Захарова: Западът използва Скрипал да отвлече вниманието

Тя настоя, че в Русия не са правени разработки на "Новичок"
Обновена: 19 мар 2018 11:27 | 17 мар 2018 17:52,
155
Захарова: Западът използва Скрипал да отвлече вниманието
Снимка: Архив, Reuters

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова направи връзка между случая Скрипал и сирийския въпрос, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Западът се опитва да направи хората на глупаци, за да отвлече вниманието от своите действия в Сирия и Ирак, се аргументира тя в ефира на телевизия "Россия 24".

Захарова отбеляза, че за никого вече не е тайна, че в Сирия се намират американски и британски командоси, които действат в тясна координация с въоръжената опозиция. Всички са наясно и че целта на това присъствие е подялба на интереси, допълни тя.

Захарова изрази съжаление, че Лондон не е предоставил на Москва никакви данни във връзка с разследването на отравянето на бившия руски разузнавач, предавал информация на Великобритания, Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Захарова увери, че в Съветския съюз или в Русия никога не са били правени разработки на химическо вещество под кодово название "Новичок". Великобритания нарочно използва това име, за да дискредитира Русия, подчерта тя.

Захарова спомена изрично от кои страни може да е дошло използваното при атаката химическо вещество - Великобритания, Словакия, Чехия, Швеция и, под въпрос, Съединените щати. Тези държави от края на 90-те години на миналия век провеждат интензивни изследвания на вещества от проекта "Новичок", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, русофилките искали доказателства. Ами той Путин се е подписал на местопрестъплението с тоя новичок, вие доказателства искате? Все едно искате доказателства за "кой ми *** в yшaнката"!!!
28
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23Българските русофили които така жадно търсят доказателства за невинноста на Русия могат да ги получат в пълен обем на сайта kremlin.ru лично от тов Путин вожд и учител на чистачите на хора от КГБ с помощта на нетрадиционни средства (химически вещества и радиоактивни материали).
27
1
 
5
 
! Отговори
чекайте дедективите преди 6 години
НЕма как да се скрие отравяне на клиенти в ресторант вкл от келнери,бармани и кухня..всичко е снимано обемно.следствието да забрани на Подставени на власт д а набеждават без доказателства..ДА се тестват набеждаващите з а нано скенери микро чипове и друга техника подадена им през устата и половите органи
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще му дигнат още повече рейтинга на Путин с тая кампания срещу него. Един стар англичанин беше казал, че всяко действие има равно по големина и обратно по посока противодействие.
25
2
 
15
 
! Отговори
Вимателно преди 6 години
Експерти да огледат в различни режими филми с ТЕрезка МЕи и Джонсон Борис.Имат видими следи по дланите от спец наркотика ползван за набеждаване..НАпомня се, че Либия пазеше Европа от милиони бежанци.Обезпечаваше им заплати и достойни доходи за оцеляване до хиляди евра месечно.Широко рекламирания БреК ЗИД стана след бомбените удари по Триполи и масовит е убииства на милиони в Сирия чрез наркотизирани пси препрограмирани и обемно обсебени вкл чрез нагло престъпни лични документи с нано сканер
24
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До25Както остъклиха и изпепелиха Турция като им свали самолета ли?
23
1
 
3
 
! Отговори
25 преди 6 години
Защото са ученички
22
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русороба е политически ***,ражда се българин а се определя руснак
21
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците защо не изпепелят и остъклят острова ами им се обясняват като ученички?
20
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А госпожата с липсващите гърди може ли да коментира '' случая Скрипал '' или има задача само да отвлича внимание с други приказки
19
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилчета...вие нали не си мислите, че МИ6 специално за вас...ще изпрати на всеки по отделно доказателствата, с които разполага.Ама много ате нагли, бе.Нямало доказателства. За да реагират така..явно не е случайно. Но вие отново трябеа да подкрепите своята истинска родина Русия.
18
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От лъжи расте носа и окапват циците.
17
3
 
18
 
! Отговори
PD преди 6 години
На дневен ред, в световните медии са измислиците на неумните Ингилизи, а в същото време в Сирия, тече мащабен хуманитарен успех. От разблокираната част, от Източна Гута, се евакуират, може би вече над 50хил. мирни граждани."Цивилизования свят" никога не е падал на толкоз ниско морално и мисловно ниво.
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин пускай Цирковете.. пардон Цирконите и ракетите с ядрени двигатели срещу Великобритания. Това тяхната вече не се трае, не можем да измисляме заради тях все нови и нови лъжи, торбата с лъжите вече е на изчерпване.
15
1
 
9
 
! Отговори
срочно проверка преди 6 години
ПО страшно нагли диверсанти целящи трайно увреждане на Лондон и Москва ползват спец наркотици за обсебване на политици и последвало набеждаване. подобни са засечени да тровят поименно всички участници в срещата в Лисабон /нато/ Последва нагло нападение срещу охраната на Средиземно и Черно море обезпечавана от човешки държави.НАркотизираните западни лидери подкрепиха всички нагли метежи срещу страни членки на ООН вкл Тунис,Либия,Египет,Иемен Сирия Турция и Украйна.Последваха масови убииства и
14
2
 
17
 
! Отговори
гого преди 6 години
Марийчето както винаги спокойна, а бг хейтърите газ пи ка ят...аде идете пуснете и една вода
13
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхте ли бе русофобиии. Каза ли ви го Маша Захарова. Русия не лъже, Русия твърдо стои зад истината. В Дейр-Зор починаха само 5 вагнеровци от натравяне с некачествен бояришник, в Солзбъри терористите са или англичани или американци, защото Русия а още повече СССР никога не са имали не сапроизвеждали и не знаят какво е това Новичок, явна измислица на британските служби за да поставят любимият на цяла Русия вожд Путин в този чувствителен предизборен момент. Това е намеса в изборите на Русия.
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гррберастките *** са на амбразурата и в събота. Особено пък оня Хефен не знам какво си. Поне да си сложи никога на Български. Ама те не са българи.
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не можах да прочета за доказателства относно отравянето на Скрипал от руснаците. И с какео е толкова важен тоя пенсиониран ***, че чак да го тровят.
10
3
 
24
 
! Отговори
тролче преди 6 години
Лелка Тереза съвсем оцапа гащите!