Валери Тодоров: Думите на Байдън към Путин са изпусната реплика

Подобно изостряне на отношенията не е допускано от нито един US президент
22 мар 2021 21:28, Анисия Иванова
108
Валери Тодоров: Думите на Байдън към Путин са изпусната реплика
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Репликата на Джо Байдън, че Владимир Путин е "убиец", бе прекалена и подобни изпускания на фрази са крайно действие в дипломацията и световната политика. "По-скоро това беше една изпусната реплика", заяви Валери Тодоров, журналист, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Навремето Роналд Рейгън определяше СССР като "империя на злото", но това не пречеше да поддържа отношения със съветските лидери. По същия начин и Бил Клинтън, който открито съветваше Борис Елцин, се намесваше в руската политика", припомни той.

"С други думи американците нямат причина да бъдат обидени, ако действително Владимир Путин се намеси в избора на президент", коментира още Тодоров.

Още по темата
"Може би в поведението на Джо Байдън има в известен смисъл и лична обида, тъй като въпреки колебанията, Москва симпатизираше повече на Доналд Тръмп. От друга страна, демократите винаги са били привърженици на по-твърда линия към Москва и една такава реплика волна или не - има две послания".

"Едното е вътрешно - Байдън дава знак, че ще се опита да реализира някои от по-колебливите стъпки на Тръмп, а външното послание е, че разпознатите държави като врагове или съперници трябва да се готвят за по-твърди мерки", уточни журналистът.

По думите на Тодоров реакцията на Путин след репликата на Байдън е по-скоро изчерпателна, отколкото мека.

"Руският президент разбира, че Байдън в момента е много объркан спрямо вътрешното и външното наследство на Тръмп, като Владимир Путин ясно заяви, че Русия ще продължи да провежда своя политика независимо от действията на САЩ", допълни гостът пред Bloomberg TV Bulgaria.

От разговора стана ясно, че има упреци към Байдън от страна на партньорите и опонентите му в САЩ, че подобно изостряне на отношенията не е било допускано от нито един американски президент досега.

Във връзка с шпионската афера у нас журналистът коментира, че досега страната ни е експулсирала руски шпиони, които по пътя на логиката следва да са имали някакви помагачи от българска страна.

"Да се нарича тази група "супершпиони" не е редно, а и не съм съгласен, че разкривали класифицирана информация само за жълти стотинки. По-скоро тези лица имат и някаква емоционална обвързаност, т.е. мотивацията е била друга".

Журналистът коментира, че дейността на петимата заподрозряни най-вече засяга инфраструктурата, която предстои да се разгърне в България, когато "дойдат американските самолети и ще се търси нова защита срещу Русия по линия на НАТО".

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
11
 
! Отговори
Хубаво е да се знае преди 3 години
До АнонимеНВ Украйна близки до семейството на Байдън притежават газопреносната система на страната. Затова спретнаха и Майдана. Затова натиснаха и България да блокира алтернативните газопроводи и вместо печелим от транзита през Южен поток, гоним дипломати. Това е причината и за войната в Украйна.
21
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Амеиканците никога няма да се примирят със силната Русия. Всеки излязъл на пътя им трябва да бъде унищожен. Така е било и така ще се стремят да бъде....ако Русия им позволи.
20
6
 
10
 
! Отговори
Без коментар преди 3 години
По-слабият винаги изпуска нервите си.
19
14
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ФАЛШИВИЯ ПУТИН СЪВСЕМ ОТКРИТО ИЗБИ НАСЕЛЕНИЕТО НА УКРАЙНА И СИРИЯ И ТО СЪВСЕМ ОТКРИТО!!БАЙДЪН Е СПЕСТИЛ ДУМАТА МАСОВ ПРЕДИ УБИЕЦ!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък *** коментира Байден....изветрелия старчок в хубав костюм, сложили са го на тая позиция да го мъчат само човечеца, а пък тоя "анализатор" коментира какво са му казали да го питат и какво да отговори. хахахахахахахах
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин разказа играта на дядо Скруч. Направи го на Мики Маус пред цял свят. Сега вече физически изнемощялия и преплитащ крака старец е вече доказал се интелектуален инвалид. Защо дядо не се яви на живо в ефир да си поговорят, а?
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Русия и за руснаците това няма абсолютно никакво значение дали са изпусната реплика или преднамерено. Това е обида не срещи Путин, а срещу руския народ.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не са изпусната реплика. Байдън може да се спъва и да забравя, но при интервютата всичко е отработено, и въпросите, и театралната интонация - ааа, иии, ааа... йес, ай ду! Ама виждате ли, моля ви се, аз не искам да го казвам това, но журналиста ме пита, и тъй като Путин наистиан е убиец, просто съм длъжен да го кажа, светът да знае.
14
6
 
8
 
! Отговори
Боза преди 3 години
Ша правят нова инфраструктура за F16 ,по точно ще застаряват инфраструктурата все пак са 50 годишни Ф-ките!
13
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам Кървавият Пигмей на колене да извърви пътя до Хага и на всеки метър да се покайва за някоя от жертвите си. Бая свестни и доблестни хора затри тоя психопат и крадец. Абе няма ДУША....
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНЦял свят знае, че Байдън е натурален ***, но е удобен на кукловодите си. Като го гледаме напоследък май се изпуска не само през устата.
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви нови самолети бе 50 годишни щайги и то чак през 2025 тогава ще летят и 6+ поколение,а ние като *** ще се гордеем 4+!
10
9
 
12
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Червеният клакьор на комунизма Валери Тодоров ни е добре известен.Той се надява на някакво успокояване на кризата между Белия дом и Кремъл, но това няма да се случи. Световните новини съобщиха, че Байдън днес е споделил възможността за предаване на Путин на Международния съд в Хага за престъпления срещу човечеството.
9
21
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ, ЧЕ ФАЛШИВИЯ ПУТИН Е МАСОВ УБИЕЦ И ТО ДАЛЕЧ ПО-ГОЛЯМ ОТ ФАЛШИВИЯ КИМ ЧЕН УН !
8
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън е същото *** като Радев.
7
8
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОМУНИСТА ВАЛЕРИ ТОДОРОВ УВОЛНЕН ОТ ГЕРБ КАТО ШЕФ НА БНРАДИО:D ПЪЛНО Е СЪС КОМУНИСТИ В БЪЛГАРИЯ!
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Дън е толкова изкуфял, че още не е разбрал, че вече е мъртъв - ходещ мъртвец както се казва
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя разсъждава все едно Бай Дън помни какво е закусвал последно. Няма смисъл
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън е с очевидни заболявания, не може да говори с журналисти без да ползва пищови. Не знам дали е деменция, алцхаймер или нещо от сорта.. Нарича заместничката си "президента Харис". Стана ясно че тя приема офи иални лица, води редовните срещи с правителството.. Очевидно използваха стареца, за да сложат ямайско- индийската убавица Харис на поста, която иначе нямаше да бъде избрана. А него ще го бутат докато може да маха с ръка на снимки и да се хили
3
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руския агент защитава руския президент. Е,кое не е вярно !? Убиец ли е Путин!? Убиец е! Ааааа-и няма Душа.....Хубаво го насапуниса Бай Дън, отпра му го с 300.....Путин мое да тръгва за Хага или да ляга при др. Ленин....