Русия прехвърли в Сирия 300 военни полицаи от Чечeния

Те имат специални задачи в зоната по границата с Турция
25 окт 2019 10:44, Елка Василева
42
Русия прехвърли в Сирия 300 военни полицаи от Чечeния
Снимка: архив, Reuters

Русия е прехвърлила допълнително в Сирия около 300 военни полицаи от Чечения за изпълнение на специални задачи в 30-километровата зона по турско-сирийската граница, предаде ТАСС, като се позова на днешно съобщение на министерството на отбраната.

ТАСС съобщава още, че от Ростовска област и от Краснодарския край военнотранспортни самолети докарват в базата Хмеймим в Сирия над 20 бронирани автомобили "Тигър" и "Тайфун-У".

Още по темата

Военните скоро ще започнат да изпълняват своите задачи. Министерството на отбраната на Русия посочва, че те ще се грижат за безопасността на населението, ще поддържат реда и ще патрулират в определени райони.

Военните полицаи ще окажат също съдействие по извеждането на подразделенията на кюрдските отряди за самоотбрана заедно с тяхното въоръжение от 30-километровата зона по турско-сирийската граница, пише БТА.

Министерството на отбраната посочва, че в Сирия са пристигнали най-добре подготвените военни, с опит в подобни операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
15
 
7
 
! Отговори
Salih преди 4 години
А кой да прехвърли, останалите са алкохилици. Чеченците обичат войната, но често се бият за пари. Сега са принудени от Рамзан, вярното куче на Путин. Дано се осъзнаят и прехвърлени там служат на Турция, която ги подкрепи в борбата им за независимост навремето. Иначе ще ги чака съдбата на кюрдите. Наследниците на шейх Шамил, орелът на Кавказ, е време да се осъзнаят.
9
9
 
5
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
"ОСВОБОДИТЕЛИТЕ". НА СИРИЯ, СИ ПРЕХВЪРЛЯТ ГЛАВОРЕЗИ И ОТ ЧЕЧНЯ ЗА ДАПРОЧИСТЯТ СТРАНАТА ОТ КОМУНИСТИ. ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО НА "АРАБСКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ"... ХАХАХААААА
8
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да познаем ли колко от 20те машини ще дадат фира в първата година? И така както сме тръгнали, колко от 300 те "военни полицаи"?
7
5
 
15
 
! Отговори
КЛ преди 4 години
Прехвърлили са мюсулмани. Умно.
6
16
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Мъничко, червеничко със 7 дупки по него - що е то - девствената ципа на Машенка из деревни Прохоровка
5
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вакум в съвременния свят не може да съществува.... ако САЩ се изтеглят от севреозападна Сирия (по точно избягаха като мишки).... това пространство трябва да се запълни с други военни структури...и организаций ....Турски...Сирийски...Руски...единствените чуждестранни сили който са легално в Сирия ...по покана на президента и правителството на Сирия са Руснаците ...всички останали са ...терористи ...врагове....
4
23
 
8
 
! Отговори
Гога преди 4 години
А прехвърлила ли е рашътъ и 300 цистерни антифриз и газ за горене, че те рашките смоци налочване нямат
3
27
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
300 чеченски главорези ще колят мирни сирийци! Браво Пyтяя "мъж" си!
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще има втора серия на "ихтамнет"
1
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия се оплита в собствената си паяжина. Акъл море глава шамандура, както са казали умните хора.