Пускайки машината на войната, Путин много трудно ще я управлява

Ген. Запрянов: Конфликтът не трябва да се превръща в многонационален
25 фев 2022 21:38, Анисия Иванова
508
Пускайки машината на войната, Путин много трудно ще я управлява
Снимка: БГНЕС

Никой не може да прогнозира докъде ще стигне атаката на Путин срещу Украйна - дали ще има ограничени цели или се стреми към окупация на цялата страна. Това е военна агресия, а не както бе обявено от руския лидер "специална операция", тъй като се нанасят ракетни удари по цялата територия на Украйна, засега по военни обекти. Това заяви ген. Атанас Запрянов, бивш зам.-министър на отбраната, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Живка Попатанасова.

По думите му международната общност трябва да отговори с единна осъждаща позиция и да покаже на Русия, че не може да изполва военна сила през 21-и век.

Още по темата
"Имаме акт на въоръжено нападение от Русия срещу Украйна - каквито и уверения да се правят, че няма опасност за цивилните граждани, са фактически смехотворни. Когато една държава използва оръжие срещу територията на друга държава, това е акт на агресия. Никой не може да гарантира как ще ескалира по-нататък военният конфликт."

Според Запрянов макар да има активни военни действия, трябва да се положат усилия, особено от ООН, за поддържане на диалога. Организацията също така трябва да предотврати разширяването на конфликта и превръщането му в многонационален. Определено може да се очакват нови санкции от западните сили срещу Русия, защото обявените до момента се отнасяха за етап, в който нямаше агресия, убеден е Запрянов.

Кредитът на доверие към Путин е много нисък, коментира Запрянов изказването на руския лидер, че не се стреми към окупация.

"Той доста излъга, вече доста време - първо твърдеше, че няма да пресече границите и няма да има агресия... Пускайки машината на войната, Путин много трудно би могъл да я управлява и зависи какъв ще бъде военният отговор на Украйна."

Целия коментар може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците се се опитвали с въздушни удари да извадят от строя ТЕЦ в Киев. Колко са лоши. Било им много трудно, но те, нали са лоши, продължавали да опитват. И нищо, че същите тези руснаци, сутринта на 24.02 само за 1-2 часа без да полагат особени усилия унищожиха цялото ПВО на цялата украинска територия.
199
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не може да гарантира как ще ескалират по-нататък военните действия на украинска територия, тъй като нацистките батальони използват тактиката на Идил: разполагат едрокалибрени оръдия между блоковете в жилищните градски квартали и стрелят от там. Настъпващите руски части много внимават да не се поддават на подобни провокации.
198
2
 
4
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
От политическа пропаганда не можем да разберем какво става точно в Украйна. Всички лъжат и мажат. По стара традиция чешките медии се стараят да поднасят информация без да позволяват пропаганда за едната или другата страна в конфликта. Така беше и по време на войната в Чечня. Според чешките медии в момента се чуват ескплозии и стрелба в много от кварталите на Киев. Руснаците се се опитват с въздушни удари да извадят от строя ТЕЦ в северната част на града. Колко ли време ще издържат без парно
197
5
 
10
 
! Отговори
дъждовна вода преди 2 години
Защо никой да не може да прогнозира докъде ще стигне атаката на Путин? Защо тесногръдо ограничавате атаката на Путин, че била само срещу нацистката укропска власт в Киев? Путин ще стигне докъдето си иска. А това, което той няма да направи със сигурност е, че няма да окупира Украйна.
196
3
 
8
 
! Отговори
Гитлер Капют преди 2 години
Войната ще свърши до 2-3 дни със следното съобщение: "Батальон "Азов" е напълно унищожен, няма взети в плен. ДНР и ЛНР са въстановили напълно контрола върху цялата си административна територия!" После започват по същество преговорите за денацификацията и неутралитета на Украйна!Боевете в другите части на страната са за камуфлаж и отвличане на вниманието!
195
6
 
8
 
! Отговори
Дани преди 2 години
На това джудже нали са му блокирали авоарите,я да кажат колко милиарда има та да видим колко е откраднал от руска народ
194
1
 
7
 
! Отговори
ганЮ е проста путка преди 2 години
виж "реалиста"...не е бил платен....уж, той имал мнение. Не, *** нямате собствено мнение.
193
8
 
6
 
! Отговори
Хайдеее, преди 2 години
Руският хибридчик пак САЩ изкара виновен? Какъв САЩ бе , не виждаш ли че изкукуригалото кремълско джудже е сътворили най-кървавивт конфликт в Европа след ВСВ! Ония нахлули с танкове и артилерия в братоубийствена война, а руските изгладени мозъци готови да оправдаят дори и ракети по Щатите? Явно ,извратени мозъци!
192
5
 
7
 
! Отговори
Реалиста преди 2 години
До Анонимен не не съм платен но това си е мое мнение а че ти подкрепяш една тиранична държава като Сащ които почти нямат президент които да не е започнал воина или уж за ,,биологични оръжия" или някои "диктатор,, понеже толкова мори народа си че чак здравеопазване водоснабдяване и даване на много социални помощи за младите семейства цитирам конкретно кадафи и вижте сега либия след миротворците сирия вижте виетнам и т.н
191
1
 
4
 
! Отговори
Данке съР преди 2 години
Списъка, списъка, Киев е голям.Ще е интересно, но списъка, лека полека идва към вас.Ах, тоя списък, ах тоя Путин.Ах, вашата ****ка ! ОДЕСА не е простена, ще плащате.Нямам търпение, пред всички телевизии да видим ви приключват.
190
7
 
8
 
! Отговори
Реалиста преди 2 години
Добре всички говорят путин бил зъл бил луд но човекът чакаше чакаше руснаците не са прости няма да дадат да ги обградят... А искам и друго да попитам колко пъти САЩ въдворяваха ,,мир'' по света или когато работата опира до петрол са миротворци ама когато упира вече до самозащита това е агресия . Помислете над това ;)
189
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всяка една власт, след като добре се закрепи в страната си, започва инвазия към съседите. Примери много: Сталин, Хитлер, Мусолини, Япония, сегашна Русия, САЩ..."Цитирам по памет Марк Солонин - съвременен руски историк, авиоинженер-конструктор по образование.
188
3
 
1
 
! Отговори
С ваксинирани преди 2 години
Не преговаряме. Изолация на ваксинираните и локаут извън източна европа и русия за да не се разпространяват мутации на юдейския вирус в светите земи.
187
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда руснаците нямат никакъв мозък, създали са Менделеевата таблица, АК-47, и още куп неща, друго си е нашето изобретение чушкопека според мене ако не бяхме ние българите света нямаше да се върти :D
186
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моряк съм и само да ви кажа руснаците на борда вече немогат да правят транзакции във валута в банките си. Женския полов орган ще го разчекнат неговите хора.
185
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който няма капацитет и дори малко мозък за цивилизовано решение използва агресия. Винаги е било така и винаги ще е така. Всичките диктатори са едни и същи и джуджето не е по-различен от Кадафи, Садам, Чеушеску, Хитлер, Ердоган. Всички свършват по един и същ начин. Като кучета в някоя дупка, или разстреляни от собствените си граждани.
184
8
 
7
 
! Отговори
СсДс преди 2 години
До London CallingПриятелю, каня те на Паметник Шипка, датата и месеца го знаеш.Искам да говориш против Русия, там сред хората.Русия има само един единствен грях към България, ей там онази северната мъка.България губи втората и вместо смърт и огън, червените какво правят ? Дефакто правят България чудовището на Балканите, не това не са врагове и повярвай, има много хора, които ще се бият за да докажат на такива като теб, че България не мрази Русия.
183
4
 
14
 
! Отговори
Киев преди 2 години
Украйна повярва на розови мечти, къде са нейните приятели ? Става ми тъжно за Украйна.Жалко, ще си платят за всичко.Русия е безпощадна към враговете, те осем години събираха гняв за своите братя, които бяха бити и палени и сега те ще бъдат отмъстени.Вече стана ясно, че всичко се знае и хората, които иска Русия са в Киев.
182
11
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 2 години
Това което прави Русия в Украйна ние отдавна трябваше да направим с Македония
181
5
 
11
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Призовавам Свободният свят да изгони руските посланници...това не е е отворена врата...има врати и нека путин да ги потърси...категорично и решително...държите се като страхливци,путин убива невинни хора ...нападна чужда територия,Суверенна Държава...вие лицемерничите...гонете ги... и Нато армия в украйна...спасете Киев и Света ни!!!