Сърбия няма да се откаже от руския газ, за да угоди на Запада

Вучич: За нас най-важно е да се договорим с руснаците
30 дек 2018 18:45,
179
Сърбия няма да се откаже от руския газ, за да угоди на Запада
Снимка: pixabay

Сърбия няма намерение да се откаже от руския газ в полза на по-скъпия втечнен газ, за да удовлетвори Запада, заяви сръбският президент Александър Вучич, предава ТАСС.

"Аз няма да плащам двойна цена за втечнен газ, за да се хареса това на някого на Запад. Аз купувам евтин газ, за да може гражданите да живеят, а промишлеността да се развива. Това не са мои пари, това са пари на гражданите, държавни пари", заяви сръбският президент.

По думите му темата за природния газ ще бъде една от най-важните по време на посещението на руския президент Владимир Путин в Белград на 17 януари. "За нас най-важно е да се договорим с руснаците, ние това искаме и това ще направим", каза Вучич.

Сръбският президент отбеляза още, че на предстоящата среща с Путин ще говорят също за Косово и за ситуацията в Украйна и Сирия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тяDo tiaSarbia e mnogo blizo. Mojesh da se premestish da jiveesh tam
130
1
 
1
 
! Отговори
@ к.60 преди 5 години
До Анонимен: ***, разгледай политическата карта на Балканския полуостров и виж дали Сърбия граничи източно от Косово директно с Македония. Мноого си ***. Случай, ти да не си завършил Помощното училище във Вършец? Може да си учил и сетне във ВИФ, а?
129
4
 
5
 
! Отговори
тя преди 5 години
Сърбите си гледат интереса , не като нашите мекотели , които ни вдигат сметките , но ги чакат и тук "жълти жилетки "!
128
2
 
3
 
! Отговори
Nnn преди 5 години
Да, ГЕРБ категорично трябва да мине в опозиция за известно време. Но, освен ГЕРБ проблема е, че ако БСП е тяхната алтернатива, лошо за България. Те, БСП не предлага алтернатива.Целта им е да се наместят на хранилката и, както са изгладнели, майка ни жална. Ако Президента се дистанцира от червените и, ако наистина е патриот и с подкрепата на армията ( ако има такава, т.е. армия и подкрепа) да поведе страната към наистина сериозни промени.Друга алтернатива на този етап не се вижда.
127
2
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Зозо Смени първата буква на последната руска дупка с П.
126
7
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 127 То хубаво некадърниците от ГЕРБ да се махат , ама като дойде оная кадърната от БСП, ще видиш кон боб яде ли.
125
6
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НЕЩО СЕ ЗАМИСЛИХ ЗА ВРЕМЕТО НА ВОЙНИКА ШВЕЙК ! ? ГАЗЪТ ЩЕ ПРЕМИНЕ ОТ СЪРБИЯ В АВСТРИЙСКИЯ ГАЗОВ ХЪБ И- ЗА ИТАЛИЯ И ...РЕД ДРУГИ СТРАНИ !!! А ВТЕЧНЕНИЯТ "ИНДИАНСКИ" ГАЗ /ПОЛУЧЕН ОТ "УНИЩОЖЕНИЕ НА ЗЕМЯТА В САЩ" / ,ЩЕ ИМА СВОЯ ПАЗАР -НЕ ТУК И НЕ ТАМ ... А НЯКЪДЕ -МОЖЕ БИ В САУД И "СТУД И СТУД" !?!?
124
6
 
10
 
! Отговори
копейкин преди 5 години
Ще им го доставят със самолети.Беше то когато Сърбия беше по-близо до запада. Сега ще си спомнят с умиление времената когато са били по-добре от нас.
123
4
 
6
 
! Отговори
Рубльов преди 5 години
Друже Вучич-ние, байганьовците, ще ви построим газопровод за 3 милиарда, до вашите граници, сал да не плащате скъпа газ. Ще си дадем и г***за за вас, мили ми србе....
122
6
 
11
 
! Отговори
До Зозо преди 5 години
И нас никой не ни натиска да купуваме американски шистов газ и самолети по стари от нашите ,нали???
121
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето, значи, защо е майдана в Белград.
120
22
 
16
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Най-лесният начин една държава да потъне е да се обвърже с русия.Горко и на Сърбия.
119
13
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До до 122Затварят през Украйна ама друг път. През Луната ли ще продават газ? Това путиновците сте много зле!
118
14
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Сръбия е последната руска дупка на Балканите!
117
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Цецо БорисовЛукойл е американо-руско-европейска фирма.Не знам защо ги натискат,не ми се вижда логично,освен натискащите да са някои конкуренти.
116
13
 
20
 
! Отговори
Геш преди 5 години
Сърбите имат топки не са скопци като нашите евнуси !
115
6
 
17
 
! Отговори
до 122 преди 5 години
Руската газ не само,че е по ефтина но и по качествена.Шистовата газ става за горене но за обработка "претопяване "на метали не е за предпочитане съдържа сяра и други елементи които правят метала по лош.За това Германия иска СП=2.Тръбата която минава през Украйна 80% е продадена на американски фирми те вдигат цената за пренос и тя става по скъа тази година договора сукрайна изтича и руснаците ч затварят няма да пускат транзит през нея.
114
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта на Американците не е сама спиране на Руския газ , но купуване на втечнен американски шистов газ.
113
9
 
9
 
! Отговори
Цецо Борисов преди 5 години
До АнонименЛукоил е с шеф един селянин от Правец. Той е верен слуга на руска фирма и за да угоди на нея вдига цените на бензина и дизеловото гориво. Когато шофьорите скочиха, ББ усети каква може да стане и веднага оказа натиск да се свали цената на горивото, иначе ББ-3 си заминаваше. МАЛКИЯТ КЛЮН обаче нагло продължаваше да твърди, че причината не са протестите. Фамилията, от която произлиза, е известна в Правец с името Свинарите. Пази боже от свинари хора да станат...
112
4
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Анонимен: Точно пък Станишев не трябва да се връща. След неговото просташко управление БСП тръгна към залез.