Германците: Тръмп по-голяма заплаха от Путин!

Какво ще стане на срещата в Хелзинки? Ще видим!
15 юли 2018 12:45, Петя Славова
76
Германците: Тръмп по-голяма заплаха от Путин!
Снимка: Reuters

Близо две трети от германците смятат президента на САЩ Доналд Тръмп за по-голяма заплаха за световния мир от руския му колега Владимир Путин, показва проучване на "ЮГав" за ДПА.

Още по темата

В понеделник се очаква двамата да се срещнат във финландската столица Хелзинки за дискусия, която да заздрави отношенията между съперничещите си световни сили, пише БТА.

Повечето от участвалите в проучването 2052 души смятат, че Путин е по-приятен, по-компетентен и по-влиятелен от Тръмп.

Само 5 на сто от участниците заявяват, че Тръмп е по-компетентния лидер, 56 на сто са подкрепили Путин, а останалите не са отговорили.

43 на сто от участниците смятат Путин и за по-влиятелен, в сравнение с 25 на сто за Тръмп, въпреки че САЩ превъзхождат Русия в икономически и военен план, отбелязва ДПА.

Общо 64 на сто от запитаните са окачествили Тръмп като по-голяма заплаха за световния мир. Само 16 на сто са по-притеснени от Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпочитат Путин защото знае немски, а Трънски и английския не му се разбира с това старческо пелтечене на изкуфял старец.
48
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейският съюз е трън в очите на Рускотурската империя и на Тръмп, защото е най-доброто място за живот в целия свят, което се доказва от имиграциятаЗатова изпитаното мото което обединява Тръмп и Путин е Разделяй и владей ! Ехидното удоволствие на русофилите може да се обясни само с Я не сакам да съм добре, а ЕС да е зле !, което съвпада с кремълската политика !
47
4
 
13
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Тръмп е глупав и импулсивен и може да направи беля от безхаберие. Путин пък е интелигентен, рафиниран гaдняр и мpъсник. Много е трудно да се прецени обективно кой е по-опасен.
46
4
 
6
 
! Отговори
Дойчо преди 5 години
Разбираемо е. Полвината германци са с мигрантски произход и има много от Русия и бившите републики. А Тръмп е само един богат ***.
45
3
 
10
 
! Отговори
аз преди 5 години
това го знае всяко дете, но каските толкова са затъпели от американската окупация вече 70 г че не знам дали е възможно ревърс!
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е ясно....русия и сащ са съюзници срещу ЕС ......русия не иска да има огромен обединен силен съюз до нея ...сащ не искат еврото да е конкурент на долара....ама те и преди са воювали заедно срещу Германия...
43
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин ги надигра тотално на политическата сцена!Ти па се изказа! Не си ли чул че пътния лист на Путин вече е разписан!?
42
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо по-времето на Буш, Клинтън и Обама, хората не чувстваха САЩ за заплаха? Защото бяха рационални, последователни и мислещи политици. А един човек на който тестостероnа му е в повече се ръководи от грешнаta глава. Е за това немците считат, че Тръмп е по-голямата заплаха!
41
9
 
14
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
, БВП НА ЧОВЕК ОТ НАСЕЛЕНИЕТО- РУСИЯ 24400 ДОЛ., БЪЛГАРИЯ 10500 ДОЛ. РУСИЯ ВЕЧЕ Е ДЕВЕТА ПО БВП В СВЕТАНе може и дума да става за сравнение! Доходите на руснаците са по-големи от нашите, защото имат природни резурси от всичко по много. Ако нямаха тези ресурси едва ли биха достигнали и 5000$. Сега ясно ли ти стана защо?
40
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин ги надигра тотално на политическата сцена! Ванга беше казала преди много години: Слава на Владимир! Хората гадаеха тогава за кой става въпрос!? Сега разбрахме!
39
10
 
14
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Меркел по добър политик ли? Я се разходете из европа да погледате ордите поканени от същата . И другото от ченге не ставало политик от много от вас т.ъ.п.а.н.р.и нищо не става акълите ви колкото аспиринчета и *** за зеле не ставате.
38
7
 
18
 
! Отговори
42 преди 5 години
БВП НА ЧОВЕК ОТ НАСЕЛЕНИЕТО- РУСИЯ 24400 ДОЛ., БЪЛГАРИЯ 10500 ДОЛ. РУСИЯ ВЕЧЕ Е ДЕВЕТА ПО БВП В СВЕТА И ВЕЧЕ Е ПОЧТИ РАВЕН НА ИТАЛИЯ, КАТО ИЗПРЕВАРИ ДОРИ СТРАНИ КАТО КАНАДА И АВСТРАЛИЯ. ПРОГНОЗАТА ЗА 2030Г. Е ШЕСТО МЯСТО И ИЗРАВНЕНИ ПОЗИЦИИ С ГЕРМАНИЯ.
37
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМеркел е много по-добър политик от Путин. От ченге политик не става.-------По-добре ченге, отколкото комсомолски секретар на другаря Хонекер!
36
2
 
17
 
! Отговори
верно ли преди 5 години
ти откриха топлата вода
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама в Германия останаха ли немци?Силното гръцко лоби от САЩ нанася удари заради дълговете!Тя е една увъртяна че няма край!
34
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо ново. Миналата година имаше подобно световно проучване на Галъп. Хората директно заявиха,че САЩ са по-голяма заплаха за световния мир от Русия. След това имаше ново световно проучване в над 60 държави с въпроса кой искате за президент на вашата държава- Тръмп или Путин. Путин би с много голяма преднина. Каквото и да кажат разни купени и нискочели политици Путин води по много линии.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От сайта на ДПА не може да се чете или краде от там Текстове щото изисква регистрация , та Статията е крадена пак от друг български сайт , Днес.бг преживява от кражби в интернет но хората са негранотни и не разбират затова само комнетират от скука
32
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ислямска русия тръгнала да плаши с ислямизиране :)
31
4
 
22
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
Само който е чук, се обръща към човек с "чук",защото толкова му е умствения багаж.Използване на подобни епитети показава безсилие и комплекси.
30
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел е много по-добър политик от Путин. От ченге политик не става.