Руска атомна подводница неочаквано се появи край Аляска

На борда ѝ не е възниквала аварийна ситуация
28 авг 2020 09:30, Елка Василева
176
Руска атомна подводница неочаквано се появи край Аляска
Снимка: архив, БГНЕС

Руската атомна подводница "Омск" неочаквано е изплувала близо до брега на Аляска.

На борда ѝ не е възниквала аварийна ситуация, съобщи източник от Тихоокеанския флот, цитиран от РИА Новости.

Пентагонът също посочи, че не е получавал никакви искания за съдействие.

От руското министерство на отбраната уточняват, че  подводницата "Омск" е участвала в учения и нито за момент не е нарушила международните правила за корабоплаване.

Задачата на подводницата е била заедно с ракетният крайцер "Варяг" да поразят морска цел в Берингово море в рамките на  учението "Океански щит 2020", уточняват от военното ведомство в Москва, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
От Русия до Аляска е 80 км. Явно пак не са ''сработали'' уредите за ориентация......и тези ще ми водят война.
79
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо неочаквано!Нека гледат раирани дюшеци какво ги чака !Аляска е Руска територия!
78
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влезнах да прочета няколко руски сайта за новини и навсякъде се казва ме НЯМА информация да има проблем или авария с подводницата. Просто хамериканците са напълнили гащите и ги плещят без да знаят. Те самите казват че не са получавали информация за авария или какъвто и да е проблем с подводницата. Съответно някой си го е помислил и медийте го разпространяват като луди за да става сензация. Прекараните пак сте вие, че ви забимават с пропаганда.
77
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Неочаквано е защото подводницата я е подминала тази система като километричен камък."Боби, *** си като талпа.Прочети пак статията и помисли защо се говоти за евентуален проблем.Хинт: това е АТОМНА подводница.
76
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиE,тя цялата технологична база на руснаците е Внос,още от създаването й,дори прехвалените МИГ ползват реактивните двигатели на Ролс Ройс ,но ние не се бием в гърдите,като тях.Показателен е анекдотът за космическите програми на САЩ и СССР.Един от американските инженери казва"пленили сме не тези генерали които трябва"И едните и другите ползват германските ракетни разработки
75
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рушките другари в сайта пак се възбудиха от нищо.Другаре, никой не казва, че подводницата е изплувала неочаквано за американците (т.е., че те не са знаели, че е там). Съобщението е, защото такива подводници нормално не изплуват въобще и то много дълго време, и това събитие само по себе си е необичайно. Затова се пита дали не е станало нещо..Тва русофилите много про*ти. Като кучето на Павлов сте.
74
1
 
5
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
Защо пък НЕОЧАКВАНО?
73
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подводницата е изплувала под носа на американците за да им покаже че не са беззащитни. Едно ядрено торпедо по крайбрежието и ще ги върне 100 години назад. А ако е по някое голямо пристанище в Америка край икономиката им рухва от раз.
72
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Край черно море има 3 държави съюзници на САЩ, защо да няма кораби? Черно море по нотариус е на раша ли?
71
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американски Кораби край Черно Море , защо Не и Подводници край Аляска .... :) щом искат игра. :) ето Яяяяя :))))
70
9
 
13
 
! Отговори
K6 преди 3 години
На братушките им сърбят ръцете да взривят и унищожат планетата
69
8
 
17
 
! Отговори
ВсичкоРускоЕбоклук преди 3 години
Подводницата е изплувала изненадващо за...журналистите. Смях.
68
13
 
15
 
! Отговори
А.К. преди 3 години
Според руски блогери подводницата е поискала помощ от бреговата охрана на САЩ. На борда има пожар който вече е обхванал два отсека но засега няма да евакуират екипажа.
67
5
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
До Боби.......Цялата земя на моето село се обработва(без градините), но в селото няма ЕДНО РАБОТНО МЯСТО...Това се нарича интензивно земеделие. не може с амо с мотики да се обработва земята. А и колко читави хора са останали в селото ти?
66
8
 
13
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
До Боби.............точно 15см краставичка и да не е крива..........Ти наистина ли вярваш в тия митове за лошия ЕС, който определял всичко, дори размера на презервативите и кривината на краставиците? Специално за последните става въпрос за екстра качество, което не означава, че останалите не трябва да се продават както го тълкуват руските еничари антиевропейци. също както и с прословутата забрана да се яде шкембе! Жалък си Буби!
65
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още една руска смъртна консерва Тия нищо добро не могат да произведат, няма мозък за нищо, освен да убиват
64
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо никой не ката руски коли по света ...?Защо не купуват руски стоки у нас ...?Защо никой не внася руски *** у нас - защото няма да се купуват ;)
63
6
 
14
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Абе другари, не разбрахте ли, че комунизма няма да се върне ? Нито ще се върнем в Азия, колкокото и водите кремълска пропаганда. Маргарет Тачър едно време каза, какво представлява Русия: Горна Волта с ракети.
62
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната провокация от коччината ... или поредният Курск ;)Руските неккадърници са си врагове самички :)))
61
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боби я не ми говори глупости. Първо света се развива никой не ще да седи на село да ти гледа овце. Второ знам ги тея руски трактори, дето половината реколта оставаше зад трактора и ходете да е събирате.Второ явно изобщо не си ходил в Добруджа да видиш, за какви модерни машини става дума днес и няма педя земя да не се обработва. Живееш в измислен филм, че едно време много се е гледало. От мн гладане се редихте на опашки за хляб 3ндена напред.