Медведев: НАТО и САЩ не са си научили урока от Русия 2008 г.

Тогава Русия призна независимостта на Южна Осетия и Абхазия
22 фев 2022 09:29, Елка Василева
351
Медведев: НАТО и САЩ не са си научили урока от Русия 2008 г.
Снимка: БГНЕС

НАТО и САЩ лошо са си научили урока, който Русия им преподаде, признавайки независимостта на Южна Осетия и Абхазия, заяви заместник-председателят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев, коментирайки решението за Донецката и Луганската народна република.

Още по темата
„През 2008 г. аз трябваше да взема сложното решение за признаването независимостта на Южна Осетия и Абхазия. Използвайки военна сила и политическа воля, Русия помогна да се запази животът на стотици хиляди хора. И преподаде нагледен урок на НАТО, на САЩ, на всекиго, който имаше агресивни намерения по отношение на граждани на Русия. Но в НАТО са научили този урок лошо и продължиха цинично и безцеремонно да се приближава към границите на Русия, разширявайки кръга на потенциалните участници нa алианса“, каза Медведев.

„Западът помагаше на Киев да саботира Минските споразумения, развързвайки напълно ръцете на националистите и слабата власт начело с настоящия президент“, смята Медведев.

„Войната срещу Донецк и Луганск се водеше без правила. Хората бяха подложени на постоянни репресии. Обстрелваха техните домове, карайки ги да живеят във вечен страх, да се крият в мазетата от бомбите“, добави Медведев.

Руският президент заяви снощи в обръщение към руснаците, че смята за необходимо незабавно да признае независимостта на ДНР и ЛНР, тъй като тези, които са тръгнали по пътя на кръвопролитията, насилието и беззаконието, не  признават никакво друго решение на конфликта в Донбас освен военното, пише РИА Новости и допълва, че веднага след това Путин подписа съответните укази.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
272-ПРОST* ИТ*УТКИТЕ СА ВЪВ ДНЕС БГ., АКО НЕ ТЕ БЛОКИРАТ. НА МАЙKA* ТИ ВЪВ УСТАТА.
208
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МЕДВЕДЕВ КАЗА! - ЩЕ ВИДИМ КОГАТО ПОЧНАТ ДА ПЛАЩАТ ПО 2000 ЕВРО НА 1000 КУБ. М. ГАЗ. ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЕС И НАТО.
207
0
 
3
 
! Отговори
Обедини се народ преди 2 години
Има карма
206
5
 
35
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Винаги съм се чудил,защо сегашните държави ,които се възмущават от действията на Русия в момента,преди 23 години се възхищаваха от бомбардировките на САЩ върху мирното население на Сърбия и с огромен устрем и ентусиазъм,признаха Косово за независима държава.Така създадоха една държава на мафията и център на търговия с човешки органи.Както казва,ако на някой му потрябва бъбрек обажда се в Косово и след часове пристига пратката.А пък Костов братски прегръщаше главният екстрактор Хашим Тачи
205
55
 
20
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
КАКВО ЛЪЖЕШЕ МОСКВА САМО ПРЕДИ СЕДМИЦА.."Няма да нахлуем в Украйна, ако не бъдем провокирани да го направим",НА РУСИЯ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЯРВА И ПУТИН МНОГО МУ ОТИВА ИМЕТО.ХА.ХА
204
19
 
9
 
! Отговори
Веселинъ_1933 преди 2 години
В коментарите си каква Русия обичам съм допуснал грешка. Да се чете Германия вместо Русия.
203
33
 
56
 
! Отговори
ЕЙСИ КРАВАЙ преди 2 години
Ето тази Русия обичам. Русия на куража! Русия на честта! Русия,която защитава устоите на Човечеството и чиято мисия е да срути позорният храм на злото. Позор за САЩ! Слава за Русия!Веселинъ Радославовъ Димитровъ ЕГН 7112136860
202
23
 
41
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Ето тази Русия обичам. Русия на куража! Русия на честта! Русия,която защитава устоите на Човечеството и чиято мисия е да срути позорният храм на злото. Позор за САЩ! Слава за Русия!
201
17
 
56
 
! Отговори
Джони Инглиш преди 2 години
до 258 - Така или иначе САЩ щяха да им прецакат Северен поток . Просто когато играят големи интереси и ари , трябва да се действа твърдо. Сега Русия може им врътне кранчето за газ, нефт, метали , зърно и пр. Следващата зима ще се молят не само за Северен Поток 2, ами и за 3.
200
17
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медведев е напълно прав.НАТО е играчка в ръцете на САЩ.Американците винаги трябва да имат враг.Това е тяхна идеология и политика.Но този път ще си счупят главата.Европа трябва да има европейски съюз за отбрана и да престане да се кланя на САЩ.
199
15
 
82
 
! Отговори
Ави преди 2 години
юОчевидно е, че Украина и Русия са братски народи. Защо по-малките винаги се зъбят като зло куче на по-големите. Както и Македонците горят Българското знаме, а са си чисти Българи! А Украйнците не само горят знамена, ами стрелят и по хора в тези области!
198
19
 
9
 
! Отговори
Мила преди 2 години
Ира е украинско име! Вън хохлите от БЪЛГАРИЯ!
197
7
 
19
 
! Отговори
До 256 Анонимен. преди 2 години
Но тогава дедите на тези Украйнски диверсанти са били част от Руската империя. Нали!!!
196
19
 
42
 
! Отговори
ира преди 2 години
На нас не ни пука. Ние сме част от атлантическото семейство. Верни наши приятели бдят над нас от сутрин до вечер. Защо да не ехидничим на руснаците, че какво? Зад нас са Великобритания и САЩ, които педагогически ни бомбардираха. Ще превърнем София в картофено поле, нали? Зад нас са Франция, Германия, Гърция и Турция. Щастливи сме. Не ни трябва Русия.
195
7
 
59
 
! Отговори
Ави преди 2 години
Косово не е ли било исконна Сръбска територия? Някой знае ли!!!!
194
16
 
71
 
! Отговори
Ави преди 2 години
А България кога става свободна, след Османското владичество?! Как точно се случва това. Американски и Ангийски войиници ли се биха за Българската свобода!?
193
54
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са си научили руснаците уроците от 1991г.Ще са наложи да пак да ги връщат в1991
192
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие уроците от 1991 научихте ли ги?
191
6
 
53
 
! Отговори
Ави преди 2 години
А Косово как го отцепиха хАмериканците на принципа на етнически преобладаващите албанци там!?
190
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Английски диверсанти са проникнали в лондонския руски квартал Челси.