0
 
3
 
! Отговори
!!!!! преди 8 години
А с градският транспорт е още по-добре! Един редовен е, с климатик, без смрадливци ... оставете колите, как да стане! Майка ми е болна, задушава се в тия градски автобуси, как да и помогна??? АД е меко казано! И за тези с колите и за тези по автобусите ... яд ме е че не се работи по-експресно. Събота и неделя няма никой, вали, пак няма никой, Цариградско до септември няма да го пуснат ...
48
6
 
4
 
! Отговори
Tunio преди 8 години
До Анонимен *** Шоп N53Селянин може да кажеш на баща си,че те е довел в столицата,докато си бил в мъдурите му.*** шоп.А ти от кой "престижен" квартал си "гражданино"-от Бусманци,от Орландовци,от Абдовица може би.Тъпият шоп си остава *** шоп.
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема е , че докараха в София провинцията , за да се харесат и да печелят избори . Това получиха селяните като награда и надежда за хубав живот. А сега супата и търсиме виновни !
46
3
 
5
 
! Отговори
Ту'лата преди 8 години
Проблема не е, че се ремонтират булевардите, а това, че 90% от хората се правят на големи тежкари и навсякъде се придвижват с колите си.
45
0
 
1
 
! Отговори
жм преди 8 години
30 лв. на посока!
44
1
 
4
 
! Отговори
жм преди 8 години
Много ясно, че с кола до морето е многократно по-удобно за семейства с деца! Отделно 4 членно семейство (нашето) пътува до морето отиване и връщане за ок. 120лв! Колко умнико би ми струвало с авторбус? За възрастните е по 30лв. за децата не знам дали има намаления! Айде изваждай елката и смятай. Това, че едно време условията са били такива и сме пътували с влакове и рейсове, не означава, че сега като може да ми е по-удобно, ще се мъча да ми е кофти и по-скъпо.
43
0
 
2
 
! Отговори
Благовест преди 8 години
Оставете тези коли и няма да си опъвате нервите!
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимчо преди 8 години
До Анонимен 13Прав си, но има един много поголям проблем, наречен главен архитект на София. Май той разреши презастрояване на Младост без да има основна инфраструктора:)
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече няма такова опустяване на София, както беше преди години. Сигурно заради кризата хората ходят за по-кратко на почивка, колкото да има за какво да разказват, други пък и толкова не могат да си позволят, а предпочитат да се размотават по моловете, вместо да си отидат на село.
40
2
 
7
 
! Отговори
Колело преди 8 години
Боли ме фара кои,каде и как седи в задръстване.Да се оправят които както може.
39
5
 
16
 
! Отговори
днес-овска тъпотия преди 8 години
И какво-да няма ремонти ли. да има разруха ли? Кога , ако не сега да се направят ремонтите? През есента ли? През зимата ли?
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си взимат градски транспорт!
37
2
 
14
 
! Отговори
работещ в СК Младост преди 8 години
Бул.Малинов беше ремонтиран миналата година супер"успешно",,,,,СО сигурно не знаят,,,,,,*** парата явно мотивира яко любимата СО!Трябва ли да гласумаме изобщо наесен!!???
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анониме Ти като си в центъра сигурно не акаш. А в центъра щото е много хубаво да има само предимства.Изобщо не е нагъчкано въобще не гледаш на съседа си топките от твоя прозорец и има мноого място за паркиране няма изобщо ***,не мирише на напикано на всеки ъгъл амба все плюсове да си в центъра да ти завиди човек.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Праскайте ми минуси! Това е доказателство, че тука пишат само лигофрени от най-гадните квартали хахах и завиждат на Младост!
34
4
 
16
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 8 години
Едно време на мястото на тези гета на Бай Тошо-правешкия очар се ходеше на лов и на пикник от Софиянци. Така , че не беше нужно въобще да се строят и така София щеше да остане нормален град . Но БКП -БСП искаше да докарат селяните в София да работят в безмислени заводи като Кремиковци и т.п. Сега си трайте или си ходете на село .
33
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука имам чувството, че пишат само гнили *** от Люлин, Надежда, Обеля, Овча купел, Модерно предградие и Бакърената фабрика и злобеят срещу читавите квартали, а Младост е един от тях! А феновете на МЕТРОТО могат да си го заврат, където искат!
32
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основният проблем с метрото е, че пътува само между някакви панелни сметища (Младост, Обеля, Надежда итн) и няма как да устройва хората които живеят в нормалните квартали.