Руската полиция издирва и други членове на "Pussy Riot"

В молебена срещу Путин са участвали пет млади жени
20 авг 2012 16:50, Елка Василева
169
Руската полиция издирва и други членове на "Pussy Riot"
Протест на "Pussy Riot" на Червения площад през януари 2012 г. Снимка: Reuters

Руската полиция издирва и други членове на групата "Pussy Riot", които са участвали в пънк молебен срещу президента Владимир Путин в московския храм "Христос Спасител" на 21 февруари, предаде Франс прес.

Три от момичетата в групата вече бяха осъдени на по две години затвор по обвинения в  хулиганство, мотивирано от религиозна ненавист и вражда. В молебена в храма са участвали общо пет млади жени, както и неизвестен брой хора, които са правили видеозапис на молебена и които са били изведени от храма от охраната, посочва БТА.

Още по темата

Във връзка с острата международна реакция на произнесената срещу Надежда Толоконникова, Екатерина Самуцевич и Мария Альохина присъда руският външен министър Сергей Лавров днес заяви, че смята за недопустими всички опити за намеса в работата на съда по делото "Pussy Riot", съобщи ИТАР-ТАСС.

На пресконференция днес в Хелзинки Лавров призова да не се правят емоционални изводи и да не се създава истерия. "Нещата са прости - намесата в работата на съда е недопустима. Можете да се съгласите с присъдата или да не съгласите, но да се намесвате в работата на съда не може", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До НаблюдателПочти щях да ти повярвам, а пък ти тръгна с рогата напред. Малко по-спокойно го давай. Бащицата Путин съвсем откровено си смени Конституцията за да бъде 4 пъти Президент и съвсем честно преби 100 000 души протестиращи против Него, щото били поискали разрешение само за 60 000. Карпов го съдят, че набил милиционер, а пък той бил на протест. Ти може и да се мислиш за християнин, ама аз не ти вярвам. Както писа един по-долу - БОГ ВИЖДА ВСИЧКО.
108
3
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До НаблюдателХа ха ха . Путин спечелил 65%. На Путин му преброиха 65% от гласовете. Никой не обича диктаторите, само робите на духа ги харесват. Вчера един неадекватен пенсионер, който не беше гледал клипа цял ден вися във форума за да му го крепи на Путин. На въпросът ми къде са другите момичета и музикантите, отговори "компетентно", че били малолетни. Тук няма един вярващ в Бога, никой от вас не знае една молитва, не сте постили, не сте се причестявали. Християните искаме милосърдие.
107
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който подкрепя руските пънкарки е против православието и антибългарин. Не смесвайте нещата (друг е въпроса, ако го правите нарочно). Путин като всеки от нас ще си отговаря за греховете (да провери пияния поп дето катастрифира оня ден). Кой каквото иска да прави, но да не забравя, че Господ гледа !
106
2
 
11
 
! Отговори
Ало Руската полиция преди 11 години
Тук има едно Пуси - Николайчо Младенов се казва. Малко еврейче си пада, ама става, става. Има и един дърт Иван Костов, ама от него нищо не става.
105
3
 
3
 
! Отговори
e преди 11 години
До: sinod***abv.bg, contact***ecclesia.gr, bartholomaios***superonline, patriarchate***ec-patr.org, ics***mospatr.ru, viara***bnt.bg, lev***lev.vaОтносно: ЗАЩО ПОСЪВЯТЕ "белега на звяра" ?Дата: Понеделник, 2012, Август 20 21:28:07 ЕЕЩДедо попе,вече поцвам да се съмнявам кой от кого е заимствал,вие от папагалите или обратно.Казвате:"има православие,има България".Да ама не Дедо попе,тези папагалщини важат май и в световен мащаб,понеже май,че кравите в Индия по-добре си са свършили работата ,та виж колко са се наплодили.Така е Дедо,а папагала казват,че бил като флашките на Дедо поп и на Цветанов,ама не,обаче Дедо поп-Да ! <бр />И сега вашите дългобради колеги от Гърция и конкретно "Хрисостомос"/в превод-златоуст/,се е събрал там с другите нечестивци-религиозните водачи от религиите, за да ходатайства за освобождението на Кипър.А там някъде в книгата на пророк Даниил е описано с подробности всичко и конкретно-където се споменава за "китимски кораби" и "съюзява се с тези,които са оставили светия завет"/лукавия чрез служителите на "звяра,т.е.-вие попове и папи.Много умело използвате времена и събития,които вашия началник-лукавия се опитва да промени и сега вдигате високо "байрака на свободата,при все,че най-тежкото робство е това нарелигиите.А коя бе Първа и Втора заповед Дедо-попчета ????!
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тея ко се праят на призраци! И там ли Хелоуин празнуват?!
103
0
 
0
 
! Отговори
DO 110 преди 11 години
istinski KOMUNIZAM ima i toi e V ZAPADNA EVROPA 4MA SA NA RABOTA 3ma gledat edin raboti posle se smeniat dajd vali pocti vseki den ti polivash darvetata v parka razhojdash si kucheto sutrin i vecher do parka s avtomobila si vajen prinos za pov.na zenite na PETROLA dobri soziali po 1000 na mesez naema ti plashat rabota ti tarsiat kursove za prekvalifikazia bezplatni MEJDURASOVO NASELENIE OT AFRIKA,AZIA,I LAT AMERIKA SA POLOVINATA OT NASELENIETO NA ZAPADA TOVA E LOSHOTO
102
4
 
15
 
! Отговори
в Сибир преди 11 години
Сега ***-тата ще могат да си отворят бардак в Сибирския трудов лагер и да заработват по хоризонталния начин!
101
0
 
7
 
! Отговори
Чукча преди 11 години
Сибир е голям,ще събере много народ! Някой ще се завърнат,други ще станат на нефт....съдба
100
14
 
3
 
! Отговори
Мира Янова преди 11 години
До всички истински патриоти: БСП събира подписи за нов референдум: България - 16-та република с Путин или СерГей доживотен премиер с *** вице.
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Путин че си е диктатор си е диктатор но и тия момичета са си едни търсачки на известност. Това кълчене в църквата !!!
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
правилно путин всички в затвора я виш у нас само клоуни и чучела
97
2
 
20
 
! Отговори
до 117 преди 11 години
Оскверняване на християнски храм от извратени момичета не е "изказване на свободно мнение".Ако някой гой дойде да изрази своето"свободно мнение"в синагогата ти няма да му се чуе края до Второ Пришествие.
96
8
 
3
 
! Отговори
Смок преди 11 години
До 108:откога да изкажеш свободно мнението си се превърна в грях? Ти усещаш ли се какво пишеш?
95
1
 
2
 
! Отговори
до 108 преди 11 години
Смок,отвори Новия Божий Завет и прочети,че Месията Исус Христос(друг няма да има)дойде да спаси грешници и,че на небето има повече радост за 1 разкаял се грешник,отколкото 99 праведници.Или твойта религия не признава Исус за Месия?
94
7
 
5
 
! Отговори
Смок преди 11 години
Пак повтарям:Кога откровени безбожници - КГБ-сти, какъвто е и Путин, станаха такива християни? И пак питам: не е ли смисъла на християнството съвсем друг?
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как беше израза "и адвокат на дявола ставам само и само..." Не знам хората около тези не са ли забелязали, че подобно поведение по-скоро би бетонирало Путин във властта отколкото обратното, защото се целят директно върху моралните ценности на обществото като се започне от името на групата и се проследят изявите им
92
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 110:Нали това ти пиша и аз. Путинландия приема модела на Иран - Диктатура на Президента и духовният Водач. България от 68 години копира модела на управление на евроазиатците, т.е. не ни чака нищо добро. Но четейки коментарите на 95% от тук списващите, вкл. твоите, стигам до извода, че явно това си ви харесва. Лошо няма, гледайте и се наслаждавайте на случващото се...
91
2
 
7
 
! Отговори
до 109 преди 11 години
За една страна да има управник,който защитава християнството от осквернение е благословия.
90
4
 
7
 
! Отговори
до104 преди 11 години
Смок стига лъга.Путин е зад християнството,а комунизма е ваша идеология и прилагане.Веднъж сложихте ръка на Русия,милиони християни избити,сега Европа ли искаш да изчистите,че като еврейски комисар даваш заповеди кой къде да ходи,кой те пита.