Валери Тодоров: Думите на Байдън към Путин са изпусната реплика

Подобно изостряне на отношенията не е допускано от нито един US президент
22 мар 2021 21:28, Анисия Иванова
108
Валери Тодоров: Думите на Байдън към Путин са изпусната реплика
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Репликата на Джо Байдън, че Владимир Путин е "убиец", бе прекалена и подобни изпускания на фрази са крайно действие в дипломацията и световната политика. "По-скоро това беше една изпусната реплика", заяви Валери Тодоров, журналист, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Навремето Роналд Рейгън определяше СССР като "империя на злото", но това не пречеше да поддържа отношения със съветските лидери. По същия начин и Бил Клинтън, който открито съветваше Борис Елцин, се намесваше в руската политика", припомни той.

"С други думи американците нямат причина да бъдат обидени, ако действително Владимир Путин се намеси в избора на президент", коментира още Тодоров.

Още по темата
"Може би в поведението на Джо Байдън има в известен смисъл и лична обида, тъй като въпреки колебанията, Москва симпатизираше повече на Доналд Тръмп. От друга страна, демократите винаги са били привърженици на по-твърда линия към Москва и една такава реплика волна или не - има две послания".

"Едното е вътрешно - Байдън дава знак, че ще се опита да реализира някои от по-колебливите стъпки на Тръмп, а външното послание е, че разпознатите държави като врагове или съперници трябва да се готвят за по-твърди мерки", уточни журналистът.

По думите на Тодоров реакцията на Путин след репликата на Байдън е по-скоро изчерпателна, отколкото мека.

"Руският президент разбира, че Байдън в момента е много объркан спрямо вътрешното и външното наследство на Тръмп, като Владимир Путин ясно заяви, че Русия ще продължи да провежда своя политика независимо от действията на САЩ", допълни гостът пред Bloomberg TV Bulgaria.

От разговора стана ясно, че има упреци към Байдън от страна на партньорите и опонентите му в САЩ, че подобно изостряне на отношенията не е било допускано от нито един американски президент досега.

Във връзка с шпионската афера у нас журналистът коментира, че досега страната ни е експулсирала руски шпиони, които по пътя на логиката следва да са имали някакви помагачи от българска страна.

"Да се нарича тази група "супершпиони" не е редно, а и не съм съгласен, че разкривали класифицирана информация само за жълти стотинки. По-скоро тези лица имат и някаква емоционална обвързаност, т.е. мотивацията е била друга".

Журналистът коментира, че дейността на петимата заподрозряни най-вече засяга инфраструктурата, която предстои да се разгърне в България, когато "дойдат американските самолети и ще се търси нова защита срещу Русия по линия на НАТО".

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
2
 
! Отговори
Отново преди 3 години
Комунистите защитават Комрад Байдън!
41
10
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
не се страхувайте да изразявате мнения,КГБ имат само *** и двама трима диктатори в източна европа,ще ви плющят минуси но това не е заплаха...не се поддавайте,САЩ не плащат на *** манипулатори...ние убиваме враговете на Народа на САЩ...споделяйте без страх и изразявайте мнения...Вие сте Свободни Човешки Същества...не дължите нищо на никого...споделяйте Мечтите си!!!Бог да пази САЩ!!!
40
9
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименпродължавайте да си давате "надежда"...заблуждавайте както правеше гьобелс да манипулирате глупаците,идваме за вас...и плюещите ни със съвременните технологии не могат да въздействат на мнозинството хора мечтаещи за Справедлив и Свободен Свят..."опашките" пред руските посолства са "километрични"..мечтаещите за руски визи са "милиарди"...само факти...четете ги както дявола чете Евангелието тролчета...Бог да пази САЩ!!!
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравата се е изпуснал, щом и тука се размириса.
38
2
 
6
 
! Отговори
до 58 преди 3 години
Нито са го видели, нито са го чули, просто са усетили миризмата.
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами стар е човекът,"изпуска" се вече.Напълно нормално е.
36
4
 
21
 
! Отговори
Каква изпусната преди 3 години
реплика бе, ей! Ако си президент на ядрена държава, дето се смята за световна суперсила, как президентът й ще си "изпуска" репликите??? Освен ако не е деменетен и се изпуска по навик... Тогава му слагайте памперсите и го приберете човека у дома или някйде, където ще го обрижват както му се полага, Но не да "командва" ядрена държава!!!
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо забравяте за човека срещу Байдън този, който му зададе въпроса?
34
6
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
"изпусната"...удобно,виждам нов изказ,отказ от фалшивата "дипломация"не носеща нищо на човечеството,заявка за ново начало виждаме милиардите по-света,уморени от безнадеждността която ни насажда миналото и клишетата,заявка за Пречистване...разбира се ще е жестоко...но не ни оставихте избор...ние сме Свободни Човешки Същества...дишаме един и същи въздух г-н Путин...защо олигарсите ви да имат яхти ,а обикновенните руснаци да нямат...хляб???Бог да пази САЩ!!!
33
4
 
15
 
! Отговори
Qanon преди 3 години
Да ме прощават, ама краварите никога не са се славили с голям умствен капацитет. Даже напротив - винаги са били доста първосигнални и примитивни.
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
деменцията не прощава.
31
4
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Путин ще го закопае бай Дън !!!
30
7
 
3
 
! Отговори
Доста неадекватен преди 3 години
Защо този пишман журналист защитава предателите ?! Май е закърмен с тяхната емоционална обвързаност
29
3
 
9
 
! Отговори
Американ преди 3 години
То е ясно че Бинодът е объркан, а единственото ясно послание е, че скоро ще се "изпуска" не само от устата..
28
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрация значи на мръсника да му кажеш в лицето че е ***, на убица да му кажеш в лицето че е убиец. Байдън издържа изпита за демокрация с отличен, а путинофилите има да орат дълбока есенна оран до изритването на Путин от Кремъл, след което ще го забравят за 15 минути както забравиха десетки други началници на тази нещастна страна.
27
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е поредният експерт, съветско изкопаемо, което е излязло от дупката си!Матросов е бледа сянка на този защитник на бункерния лилипут! Позор!
26
9
 
7
 
! Отговори
получи си заслуженот преди 3 години
Репликата изобщо не е изпусната. Интервюто което беше излъчено по ABC News беше на запис а не директно и ако това наистина е била изпусната реплика, то Байдън можеше да поиска да бъде изрязана. Каква е разликата между секретарите на КПСС и Путин защо никой от тях не беше наречен убиец. Путин върши едно а говори съвсем друго, трови и казва че не е той, убива и пак не е той за всички подлости казва нямате доказателства и това продължава 20 г. Трябваше да се сложи точка на това и Байдън я сложи.
25
5
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Путин отново показа ниво и възпитание. За Байдън или добро или нищо - значи нищо. Това е нивото на човечеца.
24
0
 
5
 
! Отговори
Агент преди 3 години
Агента пак се изказа....
23
4
 
7
 
! Отговори
до 26/ за фалш Путин преди 3 години
Е, джуджето не е избило чак толкова много хора, та да го наричате масов убиец, само в Чечения попрекали малко , където бяха умъртвени 2 милиона и 700 хиляди чеченски българи...