Путин към Ердоган: Атаката в Сирия нарушава устава на ООН!

Русия и Турция смятат, че е нужна тяхната намеса
15 апр 2018 08:17,
259
Путин към Ердоган: Атаката в Сирия нарушава устава на ООН!
Снимка: БТА

Президентът на Русия Владимир Путин в телефонния разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган вчера нарече действията на САЩ и техните съюзници в Сирия грубо нарушение на ООН, предаде ТАСС.

Според съобщението на пресслужбата на Кремъл в разговора е била обсъдена изострената ситуация около Сирия в резултат на ракетните удари на САЩ и техните съюзници срещу територията на тази страна, пише БТА.

Президентът на Русия подчерта, че действията на групата западни страни грубо нарушава устава на ООН и на основополагащите норми и принципи на международното право, заяви Кремъл. Руската и турската страна смятат, че е е необходимо да се активизира тяхното взаимодействие, насочено към реален напредък на процеса на политическо уреждане в Сирия.

Още по темата

Ердоган по-рано през деня разговаря по телефона с британската министър-председателка Тереза Мей, а след това и с френския президент Еманюел Макрон.

Припомняме, че вчера САЩ съобщи, че заедно с Франция и Великобритания са започнали военна операция в Сирия.

"Започнала е съвместна операция заедно с Великобритания и Франция, благодарим и на двете страни", каза Тръмп в изявление от Белия дом. Той обеща, че операцията ще продължи "колкото е необходимо" и докато Сирия не престане да използва химически оръжия.

Силни експлозии са чути в сирийската столица Дамаск, а от източната част на града се издигат гъсти стълбове дим.

Тръмп заяви, че се нанасят прецизни удари по "обекти от програмата за производство на химически оръжия на сирийския диктатор Башар Асад".

Доналд Тръмп заяви, че съдбата на режима в Дамаск е в ръцете на сирийците и предупреди Иран и Русия заради връзките им със Сирия.

"Каква е тази нация, която би искала да бъде свързвана с масовото убийство на невинни мъже, жени и деца?", запита той.

САЩ, Франция и Великобритания се бият "срещу варварството", заяви Тръмп, който окачестви като "чудовищни" химическите атаки на Асад.
ю

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Путин защитава един сатрап, убиец, изверг... - и по този начин се солидаризира с него...
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па като се искат, да се вземат. Интересно кой е мъжкият?
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26 Зомбящика ли ти каза че са свалени 71 ракети. Толкова си наивен горкия
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 30 *** нарушава. Крим е бил винаги руски. Набий си го в кухaта чутурa веднъж завинаги, ДЖЕНДЪРЮ!
22
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недоказана хим. атака, безмислени ракетни удари по празни сгради... Целта - да се покаже колко велик е ФАЩ. Само не разбрах марионетките змей и макарон, трябваше да "легитимират" целият този цирк ли, що ли.
21
4
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Анонимен"Ердоган е интересчия и лицемер винаги"...-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------"С какъвто се събереш... - такъв ставаш"... - "Търколило се гърнето... - намерило си похлупака"...
20
9
 
13
 
! Отговори
с бракувани ракети преди 6 години
От 103 ракети, 71 свалени от сирийската армия. Агресорите с бракувани ракети ли са стреляли или с карнавални?
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 19 Ти още вчера не разбра ли че ракетите са ударили празни складове, защото са били предупредени сирийците за ударите и точно къде ще паднат ракетите. Защо мислиш няма жертви? Всичко е жалка пародия на военна атака.
18
2
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
А попитал ли го е, дали сваленият му изтребител, убийството на пилота му и убийството на посланика му... - представлява нарушение на устава на ООН...
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е интересчия и лицемер винаги.
16
5
 
16
 
! Отговори
И още преди 6 години
До АнонименКой рекитира европейските страни ,с доставките на газ ...??УСА рекетират европейските страни да им купуват скъпия газ.
15
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако американските удари бяха извършени по обекти, където се съхранява химическо оръжие, ефектът от бомбардирането щеше да бъде същият като от употребата на химическо оръжие, заради разпръскването му от взривовете. Това бяха удари в градове и досега щеше да има жертви на заразяване с разпръснатите химически вещества. А досега такова нещо не се е чуло, т. е. американците са бомбардирали нещо различно от това, което твърдят.
14
2
 
10
 
! Отговори
Оскотял Ав$тралиец преди 6 години
То и тук разни *** ми нарушават правата като нахълтват в кашона ми да ме обладават ама съм безпомощен понеже съм нелегален имигрант в Оз и не смея да се оплача щото веднага ще ме депортират в БГ
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИнтересноЗначи, че харесваш хора, които на практика реализират произнесените от тях по-рано дивотии? А какво ще кажеш относно страшните и на места безумни заплахи на рижия срещу Ким, останали без реализация?
12
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКой нападна Южна Осетия ,кой анексира Крим ,кой започна войната в Украйна Не знаеш, затова питаш. Отговор. Грузия нападна Южна Осетия, Путин изпревари Доналд Кук в Крим, Десен сектор започна войната в Украйна.
11
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп заяви, че се нанасят прецизни удари по "обекти за производство на химически оръжия"==============Вникнете в казаното!Този изключителен човек имал намерение с томахавки и ракети "въздъх-повърхност" да унищожи обектите за производство на химически оръжия.Изминаха повече от 24 часа от ударите. Защо не каже колко броя лаборатопии и обекти за производство на химически оръжия са унищожени?Има ли заблуден, вярващ в удивителната победа на тройният агресор?
10
6
 
10
 
! Отговори
сетил се преди 6 години
В Крим такова нещо нямаше.
9
2
 
26
 
! Отговори
Бай иван преди 6 години
Като цяло ООН е неефективно. Русия, САЩ, Китай, UK и Франция могат да си правят каквото искат. Един на друг си налагат вето, не се с6образяват с него и т.н.Едните решават да си анексират Крим щото тъй им уйдисва, другите да си бомбят по Сирия щото тъй им уйдисва. И в същото време очакват другите държави да се съобразяват с ООН.
8
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин и Ердоган.Чудесна двойка.Лика прилика.
7
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Каква е тази нация, която би искала да бъде свързвана с масовото убийство на невинни мъже, жени и деца?", попитал президентът на САЩ.Може би това е нацията на съвестта на която тежат атомните бомби в Хирошима и Нагасаки и употребата на химическо оръжие във Виетнам, нацията на съвестта на която тежи смъртта на над 100 000 мирни жители на Ирак, нацията съставена от заселници, изтребили местното население на цял континент, където робството е било нормална практика доскоро.