Русия започна превъоръжаването си с изтребители пето поколение

76 самолета Су-57 влизат в употреба
Обновена: 30 юли 2019 10:34 | 29 юли 2019 21:10,
342
Русия започна превъоръжаването си с изтребители пето поколение
Снимка: Reuters

Руската компания "Сухой" започна изпълнението на договора за доставка на руските Въздушно-космически сили (ВКС) на изтребители от пето поколение Су-57, предаде ТАСС, цитирайки съобщение от апарата на вицепремиера Юрий Борисов.

Още по темата

Русия се превъоръжава с изтребители от пето поколение

Държавната поръчка за доставка на 76 изтребителя Су-57 за ВКС на Русия бе подписана миналата година, пише БТА.

В резултат от изпълнението на договора руското военно министерство ще получи "най-съвременния многофункционален изтребител от 5-о поколение, което ще повиши бойните възможности на родните ВКС", се казва в съобщението. Първият самолет ще бъде предаден на поръчителя до края на тази година.

Су-57 е предназначен да унищожава всички видове въздушни, наземни и надводни цели. Самолетът има свръхзвукова крайцерска скорост на полет, въоръжение, разположено във фюзелажа, радиопоглъщащо покритие (технология "стелт"), както и най-съвременен комплекс бордно оборудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
3
 
! Отговори
стар чвор преди 4 години
браво на Русия , имат пари и модерни технологии-въоражават се....бравоСлед някоя и друга година , отново бази във Виетнам, Куба, Венецуела,България и тн...Не може Тел Авив и шибаняците да наложат нов световен ред........Руснаците са миролюбиви хора,но във Вашингтон това не го разбират.
237
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 303Фалшива информация ползваш или произвеждаш? Китай ще е първата страна, която ще купи Су-57. Съвсем скоро!Хиндустанците, подобна на тукашните им братовчеди, се опитаха да смъкнат повече за себе си. Не успяха да прекарат французите с голямата партида Рафал,не успяха да прекарат и руснаците. Сега се озъртат, защото хич не ги бива в самолетостроенето! Нали се опитаха да правят МиГ-21 - всичките изпопадаха!
236
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 305Лицемерче, ти какво, след като разбра, че империалистическа Америка не може да се справи с капиталистическа Русия се размечта това да стори комунистически Китай?Няма да стане! Дружбата им е силна, интересите им съвпадат, а адмирал Путятин си е свършил перфектно работата с договора. И знаеш ли защо е успял да узакони тази огромна територия? Не знаеш! Заради лакомите англичани и опиумните войни!Чети повече, по-малко мечтай!
235
7
 
6
 
! Отговори
Боли ме хуя преди 4 години
За рассияИ личноЗа ШундинАре у лево
234
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Су-57 ще се произвежда в Далечния изток ,до самата граница с Китай в гр.Комсомолск на Амур!В предвид китайската експанзия до 10г. авиозавода ще е в китайска територия!
233
5
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 292 преди 4 години
Хкрементче, историята знам по-добре от теб. Бъркаш годините, ама простено да ти е - на неграмотно момче може да му се прости! Преди 150 години МакГахан е ходел по нашите земи. Просто уточнявам.През цялата си история руските хора са имали национална баня.Във всяко селце в гората. Когато Луи XIV и дворът му са смърдели от мръсотия и са се заливали с парфюми, за да не вонят толкова, руснакът се е къпал и в най-големия студ, "парел" се е, скачал е в дупка в леда, изпивал е голяма чаша бира и живеел
232
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 301Да знаем ,че Русия е на второ място по износ на оръжие ,но няма да е за дълго,до година Франция ще я измести ,защото руският износ намалява !Индия и Китай се отказват от закупуването на Су-57,руски оръжия купуват предимно страни от Третия свят които не могат да си позволят Западно оръжие!
231
3
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Това за бясното превъоръжаване го знаем. Само не казват срещу кого ще се бият. Военната мощ на НАТО превишава тази на Русия 10 пъти. Ако някой реши да натисне ядреното копче с живота на Земята е свършено.
230
5
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 299 преди 4 години
Крети, влез в който и да е статистически справочник да видиш, че Русия е на 2-ро място в света след Щатите по износ на оръжие. Продават се не само самолети, какво да ти обяснявам! Русия продаде на Южна Корея голяма партида танкове Т-90, ракетни двигатели за тежката ракета "Наро". Даже Саудистка Арабия ги врънка за С-400 и уникалния унищожител на танкове Терминатор-2. Купуват Виетнам, Алжир, Индия, Китай, Венецуела, Куба, Египет и още много! А хитрите жабари купиха Як-130, смениха двигателите и
229
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 285Пример дай, хайванче! Ако имаш предвид Ирак, не си направил правилния избор, от който следват правилните изводи. В Ирак надмощието се постигна чрез стотици, даже хиляди Томахок! Мятаха ги по летища, военни групировки, мирни жители, по всичко! Храбрите американци! А храбрите иракски пилоти, като видяха положението, избягаха с МИГ-овете в Иран. Не искам война, това не е мач, няма да гледаш "наш'те" срещу "ваш'те"!Както и да е - "Наше дело правое, победа будет за нами!"Слава России
228
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха-хаСАЩ продава, ама Русия
227
3
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Хубави или лоши, ама Русия и САЩ си ги правят и ги продават на балъците :)
226
12
 
13
 
! Отговори
До 291 преди 4 години
Пълна глупост.Няма шанс тоя самовар СУ-57 няма никакъв шанс да види Ф-35 преди да се случи обратното.Най-малкото СУ-57 не е стелт и свети на радарите като коледна елха ,а Ф-35 е почти незабележим.Не разбрахте ли ,че на тоя самовар СУ-57 дори Индия му се изсмя .а и никой не го иска ?! Пише ли "сдялано в росии" бягай далеч..
225
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
76 самолета Су-57 влизат в употреба----СЛЕД 50-60 ГОДИНИ....МОЖЕ БИ...
224
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия започна превъоръжаването си с изтребители пето поколение------------ПАК ПОДХВАЩАМЕ СТУДЕНА ВОЙНА АРУСИЯ=ПРОКАЗА
223
5
 
12
 
! Отговори
Просто факти преди 4 години
За 150 години САЩ се създадоха и станаха Сила Номер 1.За 950 години Русия още пъллзи в каллта по коленне
222
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Америка ползва Пето поколение самолети Раптор от 18 години !Русия сега още се опитва да лъже че щяла била да си произведе :))))Векове делят руското блатто от САЩ!
221
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААВ Сирия тестваха няколко С-57 , и Ф35,Резултата - СУ - 57 - вижда и заключва на радарите си Ф35 - преди още Ф35 да е видял СУ-57.Забрави да напишеш, че Су57 има невероятно мощни парни инджикипляктори, които не оставят никакви шансове на Ф35.Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2019/07/29/rusiia-zapochna-prevyoryjavaneto-si-s-iztrebiteli-peto-pokolenie.417943,5
220
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От този самоварр ще направят 5 броя максимум.Но нямат компоненти за авиониката дори за 2 броя, санкциите отдавна спряха всичко от ЕС и САЩ.А в Русия и кламери не могат да направятЗначи превъоръжаването се отлага със 150 години
219
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СофияАбе ти си много завален. Свободата от турците откъде ти е дошла бе джанъм.На мен лично от никъде.Ти ако живял по това време може, аз не съм.