Пускайки машината на войната, Путин много трудно ще я управлява

Ген. Запрянов: Конфликтът не трябва да се превръща в многонационален
25 фев 2022 21:38, Анисия Иванова
508
Пускайки машината на войната, Путин много трудно ще я управлява
Снимка: БГНЕС

Никой не може да прогнозира докъде ще стигне атаката на Путин срещу Украйна - дали ще има ограничени цели или се стреми към окупация на цялата страна. Това е военна агресия, а не както бе обявено от руския лидер "специална операция", тъй като се нанасят ракетни удари по цялата територия на Украйна, засега по военни обекти. Това заяви ген. Атанас Запрянов, бивш зам.-министър на отбраната, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Живка Попатанасова.

По думите му международната общност трябва да отговори с единна осъждаща позиция и да покаже на Русия, че не може да изполва военна сила през 21-и век.

Още по темата
"Имаме акт на въоръжено нападение от Русия срещу Украйна - каквито и уверения да се правят, че няма опасност за цивилните граждани, са фактически смехотворни. Когато една държава използва оръжие срещу територията на друга държава, това е акт на агресия. Никой не може да гарантира как ще ескалира по-нататък военният конфликт."

Според Запрянов макар да има активни военни действия, трябва да се положат усилия, особено от ООН, за поддържане на диалога. Организацията също така трябва да предотврати разширяването на конфликта и превръщането му в многонационален. Определено може да се очакват нови санкции от западните сили срещу Русия, защото обявените до момента се отнасяха за етап, в който нямаше агресия, убеден е Запрянов.

Кредитът на доверие към Путин е много нисък, коментира Запрянов изказването на руския лидер, че не се стреми към окупация.

"Той доста излъга, вече доста време - първо твърдеше, че няма да пресече границите и няма да има агресия... Пускайки машината на войната, Путин много трудно би могъл да я управлява и зависи какъв ще бъде военният отговор на Украйна."

Целия коментар може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
3
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен 422: Ами дай и нас да ни нападне Турция и Гърция тогава ? Защо пък не и Македония ?!!
219
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
414 нас пък 2 години ни лъгаха от САЩ че ни пращат работещи ваксини, лъгаха ни че след всяка поредна доза ще си върнем живота. Лъгаха ни, затвориха ни въздушното пространство с кучешки паспорти, принудиха ни да вземем милиони в заеми за да купуваме без дори да искаме неработеща ваксина. Защо искате Путин и Лавров да бъдат честни с доказани лъжци, който дори лъжат народите си и ги тероризират? А и Путин им го каза ясно, да се махнат от границите им, чуха ли го?
218
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежка битка се води в Киев в момента.На десния бряг на Днепър настъпват руски танкове и бронирана техника.Но украинците не се предават.Битката е за всяка улица.Засега руснаците не могат да пробият в нито една посока.Задава се нещо като съвременен Сталинград.
217
1
 
4
 
! Отговори
До 424 преди 2 години
Що не го каза на четвъртата година бе,пуяк !?
216
5
 
16
 
! Отговори
Нео преди 2 години
Лъжи, лъжи, лъжи! Почна се с учения, продължи се с неприемливи ултиматуми уж за собствената безопасност, мина се през признаването и защитата на някакви измислени републики и се стигна до прочистване на нацисти. Всъщност целта винаги е била изтриването от картата на Европа и света, на една независима държава. Кои сега са фашистите?
215
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тази война,Путин обяви и още една-срещу младото поколение и новата генерация на страната си.Уверявам ви,че последните руски поколения не толерират режима на държавата и са захласнати по западните ценности.Култово им подражават,а една световна изолация ,която ще последва,би ги затирила в нищета,скука и апатия.Именно те ще свалят режима,корупцията и олигархията,а Русия ще тръгне към един по-светъл и полезен път на всеобщо приятелство.Танкове,войни и ракети са само в изкуф?лите главите на русофил
214
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 години Руския народ при Донецк и Луганск ,търпеше бомбандировки от Украиннската армия..
213
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можело война в 21 век! Сериозно ли? Това е денацификация. Жизнено необходима е в тоя свят на нацизъм. Държавите показаха кой кой е с ковида. Щом може да затвориш собственото си население, да го принудиш чрез издевателства и отнемане на работа да се боде с бъркочи, значи всичко може. Путин поне напада чужда държава за да защити своята. А запада нападна своите граждани, води война с тях за да защити чужди парични интереси.
212
7
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПУТИНОФИЛИ БЪДАТ ИЗТЕПАНИ В УКРАЙНА , ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!!!! НИКАКВА МИЛОСТ КЪМ ПУТИНОФИЛИТЕ ТЕ СА ДОКАЗАНО ЧИСТО ЗЛО!!!!
211
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блицкригът на новият хитлер се проволи ,сега щи има много жертви за съжаление
210
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста хора ругаят по Путин .Но бъдете благодарни ,че точно той вдигна Русия отново.А що се отнася до Украйна ,погледнете по далече от носа си ......проблема е Америка !!! Която диктува на всички какво ще става в Европа .Ако не де беше вдигнала Русия да изравни баланса на силите с алчните еврреи от Сащ щяхме да го ядем на 3 ката . Явно сте забравили всички войни сътворени от Америка ,и нито една на нейна територия .
209
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В небето над Киев съхранило се укропско ПВО погрешка нанесе удар по собствен Су-27, който падна на жилищен блок и предизвика голям пожар. Военнослужещите на ВС РФ не обстрелват цивилни цели.
208
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С месеци пoдлеца *** заедно със слугата си Лавров лъга целия свят, че ученията до Украйна не са свързани с нахлуването в нея... Бог да ги убие!
207
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"до една седмица ще са развели бялото знаме"___________________________________ Вече. Руските части затвориха в "котел" значителни и важни формирования на ВСУ. В Украйна военнослужещите ВС РФ се сдобиха с доста на брой военни трофеи, сред които британски ракетни комплекси NLAW и пиндостански ПТРК Javelin. Пиндостан съобщи, че е готов да евакуира Зе-клоуна от Украйна. Киевският кмет Виталик не е нужен никому.
206
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да започне една война, значи този, който я инициира е тотално изчерпал умствения си потенциал за нещо разумно... Явно годините и параноята на един бивш, посредствен агент на КГБ, вече си казват тежката дума. *** определено не е адекватен...
205
4
 
10
 
! Отговори
409 говори на преди 2 години
български каскет смачкан.....азбука ви дадохме, курвитеВиЕбем но акъл на сила не се дава.
204
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин сигурно не си е пил добавките за простатата, няма ли съветници този човек?
203
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора Путин е изтрещял дъртак възпитан през комунизма според мен този тип има мания за величие, ни просто е позор за велика държава като Русия, миловидното отношение към леваците отдавна отмина - който не става един шут у задните части нали знаете, стига сме толерирали разни аутисти
202
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълно е със сийрджии по бг форумите. Да напомням ли , че са минали само 2 дни от нападението, а чета някакви коментари, как героично се справяли в Киев.Все едно на мач на националния ни отбор , коментатора да каже във втората минута, че героично удържаме противника.Украинците трябва да осъзнаят , че само ги използват за да имат поводи да налагат санкции, иначе на всички им е ясно, че до една седмица ще са развели бялото знаме. Жалко , че ще умрат невинни младежи вярващи , че защитават нещо
201
13
 
11
 
! Отговори
Последни новини преди 2 години
Руски войски току що направиха десант около Варна и Шабла. Завзети са няколко военни бази на НАТО. Около 10 000 войници от гвардията на Кадиров напредват към София. Всеки един от тях носи снимка на отявлени русофоби. Отивайте към Терминал-2 докато е време!