САЩ праща още войници в Сирия да пазят петролните полета

Трябвало да лишат Ислямска държава от доходи
70
САЩ праща още войници в Сирия да пазят петролните полета
Снимка: БТА, архив

Министерството на отбраната на САЩ изпраща допълнителни подкрепления в Североизточна Сирия за охрана на петролните полета от бойците от терористичната групировка "Ислямска държава", съобщават информационните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата
САЩ укрепват своите позиции в координация с партньорите от Сирийските демократични сили с допълнителни войници и средства за предотвратяване на връщането на петролните полета в ръцете на "Ислямска държава" (ИД) или други дестабилизиращи фактори, се посочва в прессъобщение на Пентагона.

Оттам посочиха още, че борбата с терористите от ИД продължава.

"Ние сме длъжни да лишим ИД от този важен източник на приходи, за да гарантираме отсъствието на възможност за възраждането й", посочват от министерството.

Съобщението идва след като американският президент Доналд Тръмп взе по-рано този месец спорното решение да изтегли американските сили от Североизточна Сирия, с което откри пътя за турска военна операция там.

Тръмп обоснова тази стъпка с желанието да върне около 1000 американски военни у дома и да сложи край на американската намеса в зоната. По-рано той заяви, че "малък брой" американски военни ще останат в Сирия, за да охраняват петролните полета, но според съобщения в американски медии допълнителните сили ще включват танкове и стотици войници, пише ДПА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: САЩСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Доячите преди 4 години
Тия енки не ги интересува кой какво интересува ги от къде могат да издоят телето от Сирия петрол от България злато и сещате ли се на вас оставям.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛудЯнките си имат собствен пеетрол, и имат и петрола на Саудитска Арабия. Ердо иска петрола на Сирия, Асад иска петрола на кюрдите, а руснаците се опитват да помагат и на двамата диктатори до вземат нещо от това което искат. Американците са там за да не позволят това да стане, защото нямат интерес диктатори да владеят региона безнаказано.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 59Май не ви харсва много истината? То няма как да ви харесва, сега когато Ердо играе с руснаците а вече е ясно че е купувал петрол от ИДИЛ. Руснаците през 2015 са писали за него, а сега изведнъж забравиха всичко. Защо така?
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛъжемиротворциТе не "победиха" ли заедно с руснаците и останалите. Спомням си че Лавров така каза. ДА не обвиняваш руснаците в лъжа?
56
2
 
2
 
! Отговори
Луд преди 4 години
Абе Янките само петрол ги интересува,,,Ислямска държава,,,ужким туристи дето ги няма,нали обявиха че са ги победили,Или краварите наричат,,Ислямска държава,,Турция и искат да точат петрол само те а не и Ерго
55
2
 
0
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
Що не вземеш да се гръмнеш?
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До светнА ли ви?На такива дето им е светнало, ама с руска свещ им изглежда така. Американците пазят да не тръгнат свободните бойци от ИДИЛ към петролните кладенци и пак да почнат да набират сила като продават петрол на .... синчето на Ердоган.
53
3
 
12
 
! Отговори
светнА ли ви? преди 4 години
Надявам се, че след тази информация и на най-върлите фили на САЩ-исаните да им светне, че САЩ ги интересува само петрола и нищо друго.Призивите за свобода, демокрация или за благоденствието на аборигените са приказки за наивници, които все още се въдят по всички земни ширини и дължини.
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИД е проект на краваря. ПКК сащо е проект на краваря.Единия в ролята на крадец другия в ролята на пазител. Иии САЩ: Видите ли колко са добри тия от пкк, и сега те трябва да си имат свобода (в района на кладенците) !!!!!Района който всащност ще пренадлежи на Израел.Това се знае мн мн добре от целия свят но не разбирам защо и цяла европа малчи. Каква е изгодата и от това. Да се цепи Сирия
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55Аз не само че вече "пробвах", но и не си стигнал доникъде с приказките. Буквално нямаш какво да кажеш и скачаш от тема на тема по наръчника на троловете дето си го четеш всеки ден и, не, не си познал. Демокрацията е за хората които са гласували за такава. Което ми напомня, че то и гласуването на комунистите е пародия. Все пак е добре да се отбележи, че даже и те на хартия искат да се види че са легитимни, затова си организират псевдо избори.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма какво да защитавам,истината е че когато става въпрос за влияние и пари, всички слова от рода на "демокрация"и тем подобни мътилки губят съдържание!Ха сега ти пробвай!
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До50Така няма да стане. Първо си защитавай приказките. Иначе знаем че си свикнал да рецитираш по устав. В нормалните държави такива неща не минават. Трябва да си променяш навиците вече. Отдавна не живееш с комунистическа България.
48
1
 
5
 
! Отговори
До50 преди 4 години
Над 800"легиона пазители"пръснати по целият свят,част от този процес ли е?Втора проба!
47
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 50Първия ти пункт паднА както се казва. Минаваш на втори: нека видим.Кое изнесено злато и кога е "изтребено местното население. Дай времеви период.
46
2
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 4 години
Вярно предхожда го,а изнесеното злато и изтребването на местното население,част от този процес ли е?Първа проба!
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 43Демокрацията в Америка предхожда добива на петрол. Пробвай пак.
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали русофилите казаха че американците са се уплашили от всемогъщия Путин. Много съм разочарован че така са се объркали.
43
2
 
7
 
! Отговори
До48 преди 4 години
Търсените продукти са преходни,днес са въглеводородите,утре може да е земята, вдруги ден може да е водата! То и "пазителите"са преходни ама засега реалноста е такава,САЩ са"пазител"номер едно!
42
4
 
1
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
27 октомври 2019 ще е новият Девети селтември !!! Слава ! Слава ! Слава !!!
41
2
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 4 години
А спри да си представяш,ако не са краварите то ще са някои други "пазителите"на тоя печеливш и бързо оборотен продукт!